'Meclisin olağanüstü toplanacak gündemi yok

  İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, Afyonkarahisar Belediyesi'nin 4 Mayıs Pazartesi günü 41 maddelik olağanüstü toplantı kararının doğru olmadığını, ilan edilen gündem maddelerinde hiç bir olağanüstülük göremediklerini açıkladı. 'OLAĞANÜSTÜ HİÇ BİR MADDE GÖREMEDİK' İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, korona virüs salgınının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bütün sıkıntıları ile [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, Afyonkarahisar Belediyesi’nin 4 Mayıs Pazartesi günü 41 maddelik olağanüstü toplantı kararının doğru olmadığını, ilan edilen gündem maddelerinde hiç bir olağanüstülük göremediklerini açıkladı.
“OLAĞANÜSTÜ HİÇ BİR MADDE GÖREMEDİK”
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, korona virüs salgınının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bütün sıkıntıları ile yaşandığını belirtti. Buğa, “Vatandaşlarımızı kaybediyoruz, kalıcı sağlık sorunları ve üzücü tedavi süreçleri ile milletimiz zor günler yaşıyor. Halkın sağlığını ciddi olarak tehdit eden Covid19 salgını ,ekonomik olarak ülkemize olduğu gibi şehrimize de büyük zararlar vermiş,halkımızın sırtına ağır yükler getirmiştir. İçişleri Bakanlığının zorunlu haller dışında Belediye Meclis, İl Genel Meclis toplantılarını olağanüstü ihtiyaçlar dışında ikinci bir emre kadar durdurulmuştu. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığımızın 4 Mayıs tarihinde olağanüstü yapılacağı duyurulan Belediye Meclis Toplantısı
için yayınlanan 41 maddelik meclis gündeminde olağanüstü sayılabilecek hiç bir madde görememekteyiz. Olağanüstülüğün ne olduğu, anlaşılamadığı bu Meclis toplantısının özellikle riskli yaş grubunda olan meclis üyelerimiz için tehlike oluşturduğunu belirtmek boynumuzun borcudur.” dedi.
“TOPLANTI İPTAL EDİLMELİ”
Toplantı maddelerini incelediklerinde bazı açık olmayan maddeler gördüklerini kaydeden Buğa, “Belediyemiz ve şehrimizin yaşadığı ekonomik krizi de baz aldığımızda aşağıdaki toplantı maddelerinin değiştirilmesi,ötelenmesi veya iptal edilmesi gerektiğine inanıyoruz.
Afyonkarahisar Belediyesi su abonelerinden su faturalarını 2 ay ötelenmesi yerine 2 ay su paralarının alınmaması.
Bu süreçte Haziran ayına planlanan Jazz ve Klasik Müzik Festivalinin salgın nedeniyle gerçekleşemeyeceğini ya da sonbahar da normalleşme sürecinde gerçekleşebileceğini düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“FESTİVALLERİN BÜTÇELERİ HALKIN TEMEL İHTİYAÇLARINDA KULLANILMALI”
Salgının nasıl seyredeceğinin belirsiz olduğunua dikkat çeken Buğa, “Bu yıl içinde toplu organizasyonlara halk sağlığı açısından müsade edilip edilmeyeceği sorusu da ortadadır. Yaşanan ekonomik kriz ve salgın nedeniyle Jazz ve Klasik Müzik Festivalinin sadece bu yıl için iptal edilip bütçesinin halkın temel ihtiyaçlarına kullanılmasını daha mantıklı görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
“İKİ AY TABELA VERGİSİ ALINMAMALI”
Salgın sürecine yönelik öneriler de bulunan Buğa, “Şehrimizin ticaret erbaplarından tabela vergisi 2 ay alınmamalıdır. Olağanüstü toplantı gündeminin 37. maddesinde belirtilen Sağlık Endüstrisi Yönetim A.Ş’nin yüzde 23’lük kurucu ortaklık payına düşen Afyonkarahisar Belediyesi adına miktarı nedir? Sermayesi genel toplamda ne kadardır?
Ortakları ve ortaklık payları kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmalıdır.
12. maddede belirtilen Belediyemizin ödenek aktarımı hangi birimlere hangi yatırımlar İçin aktarlacağı ve aktarılacak tutarın açık bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmalıdır.” dedi.
“GEÇİCİ TAHSİS DAHA UYGUN”
Buğa, toplantı gündeminin 9. maddesinde belirtilen Fiat Egea marka araç tahsisinin Belediye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı hibe edilmesi yerine geçici olarak tahsis yöntemine başvurulmak üzere üniversite ile çözüm aranmasının daha uygun olacağını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme