• Haberler
  • Genel
  • Meclis'te 'konak' tartışması – Kocatepe Gazetesi

Meclis'te 'konak' tartışması – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında, Belediye tarafından Efecik Mahallesi'nde satın alınması düşünülen iki konak, Meclis içinde tartışmaya neden oldu. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Karahisar Kalesi'ne asansör projesinin uygulanması hâlinde iki konağın kafe ya da kültürel merkezler olarak kullanılabileceğini söyledi. MHP'li Belediye Meclisi Üyesi Halil İbrahim Baykara ise Belediye'nin daha önceki konak deneyimlerinde başarısız [&hellip]

Meclis’te “konak” tartışması

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında, Belediye tarafından Efecik Mahallesi’nde satın alınması düşünülen iki konak, Meclis içinde tartışmaya neden oldu. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Karahisar Kalesi’ne asansör projesinin uygulanması hâlinde iki konağın kafe ya da kültürel merkezler olarak kullanılabileceğini söyledi. MHP’li Belediye Meclisi Üyesi Halil İbrahim Baykara ise Belediye’nin daha önceki konak deneyimlerinde başarısız olduğunu söyleyerek “Luzümsüzsa almayalım” dedi

Afyonkarahisar Beledile Meclisi Şubat ayı toplantısında, Efecik Mahallesi’nde iki konağın satıl alınması, satın alınacaksa fiyat belirlenmesi için Encümen’e yetki verilmesi konusu, oybirliğiyle kabul edildi. Karar alınırken Meclis’te şöyle bir tartışma yaşandı:
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban: Burayı teleferik veya asansör projemiz gerçekleştiği zaman burada bir kafeler sokağı gibi düşünüyoruz. Tescilli değil. 800 metrekare arsası var.
MHP’li Halil İbrahim Baykara: Ne iş yapacağız?
Çoban: Burada kültürel ve sosyal mekanlar yapacağız. Burada asansör projemiz gerçekleşirse burada bizim insanları ağırlayacak, birtakım etkinlikleri yapabilecek alanlara ihtiyacımız var.
Baykara: Daha önce buna benzer yerlerimiz vardı işletemedik. Kiraya verdik ya aklıma o geldi.
Çoban: Buralar şu an sahipsiz, içinde durulmuyor, çöküyor buralar. Bir noktada koruyacağız buraları.
Baykara: Kafe gibi işletmeye kalkarsak almaya gerek yok.
Çoban: Özel merkezler eliyle yaparız ya da kurs merkezleri yapabiliriz. Cam atölyesi kuruyoruz. Bursa’dan bir sanatkâr geldi. Hanımefendilerin kullandığı kemik tarakların kemiği Türkiye’de Afyon’dan alıyormuş. Mandanın boynuzundan oluyormuş. Bir sürü süs eşyaları, tablolar, aklınıza gelen birçok şey yapılıyor.
Baykara: Ev eşyalarının yapılması için her yer olur.
Çoban: Yer yok. Alıyoruz, satmıyoruz. Farkımız bu.
Baykara: Pahalıysa gerek yok.
Çoban: Satın alırken sizi de alacağız komisyona. Ben unutursam hatırlatın, Satın Alma Komisyonu’na Halil İbrahim Bey’i alalım. Afyon Konağı’nı aldık, almasak çöküyordu.
AK Partili Eyüp Güngör: Çocuklarımız bu kültürü görmeli. Bu konakları almalıyız. Bu kültür kayboluyor.
Baykara: Yarın ben bu konaklara 2-3 milyon ödersem olmaz.
Çoban: İki konak 500 bin lirayı geçmez.
AK Partili Hüseyin Şehitoğlu: 2009’dan önce Yukarı Pazar Mahallesi’ni hatırlayın. İnsanlar orada hava karardığında yürüyemiyordu. Bu bizim gerçeğimiz. Mezarlığın üzerindeki yer atıl kaldı, çünkü talep olmadı. Bizim tarihimizde Çavuşbaş ve Taci Ahmet Mahallesi’nin olduğu iki yol var. Bu yol güzergahlarında biz sosyal ve kültürel anlamda etkinlikler yaparsak o mahallelerin kalkınmasına sebebiyet vereceğiz. Bizim bu tarihimize sahip çıkmakla yapmak istediğimiz şeyleri yapabiliyoruz.
Baykara: 2009’dan önce de giremedeğimiz yer yok Afyon’da.
Şehitoğlu: Biz Emniyet kayıtlarında boğazı kesilenler, esrar eroin satanlar, hap satanları biliyoruz. Onlar boynunu büküp selam verip geçiyorlar.
Baykara: Benim bildiğim daha çok oluyor o işler.
Şehitoğlu: Ben bunları size izah edebilirim. Doğru şu anda uyuşturucu maddelerle ilgili ciddi sıkıntılar var orada. O konuda haklısınız, Emniyetimiz gece sabha kadar orada nöbet tutuyor. O işleri çözmek için çalışıyorlar. Biz gece saat 9’dan, 10’dan sonra oralara çıkarabilirsek o insanlar da aslına dönecek.
Baykara: Bu konakların olduğu yerden ben 2009’dan önce de geçtim. 15 sene önce, 20 yıl önce de geçtim.
Çoban: Tabii, doğru, orada herhalde farklı bir şey söyleniyor. Lüzumsuzsa alınmasın diyorum. Uyuşturucu eskisinden daha fazla.
M. Emin Birliktir: Asker geçirmeye gideceğiz, hükümet meselesi ettiniz.

Bakmadan Geçme