• Haberler
  • Gündem
  • Meclis Başkanı Siper'den Berlin Fuarı Müjdesi: Afyon İçin Önemli Temaslar Kurduk

Meclis Başkanı Siper'den Berlin Fuarı Müjdesi: Afyon İçin Önemli Temaslar Kurduk

Afyonkarahisar İGM Başkanı Mehmet Siper, ITB Berlin Fuar'ında ki temasların semeresinin alınacağını söyledi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Siper’in başkanlığında tamamlandı.

“BERLİN’DEKİ ÇABALARIMIZIN SEMERESİNİ İNŞALLAH ALACAĞIZ”

Toplantının açış konuşmasını Meclis Başkanı Mehmet Siper yaptı. Geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde yurt dışı seyahatinde olduğunu belirten Siper, şunları söyledi: 

“Öncelikle geçmiş Ramazan ayımız mübarek olsun. Ramazan ayında yurt dışı yere olduğumdan dolayı birlikte çalışma imkânımız olmadı. Ayrıca geçmiş Ramazan Bayramınızı kutluyorum. İnşallah hep birlikte daha nice Ramazanlara erişmeyi Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Yurt temaslarımla ilgili olarak kısaca bilgi vermek istiyorum.

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde komisyon yönetiminde ki görevi dolayısıyla Almanya’da, Berlin'de bir turizm fuarı vardı. Afyon olarak, Türkiye olarak biz de katıldık. Yaklaşık dünyanın 160 ülkesinden katılımcılar vardı. Sağ olsunlar bizle birlikte görevli arkadaşlarımızla Afyon'u tanıtmaya çalıştık. Elimizden geldiğince bağlantı bulmaya çalıştık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çabaların semeresini alırız diye düşünüyorum.”

Meclis Başkanı Siper'den Berlin Fuarı Müjdesi: Afyon İçin Önemli Temaslar Kurduk

“ALMANYA’DA AFYON YARARINA TİCARİ TEMASLARDA BULUNDUK”

Berlin Fuarı sürecindeki temasları aktaran Siper, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Berlin Fuarı’nda iken bize küçük de olsa ticaretimizden dolayı bir görev düştü. İnşallah biz de onunla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Onun neticesinde inşallah turizmle ilgili ben Afyon’un faydalanacağını düşünüyorum. Bir çalışmamızla neticelendiğinde sizleri de birlikte paylaşmak isterim.”

İHTASAS KOMİSYONLARI VE İL DAİMİ ENCÜMEN ÜYELERİ YARIN BELİRLENECEK

Gündemin ikinci ve üçüncü maddelerinde bulunan İhtisas Komisyonlarına üye seçimi ile İl Encümeni Üyeleri seçimlerinin oybirliğiyle 8 Nisan Salı sabahı yapılacak ikinci toplantıda yapılmasına karar verildi. Toplantı gündem dışı bir konunun okutularak ilgili komisyonlara hava edilmesiyle devam etti.

AYAZİNİ KORUMA İMAR PLANI KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

İhsaniye İlçesi Ayazini Köyünde yer alan, kentsel sit alanı için hazırlanmış olan Ayazini Koruma Amaçlı İmar Planında kaya oyma yapıların imar planında yol ve boşluk alanda kalması nedeniyle hazırlanan Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği ve eklerinin onaylanması talebi önce İmar ve Bayındırlık Komisyonunda görüşülecek. İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünce 2025 yılı uygulanacak vidanjör fiyat tarifesinin güncellenerek uygulanması talebi rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderildi.

İSCEHİSAR BELEDTİYESİ’NİN TAHSİS TALEBİ DEĞERLENDİRİLECEK

İscehisar İlçesinde bulunan ve mülkiyetleri İdareye ait, Özel İdare İş Merkezinin 7, 9, 10, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ve 33 bağımsız bölüm numaralı işyerlerinin, İscehisar Belediye Başkanlığına belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis talebi oybirliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme