Meclis üyelerine sağlık alanında bilgilendirme
İGM toplantılarının 13. birleşiminde İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, müdürlük çalışma ve yatırımlarını anlattı. Eğitim Gençlik Spor Komisyonu Başkanı Hakan Avtuğ, tüm talep ve önergelerin yerinde incelendiğini açıkladı İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 13. birleşimi tamamlandı.Toplantıda ilk olarak gündem dışı konular okunarak gündeme alındı. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, [&hellip]
İGM toplantılarının 13. birleşiminde İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, müdürlük çalışma ve yatırımlarını anlattı. Eğitim Gençlik Spor Komisyonu Başkanı Hakan Avtuğ, tüm talep ve önergelerin yerinde incelendiğini açıkladı
İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 13. birleşimi tamamlandı.
Toplantıda ilk olarak gündem dışı konular okunarak gündeme alındı. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, müdürlük çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Talepler komisyonlarda
görüşülecek
İlçelere Mobese sistemi kurulması işinin 2012 yıl bütçe çalışmalarında değerlendirilmesinin mecliste kararlaştırıldığı bildirildi. Bu karar doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili yazısında ile bağlı tüm ilçelerde güvenlik ve trafik düzenini sağlamak amacıyla kurulması planlanan Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemlerinin ön proje çalışmalarını yerinde inceleme ve tespiti yapılarak 5 milyon 710 bin 327 TL olarak tahmini maliyet belirlendiği kaydedildi. Ödenek talebi Plan Bütçe komisyonuna havale edildi. Başmakçı ilçesinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tapunun 990,84 metrekare alanlı halıcılık atölyesi seviyesinde yapının Köylere Hizmet Götürme Birliğine yapıldığı bildirildi. Satın almak isteyen atölye işletmecisine ait talep İdari ve Hukuk İşleri ve Plan Bütçe komisyonlarında görüşülecek.
Acar da Sel de
rahatsız
Dinar MHP üyesi İbrahim Acar, bölgesel yayın yapan bir televiz-yon kanalında konuşan İGM Başkanı Salih Sel’in katıldığı programı sonuna kadar izlediğini söyledi. İbrahim Acar, program sonrası yapılan haberde “Acar’ın yaptığı yanlış” ifadesini hatırlatınca Sel, Acar’a “Ben öyle bir şey bahsetmedim.” karşılığını verdi. İbrahim Acar, kendisinin programı çok net seyrettiğini program konuşmalarından söz konusu kanalın gazetesinde yapılan haberde “Acar’ın yaptığı yanlış” ifadesinin kullanıldığını yaptığı bir yanlış varsa ikaz edilmek istendiğini ifade etti. İGM Başkanı Salih Sel, rahatsızlık duydukları başkaca bir konunun daha olduğu vurguladı. Milli eğitime en az gerçekleşen bütçenin asgari yüzde 20’ni ayırdıklarını söylemesine rağmen gazete haberinde “askeriye” şeklinde yazıldığını dile getirdi. Sel; “Haberde kesinlikle iki üç tane yanlış var. Arkadaşlarımız buna dikkat ederlerse veyahutta o yayını izleyip teknik olarak bir şeyler yazarlarsa gazeteyi ve kanalı da bu konuda uyaralım.” dedi. İbrahim Acar’da ilgili kişilerin biraz daha dikkatli olmaları halinde memnun olacağını dile getirdi.
İnşaat işleri
tamamlanma aşamasında
İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, sağlık hizmetleri hakkında meclis üyelerine bilgilendirdi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2011 yılının ikinci yarısında toplam 30 adet sağlık yatırımı bulunduğunu aktaran Dr. Fırat;
“Bunun bir kısmıyla inşaatların onarımı tamamlandı. Bir kısmı da bitmek üzere. Bunlar aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi, hastanelerimizden birkaç tane var. Sağlık evleri şeklinde. 2012 yılı yatırım planı içerisinde Evciler 5 yataklı İlçe Hastanesi, Dazkırı 5 yataklı İlçe Hastanesi, Bayat 10 yataklı İlçe Hastanesi, Çobanlar 5 yataklı İlçe Hastanesi, Çobanlar 5 yataklı İlçe Hastanesi, Emirdağ Hastanesi’nin ve Haydarlı Hastanesi’nin tadilatı konusunda 2012 yılına yatırım planına aldırdık.” dedi.
Kullanılacak para ve borç yok
İl Sağlık Müdürlüğü’nün genel bütçeden ve sağlık müdürlüğü bütçesinden 2 trilyona yakın yatırım planladıklarını anlatan Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat şöyle konuştu: “Onun haricinde İl Özel İdare bütçesinden 2012 yılı için 405 bin lira talebimiz oldu. İlimizde 81 tane sağlık evi mevcut. Bunun 18 tanesini İl Özel İdaresi bütçesinden talep ettik. Toplamda 405 bin lira yapıyor. Merkez Karaaslan Sağlık Evi, Bolvadin Karayokuş, Yörükkaracaören ve Kurucuova, Çay İnli, Koçbeyli, Dinar Yeşilhöyük, Uluköy, Emirdağ Bademli, Hocalar Çalca, İhsaniye Beyköy, Döğer Aile Sağlığı Merkezi, Sandıklı Sorkun, Sinanpaşa Ahmetpaşa, Sultandağı Karapınar, Şuhut Anayurt ve Kavaklı olmak üzere sağlık evlerini onarımı için talebimiz oldu. Bunların haricinde İl Özel İdaresi’nde paramız yok hepsini kulandık. Borcumuz da yok. Genel bütçeden ve döner sermayeden de sıkıntımız yok.”
Meclis çare üretmeli
Eğitim Gençlik Spor Komisyonu’nda görev yapan MHP Dinar üyesi Osman Aslantürk söz aldı. Arslantürk gözlemlerini meclis üyeleriyle paylaşmak istediğini bildirdi. Van depreminde ha-yatını kaybeden öğretmenlere Allah’tan rahmet dileyen Aslantürk şunları söyledi: “24 Kasım Öğretmenler Gününü şimdiden kutluyorum. Eğitimde harikalar yaratan öğretmenlerimize başarı dileklerimi iletiyorum. Okul koridorlarını bölerek sınıf yapan, sağlık ocağı lojmanlarında eğitim vermeye çalışan, muhtar odalarını okul sınıfına çeviren bütün yükü omuzlayan vefakar öğretmenlerimiz sorumluluk bilinciyle çocuklarımız çağa yetiştir-meye çalışıyorlar. Bir sürü sıkıntılar var. Okullarımızın bir çoğunun çatıları akmakta, istinat duvarları bulunmamaktadır. Araç gereçleri eksik çalışmaktalar. Bu eksikliklerin giderilmesinde İl Genel Meclisi bir an önce çareler üretip eğitimi çağdaş düzeye getirmelidir.”
Okullar titiz teslim alınsın
Uyum içerisinde çalıştığını vurguladı İGM’nin eğitim alanında ki sorunların üstesinden geleceğine temas eden Eğitim Gençlik Spor Komisyon üyesi Osman Aslantürk sözlerine şöyle devam etti: “Meclisimizin bütçesinde ayrılan paralar bir an evvel yerinde kullanılarak öğrencilerimize eğitim binalarının oluşturulması şarttır. TOKİ tarafından yapılan bir okul binamızın çatısının aktarılması istenmektedir. Yeni yapılan bir okulun çatısının aktarılması düşündürücüdür. Yine yeni yapılan bir okulumuz tabiri yerindeyse dökülmekte korku içerisinde eğitim yapılmaktadır. Lütfen yapılan okullarımızı teslim alırken görevliler daha titiz davransınlar. Bu ülkenin kıt kaynakları iyi değerlendirilmelidir. Eğitim bütçemizi istenilen seviyeye çıkarılarak meclis üyelerimizin bu konuyu desteklemelerini arz ediyorum.”
Önergeler yerinde incelendi
Eğitim Gençlik Spor Komisyonu Başkanı Hakan Avtuğ, 2012 Yılı mali bütçesi için milli eğitim hizmetleri ile ilgili olarak komisyona tasarruf etmesi için teklif edilen 6 milyon 65 bin lira gibi bir bütçe ayrıldığını açıkladı. Komisyon Başkanı Hakan Avtuğ; “Komisyon çalışmalarımız devam ediyor. Bu süre içerisinde yaklaşık 1 milyon TL de plan bütçe komisyonunun desteği ile 7 milyon 475 bin lira gibi bir ödeneği ilimizde kullanacağız. Komisyon çalışmalarımız ve daha önceki çalışmaları ile taslak bütçede teklif edilen tüm okullar ile ilgili yerinde inceleme yaptık. İl Genel Meclisi üyelerinin verdiği önergeler ile ilgili tamamını bizzat yerinde görerek inceledik. Muhtarlardan, belediye başkanlarından bilgi aldık. Talepler ayrıntılı şekilde bizlere aktarıldı. Bu bağlamda çok kısa süre kaldı. Bu süre içerisinde kararlar komisyon raporu olarak sunulacak. Bu süre içerisinde sizlerinde katkılarınızı bekliyorum.”
Kasım ayı 14. birleşimi bugün gerçekleştirilecek. (Kocatepe)
Yatırımların önünde engel değil, destekçisiyiz
İGM Başkanı Salih Sel, eğitim yatırımları doğrultusunda ki tartışma konusuna açıklık getirdi. Sel, meclis olarak bir an önce paraların yatırıma
dönüşmesini istediklerini, meclisin engel olmadan aksine yatırımın önünü açmak için çalıştığını belirtti
Arada afaki fark var
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, 21 Kasım Pazartesi günü valilikte yaptıkları toplantıda kendilerine ödenek ayrılan yerle ilgili bir sorunun sorulduğunu söyledi. Milli eğitim hizmetleri çerçevesinde 2,5 trilyon parayı tutup 125. yıl İlköğretim Okulu’na aktardıklarını belirten Salih Sel; “Dün yapılan görüşmede Vali bey paralar neden kullanılmıyor diye sordu. İl Milli Eğitim Müdürü, Bayındırlık İl Müdürü, Genel Sekreter hepimiz oradaydık. Orada sanki bu paranın harcanmasını İl Genel Meclisi ertelemiş gibi bir ortam çıktı. Zaman olarak böyle bir süre olmadı. Biz İl Daimi Encümen Toplantısı’nda oradaki arkadaşlarımız birebir şahittir. Genel Sekreterimiz, Bayındırlık İl Müdürün aradı, telefonu Vali beye verdi. Yapılan proje 80 santimetre çapında 25 metre derinliğinde 400 kusur tane kazılmış. Daha sonra başka bir firma 60 santimetre çapa, 15 metre derinliğine düşüyor. Sayıda 100’e iniyor. Çok büyük afakî bir fark var. Oraya yapılacak şeylerde yapı işlerine bakan arkadaşımıza sorduk. Şu ana kadar orada yapılan okullarda kaç tanesi kazık? Sadece bir tanesi kazık.” dedi.
İncelemeler didik didik yapılıyor
Mesleğinin inşaat mühendisliği olduğunu Zafer Uydukent’te 5 katlı bir katı bodrum 4 katlı bir yer yaptığını anlatan İGM Başkanı Salih Sel, o imalatta da kazık olmadığını belirtti. Söz konusu binanın 2 tane deprem geçirmesine rağmen hiçbir şey olmadığını aktaran Salih Sel; “Şunu anlatmaya çalışıyoruz. O parayla biz 4 tane okul yapacağımıza, aynı parayla 5 tane okul yapabiliriz. Ama neticede burası deprem bölgesidir. Biz istiyoruz ki paramız daha verimli kullanalım. Onun için böyle bir teklifte bulunduk. Bizde biliyorsunuz parayı 125. yıl İlköğretim Okulu’na ayırmıştık. Bunu birkaç toplantıda Sayın Valimizde bu parayı ilk başta teklif getirmişti. İsmi A bölgede okul yapılmak üzere belirtilmiş. Dün öyle bir şeyle karşı karşıya kalınca oraya da yapalım. Bayındırlık İl Müdürü ile görüştüğümüzde yaklaşık maliyetinin 2-200 kusur olduğu söylendi. Üzerine bir daha koyarak her iki okulu yapma şansına sahibiz. 125. yıl İlköğretim Okulu Müdürü ile görüştüm. Derslik sayısı 9, öğrenci sayısı 750, her sınıfa eşit öğrenci dağıtsanız 40 kusur kişi yapıyor. Üstelik bu okulda ikili eğitim yapılıyor. Oraya biz 15 derslikli bir okul yapılması konusunda didik didik incelemeler yapılıyor.” diye konuştu.
Paramızı en iyi şekilde kullanıyoruz
İGM Başkanı Salih Sel, 125. İlköğretim Okulu ilgili olarak müfettiş raporlarının 2010 yılında yapıldığını, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 15 derslikli bir okul projesi ile başvurulduğundan söz etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu ile konuyu görüştüklerini dile getiren Sel sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz meclis tarafından bazı şeyler engelleniyormuş imajını ortadan kaldırmak için bu tahsis değişikliğini kullanmak için bir karar izleyelim diye düşündük. Arkadaşlarımızın titiz çalışması sonucunda 125. Yıl İlköğretim Okulu konusunda gerekli çalışmalar yapılıyor. Paramızı en iyi şekilde kullanıyoruz. Bir an önce paraların yatırıma dönüşmesini istiyoruz. İl Genel Meclisi yatırımlara engel değil aksine yatırımın önünü açmak için çalışıyor.”
İhtiyaç olmadığı düşünülüyor
İGM Şuhut üyesi Ömer Tunçay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden belgeler isteyip bu belgeler üzerinden bir karar alınabileceğini kaydetti. Şu an itibari ile nihai karar almadıklarını ifade eden Tunçay şunları söyledi:
“Biz incelemelerimiz sırasında şunu gördük. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sunulan belgelerin sayılarının güncel olmadığını noktasında bir tespitimiz var. Bu da bizi sıkıntıya soktu. Güncel bilgiler olsaydı işimiz daha kolay olurdu. Önemli sayıları temin etmeyi bırakın odaları sayar hale geldik. Bilgiler güncel değil. Bu noktada her yere gitmek zorundayız. Şikâyet etmiyo-ruz, ama Uydukent ve 125. Yıl İlköğretim Okulu meselelerinde 750 öğrenci 9 derslikle eğitim görüyor ve çok kötü bir manzara var. Onun dışında Afyon merkezde Işıklar Kasabası’nda ikili eğitimle çok kötü bir manzara var. Fakat bu 2 vahim manzara dururken Uydukent’te yerleşimi olmayan bir yerde okul yapılmasını anlayabilmiş değiliz. Bu noktada kanaatimi son kez ifade etmek istiyorum. Şu anda fore kazık çalışmalarının yapıldığı yerde herhangi bir ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. İGM olarak söylenenlerin aksine yatırımların önü hızlansın diye bu kararları alı-yoruz. Okul ihtiyacı olmayan bir yerde çalışma başlatılmış. Bu iki örneğin tekliflerinde dahi sıkıntı var.” (Kocatepe)