Matematik olimpiyatında birinci Doğa Koleji'nden

Doğa Koleji Müdürü Deniz Dikbaş, HAYAMATO- Matematik Olimpiyatlarının düzenlemesine destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın başta olmak üzere Hoca Ahmet Yesevi Ortaokul Müdürü Mehmet Ölmez ve emek sahiplerine teşekkür etti.ÖDÜLLERİ DİNÇGEZ VERDİBu tür yarışmaların artması gerektiğine değinen Doğa Koleji Müdürü Deniz Dikbaş şöyle konuştu:'Bu tür yarışmaların sayılarının artması gereklidir. Önümüzdeki yıllar da böyle [&hellip]

Doğa Koleji Müdürü Deniz Dikbaş, HAYAMATO- Matematik Olimpiyatlarının düzenlemesine destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın başta olmak üzere Hoca Ahmet Yesevi Ortaokul Müdürü Mehmet Ölmez ve emek sahiplerine teşekkür etti.
ÖDÜLLERİ DİNÇGEZ VERDİ
Bu tür yarışmaların artması gerektiğine değinen Doğa Koleji Müdürü Deniz Dikbaş şöyle konuştu:
“Bu tür yarışmaların sayılarının artması gereklidir. Önümüzdeki yıllar da böyle bir organizasyon düzenlemek istiyoruz. Yarışma sonucunda okulumuz öğrencisi Görkem Avcı il birincisi, Mehmet Sarak ise il üçüncüsü oldu. Yarışma puanları ayrı olup, yaş farkına göre sıralama yapılmıştır. Yarışmaya katılan diğer öğrencilerimizde çeşitli dereceler alarak bu anlamda büyük gurur yaşadılar. Hattat Karahisar Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen ödül töreninde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez öğrencilerimize ödüllerini verdi.”
“LGS’YE TAMAMEN HAZIRIZ”
Matematik alanında ülke olarak bir ön yargının olduğu ve başarı seviyesinin istenilen düzeyde olmadığına değinen Dikbaş, “Öğrencilerimizin matematik alanında bu denli başarılı olmasından büyük gurur duyduk. Ülke olarak matematik alanında daha fazla çalışmalar yapılması ve en önemlisi öğrencilere matematiği sevdirmek adına biz eğitimcilere çok daha fazla iş düşmektedir. Geçen sene TEOG sistemi içerisinde çok sayıda öğrencimiz büyük başarılara imza attı. 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde akademik başarı çıtası çok yükseldi. Bu hedef doğrultusunda akademik çalışmalara çok daha fazla hız verdik. Örneğin Bu yıl düzenlenen 8. sınıflar Bil-Fen Türkiye Geneli deneme sınavında Afyon 1.si Türkiye 2.si olduk. Her hafta düzenlenen Doğa Akademik Gelişim İzleme Sınavlarında (DAGİS) Türkiye birincileri ve çeşitli dereceler elde ettik. Afyon ve Türkiye geneli yapılan tüm deneme sınavlarında büyük başarılar elde ederek yeni sistemin ilk sınavı olacak olan 2 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşecek Liselere Giriş Sınavına (LGS) tam anlamıyla hazırız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme