• Haberler
  • Genel
  • Meclisler bugün belli olacak – Kocatepe Gazetesi

Meclisler bugün belli olacak – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi ve Merkez Belediye Meclisi’nde yine iki partili yapının hakim olması bekleniyor Yerel seçimlerin sonucunda Afyonkarahisar İl Genel Meclisi ile Afyonkarahisar Merkez Belediye Meclisi’nin durumlarının bugün netleşmesi bekleniyor. Netleşecek oy oranlarının ardından hem İl Genel Meclisi’nde, hem de Belediye Meclisi’nde 2 partili bir yapının hakim olması bekleniyor. İlk sonuçlara göre CHP’nin İl Genel [&hellip]

Meclisler bugün belli olacak

İl Genel Meclisi ve Merkez Belediye Meclisi’nde yine iki partili yapının hakim olması bekleniyor

Yerel seçimlerin sonucunda Afyonkarahisar İl Genel Meclisi ile Afyonkarahisar Merkez Belediye Meclisi’nin durumlarının bugün netleşmesi bekleniyor. Netleşecek oy oranlarının ardından hem İl Genel Meclisi’nde, hem de Belediye Meclisi’nde 2 partili bir yapının hakim olması bekleniyor. İlk sonuçlara göre CHP’nin İl Genel Meclisi ve Merkez Belediye Meclisi’ne üye gönderemeyeceği tahminleri ağırlık kazanıyor.
Belediye Başkanlığı için ayrı oy pusulası, Meclis üyelikleri için ayrı oy pusulaları kullanılması nedeniyle Meclislerin oy dağılımı dün gece belirlenemedi. Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde Meclislerle ilgili oy sayım işlemleri devam ediyordu. Oy sayım işlemlerinin bugün sonuca ulaşmasıyla birlikte İl Genel Meclisi’nin üye dağılımı ile Merkez Belediye Meclisi’nin üye dağılımları belirlenecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Beyyazı’da adaylar eşit oy aldı

Beyyazı’da DP adayı ile Emeğin Partisi adayı eşit oy aldılar. Yeni başkanı YSK belirleyecek

Afyonkarahisar Merkez’e bağlı Beyyazı beldesinde iki aday eşit oy alınca seçim sonucu belirlenemedi. Beyyazı’nın yeni başkanına Yüksek Seçim Kurulu karar verecek.
Beyyazı’da DP ve Emeğin Partisi adaylarının oyları 454-454 eşit çıktı. Adayların itirazı ile yeni başkan’a Yüksek Seçim Kurulu karar verecek. Beyyazı’da Emeğin Partisi’nden Hasan Koçak, Demokrat Parti’den ise Asım Altıntaş aday olmuşlardı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme