Mazlum milletlere sahip çıkmak, görevimiz

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen Yörük-Türkmen Şöleni'nde konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca, Türkiye'nin mazlum milletlere sahip çıkmayı bir görev olarak bildiğini söyledi. Şölen'e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da tebrik mesajı yolladı Yurdun dört bir yanındaki Türkmenler, Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörük ve Türkmen Derneği'nin düzenlediği 'Yörük Cumhuriyet'in Kazanıldığı Topraklarda Tarihin En Büyük Yörük Türkmen Buluşması ve Karamanoğlu Mehmet [&hellip]

Mazlum milletlere sahip çıkmak, görevimiz

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Yörük-Türkmen Şöleni’nde konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca, Türkiye’nin mazlum milletlere sahip çıkmayı bir görev olarak bildiğini söyledi. Şölen’e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da tebrik mesajı yolladı

Yurdun dört bir yanındaki Türkmenler, Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörük ve Türkmen Derneği’nin düzenlediği “Yörük Cumhuriyet’in Kazanıldığı Topraklarda Tarihin En Büyük Yörük Türkmen Buluşması ve Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma Şöleni” kapsamında 26 Ağustos Tabiat Parkı’nda bir araya geldi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan’ın tebrik mesajı yolladığı şölende konuşan ve kendisinin de Yörük kökenli olduğunu belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca, “Türk milletinin hamuru, Türk milletini canı ve kanı olan Yörükler ve Türkmenler, bu ülkenin gerçek sahipleri olarak her zaman bu milleti korumakta ve kollamaktadır. Biliyorsunuz, iki tane hadise yaşadık son günlerde. Mehmetçiklerimizin şehit olduklarını duyduk. Allah onlara rahmet eylesin. Yine nerede bir mazlum varsa orada bir Türk vardır diyerek Filistin’e giden kardeşlerimizden şehit olanlar var. Dünyanın neresinde zulüm varsa o zulme karşı durmak, boynumuzun borcudur” dedi.
“Büyük Taarruz olmasaydı,
biz de olmazdık”
Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Şakir Altıntaş ise Afyonkarahisar’ın Büyük Taarruz’un kazanıldığı topraklar olduğunu hatırlatarak “Büyük Taarruz kazanılmasaydı, burada olamayacaktık” diye konuştu. Altıntaş, “Büyük bir şölen yapıyoruz. Bu büyüklük rakam olarak değil. Buraya Osmaniye’den, Çanakkale Ayvacık’tan, Balıkesir’den yurdun her yerinden Yörük ve Türkmenler geldi” ifadelerini kullandı. Altıntaş, şöyle devam etti:
“Çanakkale, Türk’ün olmazsa olmazıdır. Ama Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar, ne yazık ki anlatılamamıştır. Bu görevi biz üstlendik. Bu buluşma için katkılarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.”
“Atatürk’ün izinden
ayrılmadık”
Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Sadun Köprülü ise Türkiye Türkleri ile Irak Türkmenleri arasında hiçbir farkın olmadığını söyledi. Köprülü, “Bugün İsrail’I konuşuyoruz. Biz de 18 Irak’ta 18 katliam, soykırım görmüş bir milletiz. Her zaman Atatürk’ün izinde olduk. Gönlümüz Türklük davasıyla güçlü. Türk devleti’ni sevdik, Türk’üz diye övündük” dedi.Köprülü, “Hâlâ Kerkük’te, Erbil’de Irak Türmerleri can vermektedir, kan vermektedir. Buradaki oymaklar, Kerkük’teki oymaklardır. 85 sene ve Saddam döneminde baskılar gördük. Hâlâ Türklük diye coşuyorum, yaşıyorum. Çünkü biliyorum ki arkamızda büyük Türk milleti, büyük Türkiye Cumhuriyeti var. Biliyorum ki Türk milleti yok olmayacak. Atatürk’ün izinde yürüyeceğiz” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme