• Haberler
  • Genel
  • Meclis'te İtalyan graniti kullanılıyor – Kocatepe Gazetesi

Meclis'te İtalyan graniti kullanılıyor – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni yapılan Halkla İlişkiler Binası'nda İtalyan graniti kullanıldığını söyledi CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Toptaş '6 Eylül 2011 günü 28046 Sayılı Yerli Ürün Kullanılması hakkında Başbakanlık Genelgesine göre 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki [&hellip]

Meclis’te İtalyan graniti kullanılıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yapılan Halkla İlişkiler Binası’nda İtalyan graniti kullanıldığını söyledi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Toptaş; “6 Eylül 2011 günü 28046 Sayılı Yerli Ürün Kullanılması hakkında Başbakanlık Genelgesine göre; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki alımlar ile Devlet Malzeme Ofisi’nden gerçekleştirilecek alımlarda öncelikli olarak Türkiye’de üretilen ürünlerin tercih edilmesini ve kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerinin bu konuda gereken duyarlılığı göstermeleri belirtilmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yeni yapılan Halkla İlişkiler Binası’nda kullanılan malzemelerin ithal edildiğine dair iddialar bulunmaktadır” dedi.
Toptaş; “Afyonkarahisar olarak dünyanın dört bir yanına mermer ve granit ihraç etmekteyiz. Beyaz Saray’da, Kabe’de, uluslararası hava limanlarında, Roma Sarayları’nda kullanılmak üzere Afyon mermeri ve graniti ihraç ederken, Türkiye’nin Başkentinde, Demokrasinin kalbinde İtalya menşeli granit kullanılması bizleri üzmüştür. Başbakanlığın genelgesi bulunmasına rağmen Halkla İlişkiler yeni binasının inşaatında ithal graniti kullanılmasını anlayamadım. Bu konuda umarım sorularımıza Meclis Başkanımız cevaplar verir ve açıklık getirir” diye konuştu. (Kocatepe)
Roma saraylarında bile Afyon Mermeri varken…
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e şu soruları yöneltti: “TBMM’ye yeni yapılan Halkla İlişkiler Binası için kullanılan granit hangi firmadan alınmıştır? Bu firma hangi ülkede faaliyet göstermektedir? Afyonkarahisar; Beyaz Saray’da, Kabe’de, Tarihi Roma saraylarında ve büyük havalimanları gibi bir çok yerde kullanılması için mermer ve granit ihraç etmektedir. Türkiye’nin Başkenti’nde, Demokrasinin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yeni yapılan Halkla İlişkiler Binası için granit ithal etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? TBMM Başkanı olarak; yeni Halkla İlişkiler binası yapımını yapan üstlenici firmaya yerli ürün kullanılması hususunda uyarıda bulunulmuş mudur?”

Bakmadan Geçme