• Haberler
  • Genel
  • 'MECİDİYE'DE 100 KATLI GÖKDELEN YAPIP ŞEHRİ ÖLDÜRECEK MİSİNİZ?'

'MECİDİYE'DE 100 KATLI GÖKDELEN YAPIP ŞEHRİ ÖLDÜRECEK MİSİNİZ?'

'Mısri'de kentsel dönüşümün hayata geçirileceğine inanıyorum, adaylık düşüncem yok' AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, deprem bölgesinin toparlanması sonrasında Afyonkarahisar'da

“Mısri’de kentsel dönüşümün hayata geçirileceğine inanıyorum, adaylık düşüncem yok”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, deprem bölgesinin toparlanması sonrasında Afyonkarahisar’da Mısri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün Allah’ın izniyle hayata geçirileceğine inandığını söyledi. Mart ayı içerisinde milletvekili aday adaylığı başvurularının alınacağını belirten Uluçay, “Daha öncede söyledim adaylık düşüncemiz yok. Allah bize 2023 yılında teşkilatımızın başında olmayı nasip etsin.” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Hatay dönüşü dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; İl Başkan Yardımcısı Yakup Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz katıldılar.
“AFYON OLARAK BİZE HATAY İLİ VERİLDİ”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, gündemi değerlendirdi. 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilde meydana gelen yüzyılın afeti diye adlandırılan depremin tüm Türkiye’yi yaktığını belirten Uluçay, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Rabbimden rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye’m. 5 Şubat gecesi sevdikleri ile yatanlar, 6 Şubat’ta tanımadıkları insanlarla yan yana defnedildiler. Depremde gördük ki devlet ve millet el ele. Tüm depremzedeler kardeşimiz canımız kanımız. Hiçbir mezhep, dil, din, ırk ayrımı olmaksızın tüm vatandaşlarımız tek yürek oldu. İnşallah bu depremi de ülke olarak hep birlikte atlatacağız. Depremin ilk gününde teşkilatımız ve belediyelerimiz başta olmak üzere, gönüllü vatandaşlarımız ile birlikte deprem bölgesine gıda, giyecek ve arama kurtarmada görev yapacak ekiplerin organizasyonunu yaptık. Genel Merkezimiz tarafından bize il olarak Hatay ili verildi. Biz de bölgemizde il başkanlığımız, milletvekillerimiz, merkez ve 17 ilçe teşkilatlarımız, belediyelerimiz ile birlikte arama kurtarma ekiplerinde görev yapmak isteyen vatandaşlarımızı yanımıza alarak bölgeye hareket ettik.” ifadelerine yer verdi.
“140 KİŞİLİK KURTARMA EKİBİ OLUŞTURDUK”
Aşevi kurmak için ekipman ayarladıklarını dile getgiren Uluçay, “Ayrıca bölgede arama kurtarma ekibine lazım olacak iş makinelerini de beraberimizde götürdük. Topladığımız yardımlarımızı sevkiyata başlayarak orada Kırıkhan’da tespit ettiğimiz bir alanda Kriz Koordinasyon merkezi oluşturduk. Burada aşevi kurarak günde 3 öğün yemek ve 24 saat sıcak çorba ile depremzede vatandaşlarımıza destek vermeye başladık ve halen devam ediyoruz. Bununla birlikte 500 adet çadırı 10 ayrı çadırkent bölgesinde kurarak depremzede ailelerimize teslim ettik. Elektrik, su ve ısınma sistemlerini de cumhur ittifakı ortağımız MHP Şuhut İlçe Başkanımız Abdullah Zeybek ve ekibiyle birlikte yaptık. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 22 Şubat 2023 Çarşamba günü ise teşkilat mensuplarımızdan ve belediye başkanlarımızdan, İGM başkanı ve üyelerimizden oluşan 140 kişilik ekip ile birlikte tüm mahalle ve köylere yardım paketi dağıttık ve diğer ihtiyaçlarını karşıladık. Bundan sonra orada nöbet usulü il başkan yardımcılarımız ve belediyelerimiz çalışmakta ve faaliyetlerini sürdürmektedir. Bizler de ara ara giderek çalışmalara destek veriyoruz.” dedi.
“ÇAĞRIMIZ SONUCU ONLARCA İŞ MAKİNESİNİ BÖLGEYE GÖNDERİLDİ”
Hüseyin Ceylan Uluçay, “enkaz kaldırma çalışmalarında çok sayıda cana sağ ulaşıldığı gibi, depremin ilk anında hayatını kaybedenlerin olduğunu söyledi. Uluçay, “Afyonkarahisar Belediyemiz depremin ilk gününden itibaren Antakya merkezde 250 personel ile 20 bin kişilik yemek vermeye devam etti. Şu anda yemek ikramı ile birlikte 50 iş makinası ile de enkaz kaldırma çalışmalarına devam etmektedir. Depremzede vatandaşlarımızın evleri yapılana kadar deprem bölgesinde konteynır kentler kurarak Afyonkarahisar AK Parti teşkilatları olarak yine depremzedelerimizin yanında olacağız. Ayrıca şehrimize misafir olarak gelen depremzede kardeşlerimize de teşkilatlarımız ile birlikte ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Öte yandan yaptığımız çağrı ile onlarca iş makinesini depremzedelerimizin hizmetine sunarak destek veren, gıda ve ihtiyaç maddeleri ile depremzedelerimizin imdadına yetişen, hayırseverlerimize, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, il genel meclis başkanımız ve üyelerine, belediye meclis üyelerine, şu anda Hatay’da çalışmalarını sürdüren il başkan yardımcılarımıza, yönetimimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Burcu AYDIN’ın Haberi
https://www.kocatepegazetesi.com/manset/mecidiyede-100-katli-gokdelen-yapip-sehri-oldurecek-misiniz/

Bakmadan Geçme