“Medineli gibi bağrımızı size açtık”

Bolvadin Öğretmenevi'nde Kaymakam Osman Nuri Canatan, ilçe Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Müftü Hüseyin Erdoğan, Emniyet Müdür vekili Başkomiser Ahmet Yalımol, Van’dan bölgeye gelen 16 depremzede ile bir araya geldi Devletin bütün kurumları emrinizdeKaymakam Canatan, burada yaptığı konuşmada, Van depreminde hayatını kaybedenlerin yakınları ile evi yıkılanlara destek olmak için bütün imkanları seferber ettiklerini söyledi. “http://m.kocatepegazetesi.com/”Sizlerin acısını [&hellip]

"Medineli gibi bağrımızı size açtık"

Bolvadin Öğretmenevi’nde Kaymakam Osman Nuri Canatan, ilçe Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Müftü Hüseyin Erdoğan, Emniyet Müdür vekili Başkomiser Ahmet Yalımol, Van’dan bölgeye gelen 16 depremzede ile bir araya geldi

Devletin bütün kurumları emrinizde
Kaymakam Canatan, burada yaptığı konuşmada, Van depreminde hayatını kaybedenlerin yakınları ile evi yıkılanlara destek olmak için bütün imkanları seferber ettiklerini söyledi.
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Sizlerin acısını yürekten paylaşıyo-ruz. Devletin bütün kurumları, hepimiz emrinizdeyiz”http://m.kocatepegazetesi.com/” diyen Canatan, şunları ifade etti:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Medineli gibi bağrımızı size açtık. AFAT tarafından ilçeye misafir olarak gönderilen 16 kişiden oluşan 3 aile, sağlık taramasından geçirildi. Özellikle çocuklarımız çok öksürüyor. Gerekli tedavilerine başlandı. Bütün ihtiyaçları karşılanacak. İsterlerse evlere de yerleştireceğiz. Bolvadinli vatandaşlarımızdan ev verme konusunda yoğun talepler var. Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık da misafirleri Heybeli termal tesislerinde misafir edeceklerini belirterek, ihtiyaçların en kısa sürede giderileceğini kaydetti.
Sandıklı 34 aileye kuçak açtı
Van’dan Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine gelen 34 depremzede öğretmenevine yerleştirildi.
Van merkez, Çatak ve Gevaş ilçelerinden Sandıklı’ya Afyonkarahisar Sivil Savunma Müdürlüğüne ait araçla gelen 6 aileden oluşan 34 depremzede öğretmenevine yerleşti.
Bu ailelerin haziran veya temmuz ayına kadar öğretmenevinde misafir edileceği bildirildi.
30 depremzede Emirdağ’da
Van’daki depremin ardından soğuk iklim ve zor yaşam koşulları nedeniyle kentten ayrılan 30 depremzede, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine yerleştirildi.
Afyonkarahisar Valiliği tarafından Afyonkarahisar ve ilçelerinde bulunan misafirhane ve öğretmen evlerine 270 depremzedenin yerleştirildiği bildirilirken, 30 depremzede vatandaşın ise barınma sorunun giderilmesi için Emirdağ İlçe Kaymakamlığı’na yönlendirildiği belirtildi. Emirdağ Öğretmenevi’nde kalacak olan depremzede vatandaşların masraflarının Emirdağ Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacağı açıklanırken, Van’da kalıcı konutlar yapılıncaya kadar depremzede vatandaşların Emirdağ’da misafir edileceği ifade edildi. (AA)

Bakmadan Geçme