• Haberler
  • Genel
  • Medeniyetler Korosu'nda birlik-beraberlik mesajları – Kocatepe Gazetesi

Medeniyetler Korosu'nda birlik-beraberlik mesajları – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği, Zafer Haftası ve Ramazan Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle bir iftar verdi. İkbal Termal Otel'deki iftara çok sayıda davetli katıldı İftar programı kapsamında Afyonkarahisar'da Antakya Medeniyetler Korosu, bir konser verdi. Antakya'dan yola çıkarak Müslüman, Hristiyan, Musevi ve diğer kültürleri de birleştirme amacı taşıyan Antakya Medeniyetler Korosu, İkbal Termal Otel'de konser verdi. Semavi dinlere ait ilahilerin [&hellip]

Medeniyetler Korosu’nda birlik-beraberlik mesajları

Afyonkarahisar Valiliği, Zafer Haftası ve Ramazan Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle bir iftar verdi. İkbal Termal Otel’deki iftara çok sayıda davetli katıldı

İftar programı kapsamında Afyonkarahisar’da Antakya Medeniyetler Korosu, bir konser verdi. Antakya’dan yola çıkarak Müslüman, Hristiyan, Musevi ve diğer kültürleri de birleştirme amacı taşıyan Antakya Medeniyetler Korosu, İkbal Termal Otel’de konser verdi. Semavi dinlere ait ilahilerin söylendiği konserde bir ilahi de geçtiğimiz günlerde şehit olan Sandıklılı Astsubay Ahmet Yumak’a ithaf edildi.
“Buraya davet edilmekten
gurur duyduk”
Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat, “İnsanlar 1000 yıldır, 2000 yıldır birlikte yaşıyor diyebilmek için böyle topluluk kurduk. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Afyonkarahisar’a davet edilmekten çok büyük gurur duyduk. Bizler, ecdadımızın bu topraklarda verdiği mücadeleden dolayı sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
2012 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmelerinden dolayı mutlu olduklarını kaydeden Özfırat, “Hepimizin ortak bir düşüncesi var: Yaradılanı severiz Yaradan’dan ötürü. 2012 Nobel Barış Ödülüne aday gösterildik. Kendi ülkesine hakaret etmeden böyle bir ödüle aday gösterilmemiz önemliydi” diye konuştu.
Farklı meslek
gruplarından üyeler
Şeyda Koyaş’ın şefliğindeki koro, 2007 yılında turizm haftasının Antakya’dan başlaması nedeniyle oluşturuldu ve 2008 yılında dernekleşti. Koro içinde rahipler, imamlar, rahibeler, kuyumcular, öğretmenler, öğrenciler, emekliler ve serbest meslek gruplarından kişiler bulunuyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme