MEB-AKUB Liderler Eğitimi Başladı

MEB AKUB Liderlerine verilen 'Depremde Arama ve Kurtarma Eğitmen Eğitimi' başladı. Eğitime Afyonkarahisar AFAD ev sahipliği yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca organize edilen, 81 ilden katılan 90 kişilik Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB) Liderlerine verilen “Depremde Arama ve Kurtarma Eğitmen Eğitimi” Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde Vali Yardımcısı Vekili Taner Bolat’ın katılımı ile başladı.

Haber

Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında imzalanan afet ve acil durum yönetimi faaliyetlerine ilişkin iş birliği protokolü kapsamında MEB AKUB Ekip liderlerine verilen bu eğitimle “Depremde arama kurtarma eğitmeni” kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor. Sekiz gün sürecek kurs programı süresince, ekip oluşumu, organizasyonu, lojistiği, intikali, güvenliği,  olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, olay yerinde personelin davranış prensipleri konuları ele alınacak. Eğitim programı; TAMP-AYDES-İKAS bilgilendirme, raporlama ve geri bildirim, tahliye ve tahliye türleri, tahkimat uygulamaları, genel yapı bilgisi, genel hazmat bilgisi, tüm elektrikli-akaryakıtlı ve mekanik tüm araç-gereç ve makinelerin kullanımı ve INSARAG bilgilendirmesi gibi eğitimlerini içeriyor.

Haber

Bakmadan Geçme