Maymun Çiçeği Virüsü Belirtileri Nelerdir?

Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir? Sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Maymun Çiçeği Virüsü nedir? Belirtileri nelerdir? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR?

Maymun Çiçeği Virüsü diğer adlı ile  (Monkeypox) Poxviridae adlı virüs ailesine ve Orthopoxvirus cinsine ait virüsünden kaynaklanan nadir bir hastalıktır. Çoğunlukla orta ve batı Afrika’da görülen maymun çiçeği virüsü, çiçek hastalığına yakın benzerlikler göstermektedir. Afrika kemirgenleri ve primatlar (maymunlar) bu virüsü barındırmaktadır. İnsanlara da buradan bulaşmaktadır. Hastalığın adı her ne kadar maymun çiçeği olsa da virüs, aslında kemirgenlerden köken alır.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Maymun çiçeği hastalığı, insanlara geçiren başka bir insandan veya bir hayvandan bulaşabilir. Diğer virüslerde olduğu gibi maymun çiçeğinde de temasın ardından bir kuluçka süresi söz konusudur. Bu süre 5 ile 21 gün aralığında olabilir.

Maymun çiçeği hastalığının en temel belirtileri şunlardır:  

Ateş, sırt ve kas ağrıları, yorgunluk hali, üşüme, titreme, ciltte su dolu küçük kabarcıklar şeklinde görülen döküntüler, baş ağrısı, öksürük, burun tıkanıklığı.

MAYMUN ÇİÇEĞİ TEHLİKELİ Mİ?

Maymun çiçeği hastalığında ölüm oranı yüzde 3-6 gibi düşük bir orandır.

Bakmadan Geçme