Mazi'nin 4. kitabı yayınlandı

Gazeteci Ömer Mazi'nin 4. kitabı 'Gizemli Şehirde Balayı' yayınlanarak ülke genelinde satışa çıktı   Gazeteci Ömer Mazi'nin 14 Şubat, 153. Sokak, Son Kale Ben Atatürk Kadınıyım adlı 3 kitabından sonra yeni kitabı 'Gizemli Şehirde Balayı' adlı kitabı yayınlanarak ülke genelinde tüm kitap satış platformlarında yerini aldı. 'AFYON'DA NEDEN BALAYI YAPILMASIN?' 'Gizemli Şehirde Balayı' adlı kitabı [&hellip]

Gazeteci Ömer Mazi’nin 4. kitabı “Gizemli Şehirde Balayı” yayınlanarak ülke genelinde satışa çıktı

Gazeteci Ömer Mazi’nin 14 Şubat, 153. Sokak, Son Kale Ben Atatürk Kadınıyım adlı 3 kitabından sonra yeni kitabı “Gizemli Şehirde Balayı” adlı kitabı yayınlanarak ülke genelinde tüm kitap satış platformlarında yerini aldı.
“AFYON’DA NEDEN
BALAYI YAPILMASIN?”
“Gizemli Şehirde Balayı” adlı kitabı hakkında bilgi veren Ömer Mazi şunları kaydetti: “Bu kitabı yazmaya 2 yıl önce başladım. İstanbul’da yapılan bir düğünden sonra balayına çıkan yeni evli bir çift balayını romantik bir şekilde kum, güneş, deniz, şelaleler olan bir yerde geçirmeyi planlamıştı. Kitabın adı ‘Side’de Balayı’ olacaktı. Ancak neden Side, neden sahil? Balayı niye bir Anadolu şehrinde olmasın, niye Afyon’da olmasın diye düşünerek yazmaya ara verdim. Bir buçuk yıl bir kenara bıraktım. Sonra bir balayı Afyon’da nasıl yaşanırdı diye düşündüm. Afyon Anadolu’nun en önemli şehirlerinden biridir. Bunu Afyon’da yaşayanlar maalesef tam olarak farkında değiller. Sürprizlerle dolu bir şehirdir. Termal turizm, tarih, savaş, kültür, doğa binlerce yıllık geçmişi ile tam anlamıyla gizemli bir şehirdir. Ben bir rehber olsam Afyon’da nerelere tur düzenlerdim, ben balayına gelen biri olsam neler görmek isterdim, ben Afyon’u tanıtmak isteyen biri olsam neleri göz önüne koyardım. Farklı koltuklara oturtarak kendimle bir beyin fırtınası yaptım. Ve yeniden yazmaya başlayarak 6 ayda ‘Gizemli Şehirde Balayı’ kitabı çıktı.”
“DÖRDÜNCÜ KİTAP
ROMAN TÜRÜNDE”
Gizemli Şehirde Balayı kitabının bir roman olduğunu belirten Mazi sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kitap baştan sona Afyon’u anlatıyor. Afyon’un tarihini, turizmini, doğal güzelliklerini, Frigyayı, kral Midası’ı, 1902 büyük Afyon yangınını, Ayazini, Akdağ, Tokalı Kanyon. Başından sonra Afyon’da geçen romantik macera tarzı bir roman oldu. Bu kitap aslında bir tanıtım ve turizm kitabı. Eminim bu kitabı okuduktan sonra herkes gerçekten bunlar Afyon’da var mıydı diyecekler. Gizemli Şehirde Balayı Gece kitaplığından çıktı. 294 sayfa. Kapak tasarımını Cem Burak Çimrin, editörlüğünü Saliha Bozdemir yaptı.”

Bakmadan Geçme