Meclisler tamam gibi – Kocatepe Gazetesi

Kesin olmayan sonuçlara göre Merkez Belediye Meclisi’nin yeni üyeleri ile İl Genel Meclisi’nin üye sayıları belli oldu Yerel seçimler sonucunda Afyonkarahisar İl Genel Meclisi ile Afyonkarahisar Merkez Belediye Meclisi’nin durumları da büyük oranda belli oldu.BELEDİYE MECLİSİ 19 AK Partili, 12 MHP’li Afyonkarahisar Merkez Belediye Meclisi kesin olmayan sonuçlara göre 19 AK Partili, 12 MHP’li üyeden [&hellip]

Meclisler tamam gibi

Kesin olmayan sonuçlara göre Merkez Belediye Meclisi’nin yeni üyeleri ile İl Genel Meclisi’nin üye sayıları belli oldu

Yerel seçimler sonucunda Afyonkarahisar İl Genel Meclisi ile Afyonkarahisar Merkez Belediye Meclisi’nin durumları da büyük oranda belli oldu.
BELEDİYE MECLİSİ
19 AK Partili, 12 MHP’li Afyonkarahisar Merkez Belediye Meclisi kesin olmayan sonuçlara göre 19 AK Partili, 12 MHP’li üyeden oluşacak. AK Parti’li 19 üyenin 16’sı oy oranına göre Meclis’e girirken, 3’ü de Belediye Başkanı AK Parti’den seçildiği için kontenjandan Belediye Meclisi üyesi olacaklar. Önceki dönemde AK Parti’nin Belediye Meclisi’nde 22 üyesi bulunuyordu.
MHP ise geçmiş dönemde Belediye Meclisi’nde 9 üye ile temsil edilirken bu dönemde 12 üye ile Meclis’te yer bulacak.
İL GENEL MECLİSİ’NDE
TABLO AYNI
İl Genel Meclisi’nde ise bir önceki dönemin benzeri bir tablo yaşanacak. Geçmiş dönemde Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nde 33 üye ile yer alan AK Parti grubu bu dönemde de İl Genel Meclisi’nde 33 üye ile yer bulacak. AK Parti’nin İl Genel Meclisi oyu geçen dönem yüzde 43.5 iken, bu dönem yüzde 5 artış ile yüzde 48.5’e ulaştı.
MHP ile CHP’nin İGM’deki durumu ise önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak. İlk tahminlere göre MHP’nin üye sayısının 14, CHP’nin üye sayısının ise 3 olabileceği öngörülüyor. İl genelindeki oy oranlarının kesinleşmesiyle birlikte CHP ve MHP arasında 1 üye değişimi olabileceği, ancak AK Parti’nin 33 üye sayısının sabit kalacağı belirtiliyor. İl Genel Melisi’nin üye durumu kesin sonuçlar çıktığında netlik kazanacak.
İŞTE YENİ BELEDİYE MECLİSİ
Kesin olmayan sonuçlara göre Afyonkarahisar Merkez Belediye Meclisi’nde yeni dönemde şu isimler yer alacak:
AK Parti Grubu: Ali Telek, Mahmut Emin Birliktir, Mustafa Albay, Rasime Kıpırtı Fedakar, Ali Acar, Kadir Okyar, Mehmet Yaşar Öndüç, Mehmet Bayrakçeken, M. Şükrü Genelioğlu, Betül Tarkan, Mahmut Karcı, Oktay Okay, Haydar Kaya, Hüseyin Şehitoğlu, Hacı Sait Evrenkaya, Osman Çakıcı, Günay Kart (Kontenjan), Yılmaz Açıkgözoğlu (Kontenjan), Ferda Ertürk (Kontenjan)
MHP Grubu: Halil İbrahim Baykara, Fuat Macit Pekin, Mehmet Soner, Bekir Özerdem, Özcan Şarlak, Şeref Alpata, Kazım Çeşeay, Ahmet Hastürk, Ali İşisağ, İbrahim Karataş, İlker Çelikoğlu, Recep Avşar.

Bakmadan Geçme