• Haberler
  • Genel
  • Meclis encümeni belirledi – Kocatepe Gazetesi

Meclis encümeni belirledi – Kocatepe Gazetesi

İGM Nisan ayı toplantıları başladı. İlk toplantıda gündem dışı konular ihtisas komisyonlarının rapor hazırlaması için gündeme alınırken İl Encümen üyeleri de yapılan seçimle belirlendi. Gazlıgöl'deki bir arsanın satışı konusu görüşülürken, çocuk evleri tefrişatı kalemindeki ödeneğin araç alımına kaydırılmasına karar verildi. Gündem dışı konular incelendi İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı olağan toplantılarının birincisi yapıldı. İGM [&hellip]

Meclis encümeni belirledi

İGM Nisan ayı toplantıları başladı. İlk toplantıda gündem dışı konular ihtisas komisyonlarının rapor hazırlaması için gündeme alınırken İl Encümen üyeleri de yapılan seçimle belirlendi. Gazlıgöl’deki bir arsanın satışı konusu görüşülürken, çocuk evleri tefrişatı kalemindeki ödeneğin araç alımına kaydırılmasına karar verildi.

Gündem dışı konular incelendi
İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı olağan toplantılarının birincisi yapıldı. İGM Başkanı Salih Sel’in açtığı toplantı yoklama ile devam etti. Gündemde olmayan konular meclis gündemine eklendi. İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ndeki 2010 Mali Yılı bütçesi Çocuk Evleri tefrişat ve mefruşat alımı harcama kaleminde bulunan diğer 20 bin TL ile hizmet alımı yoluyla personel çalıştırılması harcama kaleminde bulunan 20 bin TL’nin tenzih edilerek yeni açılacak taşıt alımı harcama kalemine aktarımına karar verildiği belirtildi. İl Özel İdaresi’nin meclis kararıyla taşıt edinebileceğinin yasa da bulunduğunu, ancak her türde ve modelde taşıt alınamayacağı, her yıl bütçe kanunlarının ekli, kurumların satın alacakları azami satın alma bedellerini gösterir cetveldeki taşıtların alınabileceği hüküm altına alındığı açıklandı. DMO Genel Müdürlüğü’nce satışı yapılan binek otomobillerden hangisinin satışı yapılacağına karar verilmesi için gündem dışı gelen bu konu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
İki komisyon görüşecek
İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesi sınırlarında bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tapunun 9 pafta 4009 parsel noda kayıtlı 39 bin 100 metrekare 410 parselde kayıtlı 124 bin 4 yüz metrekare arsa nitelikli 411 parselde kayıtlı 101 bin 600 metrekare tarla nitelikli taşınmazlar üzerinde korunması gerekli taşınmaz tabiat varlığıdır ifadesi bulunduğu kaydedildi. Kurt İnşaat San. Tic Ltd şirketi adına Betül Tarkan’ın 26 Şubat 2010 tarihli dilekçesi ile satın almak istemiştir. Satın alınmak istenen taşınmazlar için 15 Aralık 2004 tarih ve 25 bin 671 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan 5273 sayılı Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanunu’nda değişiklik yapılmasıyla Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü’nün kaldırılması hakkında kanun ile 29 Nisan 1969 tarihli ve 1164 Sayılı Arsa Ofisi Kanunu adının Arsa Değerlendirilmesi Kanunu olarak değişti-rildiği, kanundaki görevler TOKİ devredilen yetki çerçevesinde 5273 sayılı yasanın ilgili maddesindeki Hazine, Belediye, Özel İdare ve Vakfılar İdaresi’nin satışa çıkaracakları arazi ve arsaların satış muamelesi öncesi kanun gereği TOKİ’ye bildirilen yerlerle ilgili olarak görüş bildirme taşınmazların satışında 3 Şubat 2010 tarihli yazısıyla TOKİ Başkanlığı’nın idare tarafından devir alınması uygun görülmemekle birlikte satışta sakınca bulunmadığı görüşü bildirildi. 2634 Sayılı Turizmi Teşvik Yasası uyarınca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli imar planında turizm tesis alanı, park ve spor alanı, kamping alanında kaldığı kaydedildi. Söz konusu parsellerin 2634 Sayılı Turizmi Teşvik Yasası kapsamında satışında bakanlık tarafından da sakınca bulunmadığı dile getirildi. Bu konuda İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile İdari ve Hukuk İşleri Komisyonuna gönderildi.
Encümen üyeleri seçildi
İdare tarafından kadro değişikliğine yapılması ihti-yacı nedeniyle gündem dışındaki bu konuda İdari ve Hukuk İşlerine gönderildi. Sinanpaşa ilçesine bağlı Ahmetpaşa beldesinde bulunan mülkiyeti Ahmetpaşa Belediyesi’ne ait tapuda 2 bin 574 metrekare alanlı taşınmaza okul binası yapılması koşuluyla İl Özel İdaresine tapu devri yapılması talebinin iletildiği kaydedildi. Gündem dışı olan bu konuda İdari ve Hukuk İşleri Komisyonuna gönderildi. Gündemin ilk maddesi olan 2009 Mali Yılına ait Denetim Komisyonu Raporunun okunarak meclis üyelerinin bilgilendirilmesi noktasında raporun 8 sayfa olduğu belirtilerek bilgi edinmek isteyenlere raporun fotokopi olarak aktarılacağı dile getirildi. Gündemi ikinci maddesinde yer alan 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 25. maddesi gereğince İl Encümeni seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucu Hatice Dudu Özkal (30), Bahri Arıkan (34), Ahmet Kaya (33), Ömer Dayı (32), Hasan Coşar (31) oyla encümen üyeliğine seçildiler. Seçime katılan Yusuf Şahan (14), İsa Çağa (15), Ahmet Benzer (15), Haydar Küçük (16), Selahattin Tokpınar (17) oy aldılar. MHP Grup Başkanı Sabri Apak’a oylamaya katılmadığı halde iki oy çıktı.
Üç komisyonun raporu kabul edildi
Meclis gündeminin 18. maddesi oy birliği ile öne alındı. 18. madde de Dinar Çölovası Atıksu Arıtma Tesisi İşletme Birliği konusunda komisyon raporlarının görüşüldü. Çölovası Kapalı Alan Kanalizasyon Projesi Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği’ne her yıl hazırlanan İl Özel İdare Bütçesi’nin on binde 5’i oranında katılım payı ödemek ve İl Özel İdaresi’nin birlik meclisinde en az 2 üye ile temsil edilmesi şartıyla İl Özel İdaresi’nin katılımını uygun gören İdari ve Hukuk İşleri Komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık Komisyonlarının da aynı konuda görüşleri olduğu aktarıldı. Nisan ayı toplantılarının 2. bugün saat 10.30’da yapılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme