• Haberler
  • Genel
  • Meclisten merkeze iki okul yapımı için jet karar

Meclisten merkeze iki okul yapımı için jet karar

Ekim ayında valilikte yapılan toplantıda gündeme gelen 125. Yıl ve Uydukent bölgesinde ki ilköğretim okullarına ek derslik yapımı için ayrılan ödeneğin birleştirilip her ikisinin de yapılması için İGM’de 15 dakikalık arada 3 ayrı komisyonca hazırlanan rapor oy birliğiyle karara bağlandı. Salih Sel, 15 dakikalık arada çalışan üç ayrı komisyon raporunun oylanması sonrası,”Şip şak mecliste yatırımların [&hellip]

Meclisten merkeze iki okul yapımı için jet karar

Ekim ayında valilikte yapılan toplantıda gündeme gelen 125. Yıl ve Uydukent bölgesinde ki ilköğretim okullarına ek derslik yapımı için ayrılan ödeneğin birleştirilip her ikisinin de yapılması için İGM’de 15 dakikalık arada 3 ayrı komisyonca hazırlanan rapor oy birliğiyle karara bağlandı. Salih Sel, 15 dakikalık arada çalışan üç ayrı komisyon raporunun oylanması sonrası,”Şip şak mecliste yatırımların önünün açılması için çalışılıyor” espirisini yaptı

İl Genel Meclisi (İGM) Aralık ayı ve 2011 yılının son toplantısı tamamlandı. Yılın son toplantısında meclis üyeleri ihtisas komisyonlarından gelen raporları oylayarak karara bağladı. Muharrem ayı nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi’nce pişirilen 40 hatimli şifalı aşureden meclis üyeleri ve katılımcılarına da ikram edildi.
Okul yapım ödenekleri
görüşülecek
Gündem dışı bir maddenin okunarak gündeme alınmasıyla başlayan 2011 yılının son meclis toplantısı Fatih Mahallesi’nde bulunan 9 derslikli 125. Yıl İlköğretim Okulu’nda 2009-2010 öğretim yılında öğrenci çokluğundan dolayı ikili öğretime geçilerek 40 kişilik sınıflarda eğitim yapılmaya başlandığı kaydedildi. Yapılaşma ve nüfusun artması sonucu mezun vermeyen okulda binanın yetersiz geldiği, okula ilave derslik yapım talebi için 2011 yılı yatırım programına konulan merkez ilköğretim okulu yatırım ödeneğinin 125. Yıl İlköğretim Okulu 15 derslikli ek bina yapımı olarak değiştirilmesine karar verildiği belirtildi. 21 Ekim tarihinde Milli Eğitim Yatırımlarını Değerlendirme konulu toplantıda alınan karar gereğince 2011 yılı yatırım programına konulan merkez ilköğretim okulu yatırım ödeneği ile Uydukent 16 derslikli ilköğretim okulunun yapılıp artan ödenekle 125. Yıl İlköğretim Okulu 15 derslikli ek bina yapımına karar verildiği ifade edildi. 2012 Yılı bütçesinde ayrılan 1 milyon TL ödeneğin Uydukent ilköğretim okulu proje ve yaklaşık maliyete göre yetersiz olduğu, konunun yeniden değerlendirilip karar verilmesi için ilgili komis-yonlara havale edildi.
Hiçbir işlem yapılmaması enteresan
İGM Başkanı Salih Sel, bu konu ile ilgili gelişmeleri daha önce meclis üyelerine aktardıklarını söyledi. Sel, 2011 Yılı bütçesinde merkez ilköğretim bütçesine okul yapımı için 2,5 milyon TL para ayırdıklarını bildirdi. Eğitim Gençlik Spor komisyon üyelerinin 125. Yıl İlköğretim Okulu ve Selçuklu İlköğretim okulunda inceleme yaptıklarını söyleyen Sel; “Buna göre biz bu sene 1 milyon TL daha para koyduk. Toplam 3,5 milyon TL yapıyor. Bu 3,5 milyon TL’ye her iki okulda yapılabilir. Fakat daha henüz 125. Yıl İlköğretim Okulu’nun şeyleri hazır değil bilgisi geldi. Halbuki bu okulun müdürü ile görüştüğümde bana Mayıs 2010 tarihinde gerekli projelerle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurduğunu söylemişti. Yaklaşık 1,5 yılı aşkın bir süre geçti. Bu süreye rağmen bununla ilgili hiçbir işlem yapılmaması da enteresan. Sayın Vali’den bize bir yazı geldi. Üç buçuk milyon TL’ye her iki okulun yapılabileceğini biliyoruz. Çevre ve Şehircilik Müdürümüzle görüştüğümüzde, valililk makamı ile görüştüğümüzde Milli Eğitim Müdürümüz, Genel Sekreter, Çevre ve Şehircilik Müdürümüz ve bende vardım. Bu görüşmede yeni yapılacak okulun yaklaşık maliyetinin 2 milyon 200 bin TL civarında olacağı söylendi. Bizde buna istinaden ekleme yaptık.” dedi.
Gerekli bilgilendirmeler yapıldı
İhtisas komisyonlarından gelen raporlar mecliste oylandı. Başmakçı ilçesine futbol sahasına tiribün yapılması isteğini inceleyen komisyonun söz konusu talep için Bakanlık ödeneğinin gönderildiğini bu nedenle ödenek ayrılmadığı bilgilendirmesi yapıldı. Dazkırı Cumhuriyet İlköğretim Okulu ek 4 derslik yapılması için 2012 yılı yatırım programında ödenek ayrıldığı bildirildi. Işıklar beldesinde ilköğretim okulu ihtiyacı için 2012 yılı bütçesine ödenek ayrıldığı kaydedildi. Gündem dışı olarak gelen ilköğretim okulu ödeneğinin yeniden değerlendirilmesi talebinin komisyonlarda değerlendirilmesi için toplantıya 15 dakika ara verildi. Aranın ardından 3 ayrı komisyonca hazırlanan raporlara göre; Merkez ilköğretim okulu yapım ödeneği olarak ayrılan 3,5 mil-yon TL’nin birleştirilerek; 125. Yıl 15 Derslik Ek Bina Yapımı ve Uydukent 16 Derslikli Ek Bina yapımı için ayrılan her ikisinin de yapılması kararlaştırıldı. Ödeneğin Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmasına karar verildi. Üç ayrı komisyonun aynı yönde ki raporunu meclis oy birliğiyle kabul etti. Mazaretli olan üyelerin izinli sayılmaları oybirliğiyle kabul edildi. Başkanlığa sunulan önergeler oy birliğiyle ilgili komis-yonlara gönderildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısı 2 Ocak Pazartesi günü saat 10.30’da başlayacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme