Meclis'te 'faaliyet raporu' tartışması

Afyonkarahisar Belediyesi'nin 2019 yılı faaliyet raporu Meclis'ten oy çokluğu ile geçti Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığı'nda dün öğleden sonra toplandı. TÜRKİYE SALGINI YENECEK İMKÂN VE MORALDE Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısına koronavirüs tedbirleri dolayısıyla sosyal mesafe kuralları gereği misafir kabul edilmedi. Toplantı Belediye'nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı. Belediye Başkanı Mehmet [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2019 yılı faaliyet raporu Meclis’ten oy çokluğu ile geçti

Haber

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığı’nda dün öğleden sonra toplandı.
TÜRKİYE SALGINI YENECEK İMKÂN VE MORALDE
Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısına koronavirüs tedbirleri dolayısıyla sosyal mesafe kuralları gereği misafir kabul edilmedi. Toplantı Belediye’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kovid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi. Zeybek, Türkiye’nin sadece salgının üstesinden gelecek imkâna değil, aynı zamanda morale ve kararlılığa da sahip olduğunu söyledi.
ON BİNİN ÜZERİNDE GIDA PAKETİ DAĞITILIYOR
Karamsarlığa ve rehavete de kapılmadan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde devletin, her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak tedbirler aldığını belirten Zeybek, “Bu süreçte Valiliğimiz Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan karalarlar ışığında Afyonkarahisar Belediyesi olarak salgınla mücadelede seferberlik ilan ettik. Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ilk etapta 60 bin adet maske üretti. Belediyemiz öncülüğünde işadamlarımız, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla düzenlenen ‘Afyon İçin Vefa Vakti’ kampanyası için toplanan 10 binin üzerinde gıda paketi ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtılmaya başlanıldı.” diye konuştu.
ESNAFA KİRA DESTEĞİ
65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlara her gün düzenli olarak sıcak yemek verildiğini belirten Zeybek “Belediyemize ait kiracılarımızın 3 ay kira ödemelerini öteledik. Üç ay hiçbir şekilde kira almayıp esnafımıza destek oluyoruz. Yine su tahsilâtını 30 Haziran tarihine öteledik. Allah’ın izni ile millet olarak birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla hareket ederek nice zorlukları aştığımız gibi bu günde bu zorlu günleri atlatacağımızdan hiç şüphem yok.” şeklinde konuştu.
SU BORCUNA 2 AY ERTELEME
Toplantı gündeminde yer alan mülkiyeti Belediye’ye ait gayrimenkullerin kira bedellerinin 3 ay süre ile ertelenmesi ayrıca faaliyette bulunmayan işletmelerin faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin kira bedellerinin alınmaması ve su abonelerinin Nisan-Mayıs aylarına ait tahakkuk eden bedellerinin 2 ay süre ile ertelenmesi teklifleri oy birliği ile kabul edildi. Belediye’ye ait, 03 DZ 585 plakalı 2017 model Fiat Egea marka binek aracın AFSÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’na bedelsiz olarak hibe edilmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.
ŞIRNAK’TAN 3 BELEDİYE İLE KARDEŞ ŞEHİR OLUNDU
Afyonkarahisar Belediyesi ile Şırnak’ın Beytüşşebap, Kumçatı ve Kasrik Belediyeleri ile Kardeş Şehir olunması teklifi oy birliği ile kabul edildi. Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Araç Sevk Birimi oluşturulması kabul edildi. Belediye araç-gereç alımı, yatırım harcamaları ve diğer ihtiyaçların karşılanması için kamu ve özel bankalar ile katılım bankalarından 18 milyon kredi alınması, bu konuda protokol imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevre kirliliğinin giderilmesi ile ilgili Atık Getirme Merkezi yapımı için 1.500.000.00 şartlı nakdi yardım teklifi de oy birliği ile kabul edildi.
MİLLET BAHÇESİ TAHSİSİ GEÇTİ
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Caz ve Klasik Müzik Festivallerinin bu yılda düzenlenmesine, bu hususta protokol yapılmasına, protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Mülkiyeti Hazineye ait Milli Savunma Bakanlığına tahsisli Örnekevler Mahallesi, 795 Ada,16 Parselin 80 bin metrekarelik kısımda kalan bina ve tesislerin Belediye tarafından yapılması şartıyla Millet Bahçesi olarak Belediye’ye tahsisine karar verildi. Bunun için Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı merkez veya taşra teşkilatı ile protokol ve sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e Meclis Üyeleri oybirliği ile yetki verdi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2019 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.
ÇELİKBAŞ FAALİYET RAPORU HAKKINDA GÖRÜŞ BİLDİRDİ
Oylama öncesi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek toplantının idaresini Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner’e devretti. Öner, virüs salgını nedeniyle üç ay ara verilen Meclis Toplantıları ardından olağanüstü yapılan toplantıda faaliyet raporu da gündeme geldiğini söyledi. Oylama öncesi Millet İttifakı’nın İYİ Parti Meclis Üyesi Av. Murat Çelikbaş söz alarak faaliyet raporuna ilişkin görüş bildirdi. Çelikbaş, “Fen İşleri Gider Kaleminde yüzde 50 oranda düşüş görüyorum. Su ve Kanalizasyonla, Park ve Bahçelerde de düşüş var. Temel hizmetlerde düşüş var. Faaliyet raporunda detay göremedim. Harcamalarda düşüş nedeni nedir? İkinci husus insan kaynakları ve eğitim hususunda ise sadece 2 faaliyet dikkatimi çekti. Eğitim konusunda faaliyet göremedim. Mali sıkıntı varsa ne gibi tedbirler alınabilir? Bunlar daha rantabl olarak değerlendirilmelidir. Faaliyet raporunda bu konuda eksiklikler gördüm. Fen İşleri biriminde performans gerçekleştirmesinde ciddi düşük yüzdeler var. Asfalt serimi neden düşük gerçekleşti?” sorularını sordu.
ÇELİKBAŞ: HATALI İŞLEMLER FAZLA HARCAMA MEHMET BAŞKANIN DÖNEMİNE Mİ GELDİ?
Murat Çelikbaş’ın eleştirileri ve soruları ardından Murat Öner, zamanın verimli kullanılması için ilgili Belediye birimlerinden söz konusu sorular için yazılı cevap alınmasını dile getirdi. Oylama öncesi Çelikbaş’ın eleştirilerin cevaplandıran Belediye Başkanı Zeybek, “Şantiyelerin hiçbiri açılmaz halde. Fen İşlerine proje müracaatı yoktu. Asfalt yol döşemesi de kış dönemine geldi. Bu sene Yunus Emre, Yarenler Mahallelerinde ihaleye çıktık. Arkadaşlarımız Yarenler’den başladı. Milli Birlik Caddesine girip su borularını değiştirip ciddi bir alt yapı çalışması yapacağız.” dedi.
Söz alan Çelikbaş, “2019 yılını bir önceki döneme ait yapılan fazla harcama borçlanma ve hatalı işlemlerin bir nevi maalesef Mehmet Başkanın dönemine geldi diye mi yorumlamalıyız?” ifadelerini kullandı. Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama ardından Murat Öner, “İnşallah ileriki dönemde daha iyi bir faaliyet raporu ortaya çıkarılacak.” dedi. Oylamanın ardından toplantı idaresini devir alan Mehmet Zeybek, faaliyet raporuna oy veren vermeyen meclis üyelerine teşekkür ederek daha iyi hizmetler yapmayı temenni etti.
OLUCAK MAHALLESİNİN İSMİ ÇAVUŞBAŞ OLDU
Park Bahçeler Müdürlüğüne Barış Dal’ın atandığına dair meclis üyelerine bilgi verildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde “Kültür ve Sanat Akademisi” kurulması ve Kültür Sanat Akademisi Yönetmeliğinin belirlenmesi hakkında Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi. Olucak Mahallesi isminin Çavuşbaş Mahallesi olarak değiştirilmesi talebi oybirliği ile kabul edildi.
BELEDİYE KURUCU ORTAK
Sağlık turizmini geliştirmek, jeotermal kaynaklarını verimli kullanmak, yerli ve yabancı yatırımcı çekmek, istihdam yaratmak il ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak üzere TOBB, ATSO, İl Özel İdaresi, AFSÜ, AKÜ tarafından kurulacak olan Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi Yönetim A.Ş’ye Belediye’nin ortaklığı teklifi kabul edildi. Böylece Afyonkarahisar Belediyesi sermaye iştiraki yoluyla yüzde 23 hisse ile kurucu ortak olacak. Sokak Sağlıklaştırma Uygulamaları Yapım işi için İller Bankası’ndan 7 milyon 500 bin TL hibe kredi kullanılmasına, protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi kararlaştırıldı.
KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Toplantının sonunda seçimlere geçildi. Daimi Encümen Üyeliğine; Süleyman Karakuş, Bahattin Savrukoğlu, Mustafa Oğuz seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine; Semai Kaya, Fatih Şapçı, Şükrü Tunçbilek, Murat Çelikbaş, Bekir Lafçı seçildi. Bayındırlık ve İmar Komisyon Üyeliğine; Fatma Gamze Kılıç, Mustafa Albay, Hasan Hüseyin Karacak, Abdullah Hocaoğlu, Alaaddin Nakilcioğlu seçildi. Trafik Komisyon Üyeliğine; Ercan İşlek, Hüseyin Koca, Süleyman Karakuş, Ahmet Hastürk, Kadir Delikanlı seçildi. Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyon Üyeliğine; Elif Süzme, Hulusi Ceylan, Hakan Çilkaya, Harun Sağlam, İbrahim Meydanoğlu seçildi.

Bakmadan Geçme