Meclis Üyesi Huzur Hakkı Ne Kadar?

Meclis Üyesi huzur hakkı ne kadar? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Meclis Üyesi huzur hakkı ne kadar? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

2024 Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde belediye meclis üyesi olmak isteyenler, belediye meclis üyelerinin ne kadar maaş aldığını sorgulamaya başladılar. Belediye meclis başkanı ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, bir huzur hakkı ödenmekte. Peki, bu huzur hakkı ne kadar?

MECLİS ÜYESİ HUZUR HAKKI NE KADAR?

Belediye meclis üyeleri, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, bir huzur hakkı almaktadır.  Belediye meclis üyelerine Anayasa Kanunun 39’uncu maddesi uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek şartı ile meclis tarafından belirlenen miktarda huzur hakkı ödenmektedir. Bu miktar, meclis üyelerinin bağlı olduğu belediyelerin nüfusuna göre belirlenmektedir. Meclis üyeleri toplantılarına katılmadıkları takdirde huzur hakkı alamazlar.

2023 yılı için belediye meclis üyelerine ödenen huzur hakkı şu şekildedir:

Nüfusu 10 bine kadar olan belediyelerde üyelere huzur hakkı olarak ayda 1.000 TL,

Nüfusu 10 binden 100 bine kadar olan belediyelerde üyelere huzur hakkı olarak ayda 1.500 TL,

Nüfusu 100 binden 500 bine kadar olan belediyelerde üyelere huzur hakkı olarak ayda 2.000,

ödenir.

Nüfusu 500 binden fazla olan belediyelerde üyelere huzur hakkı olarak ayda 2.500 TL ödenir.

Bakmadan Geçme