Mehmet Akif Ersoy, yâd edildi

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanlarından Meral Şahin'in düzenlediği 'İstiklal Marşı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy' konulu konferansta, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, şahsiyeti ve İstiklal Marşı'nın kabulü anlatıldı.Mehmet Akif Ersoy'un Türk tarihinde yetişmiş ender şahsiyetlerden biri olduğunu ancak buna rağmen çileli bir hayat sürdüğünü söyleyen Şahin şöyle konuştu:'Osmanlı İmparatorluğu'nun son yüzyılına damgasını vurmuş [&hellip]

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanlarından Meral Şahin’in düzenlediği “İstiklal Marşı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy” konulu konferansta, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, şahsiyeti ve İstiklal Marşı’nın kabulü anlatıldı.
Mehmet Akif Ersoy’un Türk tarihinde yetişmiş ender şahsiyetlerden biri olduğunu ancak buna rağmen çileli bir hayat sürdüğünü söyleyen Şahin şöyle konuştu:
“Osmanlı İmparatorluğu’nun son yüzyılına damgasını vurmuş olan geri çekilme ve çözülme sürecinde Mehmet Akif, imparatorluğun hüzünlü acısını yüreğinde hissetmiştir. Şahsiyetinin gelişmesinde üç temel unsur göze çarpmaktadır. Bunlar, hayat felsefesine de damgasını vurmuş olan Kur’ân sesli ev, pehlivanlı mahalle ve deneye dayanan bilimsel temelli okul olarak tanımlanır. Mehmet Akif Ersoy; vatan, millet, bayrak, özgürlük ve bağımsızlık kavramları ile özdeşleşmiştir. Türk Milleti’nin, İstiklal Marşı ve Safahat isimli özgün eseri ile tanıdığı Mehmet Akif, aslında çok yönlü bir şahsiyettir. O; şair, veteriner, hatip, hafız, pehlivan, öğretmen, devlet adamı, kahraman ve iyi yetişmiş bir âlimdir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme