Mehmet Akif Ersoy yâd edildi

Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 76. yılı nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Barosu'nun işbirliğinde yapılan 'Mehmet Akif'i anlamak, yaşatmak demektir' konulu programVali İrfan Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi Hattat Ahmet Karahisar Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu, Baro Başkanı Turgay Şahin, Polis Meslek [&hellip]

Mehmet Akif Ersoy yâd edildi

Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 76. yılı nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Barosu’nun işbirliğinde yapılan ‘Mehmet Akif’i anlamak, yaşatmak demektir’ konulu programVali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi

Hattat Ahmet Karahisar Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu, Baro Başkanı Turgay Şahin, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müjdat Karagöz, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, diğer protokol üyeleri ve birçok vatandaş katıldılar.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından programda ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin tanıtım videosunun izlenmesini ve akabinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci tarafından açılış konuşması yapıldı. Çizmeci konuşmasında, “Mehmet Akif tanıtılması gereken bir büyüğümüz. Bu düşünceden hareketle Mehmet Akif’in şiirlerinden oluşan bir şiir okuma yarışması düzenledik. Cenab-ı Hak insanları her türlü kabiliyet ve cevherlerde yaratmıştır. O cevherleri, kabiliyetleri ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. Bizde bundan dolayı şiir okuma yarışması düzenleyerek çocuklarımızın kabiliyetlerini sınadık. Çok güzel ve verimli kabiliyetlerimizin olduğunu gördük” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Mehmet Sarı ise Mehmet Akif Ersoy’u her yönüyle tanıtan bir sunum yaptı. Bu faaliyetlerin güzel ve gerekli olduğunu söyleyen Sarı, yapılan programın önemine değinerek, “Vatan şairi Mehmet Akif’i hepimizin tanıması için bu programların yapılması gerekir” dedi.
Sunum sonrasında şair Mehmet Akif Ersoy’u anlatan video izleyicilere sunuldu. Gösterinin ardından şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiirlerini seslendirdi. Skeçlerinde sergilendiği program, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından hediyelerinin verilmesiyle sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme