'Meclis'te kilit parti MHP'dir' – Kocatepe Gazetesi

24 Haziran seçimleri sonrası Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)İl Başkanı Mehmet Kocacan, sonuçları değerlendirdi. 1. Sıra Milletvekili adayı Mehmet Taytak'ı meclise gönderdiklerini ifade eden Başkan Kocacan, milletin kararına itirazlarının olmadığını kaydetti. Mecliste hiçbir sıkıntı olmadan yine MHP olarak Afyonkarahisar'ı en güzel şekilde temsil edeceklerini ifade eden Kocacan, 'Milliyetçi Hareket partisi il başkanlığı olarak durumumuz belli oldu. [&hellip]

24 Haziran seçimleri sonrası Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)İl Başkanı Mehmet Kocacan, sonuçları değerlendirdi. 1. Sıra Milletvekili adayı Mehmet Taytak’ı meclise gönderdiklerini ifade eden Başkan Kocacan, milletin kararına itirazlarının olmadığını kaydetti. Mecliste hiçbir sıkıntı olmadan yine MHP olarak Afyonkarahisar’ı en güzel şekilde temsil edeceklerini ifade eden Kocacan, “Milliyetçi Hareket partisi il başkanlığı olarak durumumuz belli oldu. Afyonkarahisar’ında durumu belli oldu. 3-1-1-1 şeklinde görünüyor. Biz de MHP olarak 1. Sıradan Mehmet Taytak beyefendiyi Ankara’ya gönderiyoruz. Bu milletin kendi tevazusundur.  Evet her parti ister ki, 6 milletvekilinden 6’sınıda gönderelim. Ancak milletimizin tevazusu buysa itiraz hakkımız söz konusu değildir. Bizim de kabulümüzdür. Mecliste inşallah Türkiye’nin bekası açısından Afyonkarahisar ilini temsilde hiçbir sıkıntı olmayacak. Mehmet Taytak’ınkendi sözüdür her kim olursa olsun ‘Afyonkarahisar için çalışacağını’ beyan etmiştir. Bu beyanı esas alarak bende diyorum ki il başkanlığına talep gelirse bizde sorunları çözmek için çalışacağız” dedi.
“BİZİM YATIRIMIMIZ MİLLET ADINAYDI”
Cumhur ittifakının yatırımın millet adına olduğunu dile getiren Kocacan, “Millet ittifakının yatırımları hep siyasiydi. Cumhur ittifakının yatırımıise, millet ve devlet adınaydı. Milletimiz, millet ve devlet adına olan cumhur ittifakını tercih ettiğini bir kez daha gösterdi. Burada çok az oyu da olsa BBP’de ilave oldu. Ancak gelin görün ki, AK Parti hükümeti ve Milliyetçi Hareket Partisi 2 parti olarak girdi. Diğer tarafta millet ittifakında 5 birbirine benzemez olarak girdi. 5 kişinin bir araya gelmesiyle 2 kişinin bir araya gelmesi bir değil. Gerçi onlar alışkın anayasa mahkemesine gitmeye. Buna da itiraz edebilir ama 5 benzemezin bir araya gelmesiyle oluşmuş ittifak burada ancak Türkiye Cumhuriyeti İttifakı dediğimiz millet aklı olan akılda burada tevazusunu gösterdi ve cumhur İttifakı dedi. Oyları aldı. Recep Tayyip Erdoğan beyde yeni başkanlık isteminde başkan olarak göreve geçecek. Bunun sayesinde de göreceğiz Türkiye’nin 2023 yılının 21. Vizyonunda nelere kadir olduğunu hep beraber takip edeceğiz” diye konuştu.
“MECLİS’TE DENGEYİ MHP KURACAK”
Mecliste milletvekili sayılarının48 olmasına rağmen kilit Parti’nin yine MHP olduğunu ifade eden Kocacan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“300’ün üzerinde değil de daha aşağıda kalmış AK Parti oy çoğunluğunu alabilmek için Milliyetçi Hareket Partisi’nin 48 tane üst akla ve devlet beyimizin ön görüsüne ihtiyacı vardır. Bundan yana da hiçbir sıkıntımız yoktur. Mecliste emniyet sibobu görecek denge olacak yine Milliyetçi Hareket Parti’sidir.”

Bakmadan Geçme