Meclis Toy'dan evrak bekliyor

İl Genel Meclisi'nin ikinci toplantısından itibaren toplantılara katılmayan Murat Toy'la ilgili MHP Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, Meclis Başkanı Av.

İl Genel Meclisi’nin ikinci toplantısından itibaren toplantılara katılmayan Murat Toy’la ilgili MHP Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, Meclis Başkanı Av. Burhanetin Çoban’dan Vali Mustafa Tutulmaz döneminde yetki devri yapılan evrakı talep etti. Ertürk, “Sayın Genel Sekreterimizin Özel İdare’de göreve başladığın andan bugüne kadar Defterdarlık’tan kurumumuza muvafakatla geçen personelin isimleri, sayıları ve hangi görevlerde
bulunduklarını bildiren bir açıklama yapsın istiyorum” dedi

İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayının ilk toplantısında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy’un meclis üyelerini bilgilendirmekten kaçınması mecliste sarsıntı oluşturup büyük tepki toplamıştı. Toy’un toplantılara katılmaktan imtina etmesiyle sarsıntı devam ediyor. Eylül ayı toplantılarının dün dördüncü birleşimi tamamlandı. Meclis üyeleri bugün sabah beşinci ve son birleşim için toplanacaklar.
ERTÜRK EVRAK VE AÇIKLAMA TALEP ETTİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İGM Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’a, Hocalar ilçesine aktarılan 500 bin TL ödenekle ilgili evrakın görülebileceği sözünü hatırlattı. Ertürk şöyle konuştu: “İki dönem önceki Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz zamanında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy’a yapılan yetki devri ile ilgili evrakın bir suretini arz ediyorum. Bunu bize takdim ederseniz memnun olurum. Sayın Genel Sekreterden isteyecektim. Ama maalesef meşgulmüş. İkincisi de Genel Sekreterimiz adına İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Osman Ziya Bilim’den rica ediyorum. Sayın Genel Sekreterimizin Özel İdare de göreve başladığın andan bugüne kadar Defterdarlıktan kurumumuza muvafakatla geçen personelin isimlerini ve sayılarının bilgisini rica ediyorum. Bu personeller hangi görevlerde bulunduklarını bildiren bir açıklama yapsın istiyorum.” Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, sözkonusu evrakı isteyeceğini ifade etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, dünkü toplantıya da katılmadı.
KOMİSYON RAPORLARI OYLANARAK KARARA BAĞLANDI
Bolvadin Köylere Hizmet Götürme Birliğine (KHGB) köylerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 90 bin TL ödenek aktarılmasına karar verildi. Kızılören’in Ekinova köyü ana asfalt yol girişinden köy girişine kadar olun yolun, sıcak asfalt yapılması talebinin dairesince yerinde incelenmesini uygun gören komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. İhsaniye ilçesinin köylerinde sinek artışı nedeniyle ilaçlama yapılması talebini ilçenin Köylere Hizmet Götürme Birliği değerlendirecek. Başmakçı ilçesine bağlı Akkeçili köy yoluna sıcak asfalt yapımı, Hırka köyü yolunun bakım ve onarım talepleri de dairesince incelenecek. Çay ilçesine bağlı Cumhuriyet köyünde bulunan, boşa giden kaynak suyun, köyün bahçe ve tarlalarında kullanılması için, su kanalı yapılması talebi dairesince incelenecek. Dinar ilçesine bağlı Kınık köyünde çok amaçlı salona masa sandalye alımı için 50 bin TL ödenek aktarımını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme