Medeniyet yolunda 90 yıl – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90’ncı yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Cumhuriyetimiz’in kazanıldığı topraklar Afyonkarahisar’da da coşku ile kutlanacak Dün Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’na Valilik, İkmal ve Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığınca çelenk sunulması saygı duruşu, İstiklâl Marşı eşliğinde ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle başlayan kutlama törenleri bugünde devam edecek. Bugün sabah saat 09.30'da Afyonkarahisar Valisi [&hellip]

Medeniyet yolunda 90 yıl

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90’ncı yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Cumhuriyetimiz’in kazanıldığı topraklar Afyonkarahisar’da da coşku ile kutlanacak

Dün Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’na Valilik, İkmal ve Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığınca çelenk sunulması saygı duruşu, İstiklâl Marşı eşliğinde ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle başlayan kutlama törenleri bugünde devam edecek. Bugün sabah saat 09.30’da Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu makamında devlet adına protokol sırasına göre bütün kuruluşların ve Afyonkarahisar’lıların tebriklerini kabul edecek. Bayram töreni Atatürk Stadyumunda saat 10.00’da başlayacak. Bayram töreninde ilk olarak Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban halkın ve bayrama katılan kuruluşların bayramını kutlayacaklar. Saygı duruşu akabinde İstiklâl Marşı okunacak. Daha sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak.
Cumhuriyetle ilgili şiirlerin okunması, AKÜ Halk Oyunları ekiplerinin ve Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran takımının gösterileri sunulacak. Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin mini konserinden sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Demokrasi” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Tören geçişi; PMYO bandosu eşliğinde; Tüm okulların bayrak ve flama grupları, Merasim Bölüğü, Muharip Gaziler, PMYO Müdürlüğü, İl İzci Grubu, Spor Kulüpleri, Ortaokullar, Liseler tarafından gerçekleştirilecek.
AKÜ tarafından 31 Ekim Perşembe günü saat 14.30’da ANS Abdullah Kaptan Toplantı Salonunda “90. Yılında Türkiye Cumhuriyeti” konulu panel düzenlenecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; aynı gün saat 14.00’de Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi Büyük Salonunda “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu film gösterisi gerçekleştirilecek. Öte yandan hava koşullarının uygun olmaması durumunda, Cumhuriyet Bayramı törenlerine ilişkin tören geçişi haricindeki etkinlikler Atatürk Spor Salonunda yapılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme