“MEB tasarısı asla kabul edilemez”

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, “MEB Yasa Tasarısı” olarak bilinen kanun tasarısının eğitimi kaosa sürükleyecek ve büyük depremlere yol açacağı gerekçesiyle asla kabul edilemeyeceğini söyledi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, hükümetin TBMM'ye sevk ettiği ve kamuoyunda “MEB Yasa Tasarısı” diye bilinen, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde [&hellip]

"MEB tasarısı asla kabul edilemez"

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, “MEB Yasa Tasarısı” olarak bilinen kanun tasarısının eğitimi kaosa sürükleyecek ve büyük depremlere yol açacağı gerekçesiyle asla kabul edilemeyeceğini söyledi

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, hükümetin TBMM’ye sevk ettiği ve kamuoyunda “MEB Yasa Tasarısı” diye bilinen, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını pimi çekilmiş bombaya benzetti.
OKUL YÖNETİCİLERİNİ
BÜROKRATLAR SEÇECEK
Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, dün PTT önünde yaptığı açıklamada, emniyet ve yargıdan sonra milli eğitime el atan iktidarın, çatlak ses çıkmaması için her türlü gayreti gösterdiğini savundu. Paydaşlarla hiçbir istişare yapılmadan, ‘ben yaptım, oldu’ anlayışıyla hazırlanan, siyasallaşmanın önünü açan, kadrolaşmayı eğitimin her hücresine yerleştiren, yasa tasarısını ucube olarak yorumlayan Şenol; “Bu yasa tasarısı önümüzdeki günlerde eğitim hayatımızı yangın yerine çevirecektir. Hükümet-cemaat kavgasına eğitimi de alet eden zihniyet, söz konusu yasa tasarısında; hem eğitimimizi temellerinden sarsacak hem de öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi mağdur edecek düzenlemeler yapmaktadır. Bu yasa tasarısında en tehlikeli hususlardan birisi 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olanların, bu görevlerinin sona erecek olmasıdır. Bundan sonra okul yöneticileri İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali oluru ile okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olacaktır.” dedi.
“ASIL KARARI HÜKÜMET VERECEK”
Kanunun yayınlanmasıyla birlikte mevcut okul yöneticilerinden 4 yılını dolduranların görevlerinin sona erdirileceğini belirten Şenol; “Görevi sona erdirilen kişiler öğretmenliğe dönecek ya da tekrar görevlendirilirlerse görevlerine devam edeceklerdir. Okul yöneticilerinin bir 4 yıl daha bu görevlerine devam etmelerine ise İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali karar verecektir. Özellikle son yıllarda İl Milli Eğitim Müdürlerinin ve Valilerin hükümetten bağımsız hareket edemedikleri dikkate alındığında, kimlerin okul yöneticiliğine devam edeceğine karar verecek olan aslında hükümetin kendisidir. Anlaşılan kendi kadrolarını oluşturmak için okul müdürlerine sözlü sınav getirmek yeterli olmadı ki, Hükümet bu kez de hiçbir kıstas getirmeden istediği kişileri doğrudan okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak atamayı arzulamaktadır. Zira MEB’in yakın zamanda yaptığı fişlemeler düşünüldüğünde; kimlerin yandaş, sırdaş olduğu iktidar için üç bilinmeyenli denklem değildir.” diye konuştu.
110 BİN OKUL
YÖNETİCİSİ ETKİLENECEK
Hükümetin, eski kadroları tasfiye etme yolunu 4 yılı sona erenleri görevlerinden almakla bulduğunu ileri süren Nizamettin Şenol; “Kısacası AKP iktidarı kendi devletini kuracak, yandaşlarını, torpilli olanları, emir kullarını okul yöneticisi yapacak; diğerlerini ise ekarte edecektir. AKP tıpkı emniyet ve yargıda olduğu gibi, eğitimde de kendi adamlarını kilit noktalara getirme hevesindedir. Eğitimde liyakatli, becerikli, ehil okul yöneticileri, yerini iktidarın her emrini yerine getiren beceriksiz, bilgisiz, ehliyetsiz kişilere bırakabilmektedir. Üstelik bu durum 110 bin civarındaki okul yöneticisini etkileyecektir. Siz kimsiniz ki, 110 bin okul yöneticisinin sosyal statüsünü ve dişiyle, tırnağı ile hak ettiği bu makamları bir kalemde elinden alıyorsunuz? Siz kimsiniz ki, milli eğitimde yandan imparatorluğu kurmaya yelteniyorsunuz?Bu iktidar, yanlışlarını yüzüne vuran, her dediğini kabul etmeyen, sorgulayan, biat etmeyen kişilere tahammül edememektedir.” şeklinde konuştu.
“EĞİTİM KAOSA SÜRÜKLENİR”
Söz konusu yasa tasarısı ile iktidarın, kendisi gibi düşünmeyenleri öğretmen olarak dahi istihdam etmemeye ant içtiğini ileri süren Şenol sözlerine şöyle devam etti: “Çok açıktır ki AKP ideolojisine, siyasi görüşüne uygun olan, yaptıkları herşeyi alkışlayan öğretmenleri MEB’e yerleştirecek ve iktidara biat eden öğretmen ordusu eğitim camiasında vücut bulacaktır. AKP iktidar�� öğretmen atamalarında masa başı ilişkileri ideolojik görüşü, siyasi yandaşlığı bakanlığın tüm kademelerine yerleştirmekte kararlıdır. İktidar, öğretmenlerin iş güvencesini bu şekilde ellerinden almak istemektedir. Eğitimi kaosa sürükleyecek ve büyük depremlere yol açacak olan bu tasarı asla kabul edilemez. Bu tarası geri çekilmediği müddetçe Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Müsteşar Yusuf Tekin’i sıcak makam koltuklarında rahat oturtmayacağız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme