• Haberler
  • Genel
  • Mehmet Akif, Milli Mücadele için ömrünü adadı

Mehmet Akif, Milli Mücadele için ömrünü adadı

AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu, Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 76. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Mehmet Akif Ersoy yurdumuzda yaşanan en zor şartlar içerisinde umutsuzluğunu kaybetmeden, bu dönemde Milli Mücadele ruhunun canlanmasına ve yaşatılmasına ömrünü adamıştır” dedi İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 76. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Akif’ten övgülerle bahseden Uslu, [&hellip]

Mehmet Akif, Milli Mücadele için ömrünü adadı

AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu, Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 76. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Mehmet Akif Ersoy yurdumuzda yaşanan en zor şartlar içerisinde umutsuzluğunu kaybetmeden, bu dönemde Milli Mücadele ruhunun canlanmasına ve yaşatılmasına ömrünü adamıştır” dedi

İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 76. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Akif’ten övgülerle bahseden Uslu, “Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy, memleketimizin her zaman için en güçlü kalemlerinden biridir. Yurdumuzda yaşanan en zor şartlar içerisinde, umutsuzluğunu kaybetmeden, bu dönemde Milli Mücadele ruhunun canlanmasına ve yaşatılmasına ömrünü adamıştır. Mehmet Akif, fedakar bir dava adamı, ateşli bir hatip ve unutulmaz milli şairimizdir. Her zaman duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer alan gerçek bir aydın olup hayatının her anıyla tam bir örnek insan ve destan adamı olmuştur. İstiklal mücadelesinin Anadolu’nun tamamına yayılması gerektiğine inanmış kişiliği, şiirleri ve etkili hitabeti ile çok büyük katkıda bulunmuştur. Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı’mızı bizlere kazandıran ‘Destan Adamı’ ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 76. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi. (Kocatepe)

Yine bir “esinlenme”

AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu’nun Mehmet Akif Ersoy ile ilgili açıklamasında “esinlenme” göze çarpıyor. Malatya Valisi Ulvi Saran’ın geçen yıl yaptığı açıklama şöyle:
“Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy, memleketimizin her zaman için en güçlü kalemlerinden biridir. Yurdumuzda yaşanan en zor şartlar içerisinde, umutsuzluğunu kaybetmeden, bu dönemde Milli Mücadele ruhunun canlanmasına ve yaşatılmasına ömrünü adamıştır. Mehmet Akif, fedakar bir dava adamı, ateşli bir hatip ve unutulmaz milli şairimizdir. Her zaman duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer alan gerçek bir aydın olup hayatının her anıyla tam bir örnek insan ve destan adamı olmuştur. İstiklal mücadelesinin Anadolu’nun tamamına yayılması gerektiğine inanmış kişiliği, şiirleri ve etkili hitabeti ile çok büyük katkıda bulunmuştur. Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı’mızı bizlere kazandıran ‘Destan Adamı’ ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 75. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz.”

Bakmadan Geçme