• Haberler
  • Genel
  • Masterler Afyonkarahisar’a geldi – Kocatepe Gazetesi

Masterler Afyonkarahisar’a geldi – Kocatepe Gazetesi

Zafer Haftası Futbol Turnuvası için Afyonkarahisar’da 3 gün bulunacak 5 takım dün sabah saatlerinde Afyonkarahisar’a geldi Afyonkarahisar’da 3 gün sürecek olan Zafer Haftası Futbol Turnuvası’nda karşı karşıya gelecek olan Manisa, Antalya, Karşıyaka, Bostanlı ve Bafra Masterler Dernekleri dün sabah saatlerinde Afyonkarahisar’a geldi. Öğlen yemeğinde Belediye’nin Sosyal Tesisleri’nde buluşan Masterler yaptıkları basın açıklamasında bu turnuvanın sürekliliğinin [&hellip]

Masterler Afyonkarahisar'a geldi

Zafer Haftası Futbol Turnuvası için Afyonkarahisar’da 3 gün bulunacak 5 takım dün sabah saatlerinde Afyonkarahisar’a geldi

Afyonkarahisar’da 3 gün sürecek olan Zafer Haftası Futbol Turnuvası’nda karşı karşıya gelecek olan Manisa, Antalya, Karşıyaka, Bostanlı ve Bafra Masterler Dernekleri dün sabah saatlerinde Afyonkarahisar’a geldi. Öğlen yemeğinde Belediye’nin Sosyal Tesisleri’nde buluşan Masterler yaptıkları basın açıklamasında bu turnuvanın sürekliliğinin devam etmesini ve büyümesi gerektiğini aktardı.
“DÜZENLEYENLERE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Türkiye’de ilk olarak Masterler Derneğini İzmir Karşıyaka’da kurduklarını belirten Karşıyaka Masterler Derneği Kurucu Üyesi ve Dönem Başkanı Ahmet Arslan, “50 yıldır İzmir Karşıyaka’da olmama rağmen Afyon’da doğdum büyüdüm. Sülalem Afyon’da yaşıyor, ayrıca da Afyon Lisesi mezunuyum. Soyadını Atatürk’ün verdiği 3 amcamı şehit veren bir aileden geliyorum ben. Onun için hele böyle de bir haftada Afyon’da bulunmak özel bir duygu benim için, burası benim toprağım benim memleketim. Düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Bizi 19 yıldır burada misafir ediyorlar. Çok güzellikler gördük, bu vesileyle bu yaktığımız ateş dalga dalga, Afyon’un da çok ilave katkılarıyla bu zincirde bu hale geldi.” dedi.
Yaklaşık 15-16 yıldır Zafer Haftası Futbol Turnuvasına katıldığını belirten Antalya Sportif Faaliyetler Derneği Başkanı Ayhan Dolma, “15-16 yıldır bu değerli ağabeylerin arasında bulunuyorum. Tabi daha önce topçu olarak geldim. Sonra dönem dönem başkan olarak geldim. Sonrasında ekipleri toplayan birisi olarak geldim. Buranın en güzel tarafı bir kere adı üstünde Afyon, Atatürk’le özdeşleşmiş, büyük bir savayla özdeşleşmiş bir şehir. Biz buraya gelirken takım olarak bu ruhu taşıyarak geliyoruz. 2 ay önce de Çanakkele’deydim. Oğlumu Çanakkale’de gezdirdim, bugün de Afyon’dayım. Bu ülke öyle bir mozaiğe sahip ki, malesef kıymet bilinmiyor. Burada dili dini belli olmayan belkide Türkçe konuşamayan insanlar savaşarak öldüler. Bugün geldiğimiz noktada ben inanıyorum ki buradaki büyük insanlar ve buradaki takımlar şu kötü ortama bir nebze sıcaklık katıp evlerine dönecekler. Ben buranın bitmemesi ve her sene biraz daha artarak devam etmesini istiyorum. Başka bir isteyim yok.” ifadesini kullandı.
“ZAFER HAFTASI FUTBOL
TURNUVASINA RENK
KATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Zafer Haftası Futbol Turnuvasına renk katmaya çalıştıklarını aktaran Manisa Masterler Derneği Teknik Direktörü Bülent Yelkenci, “Bizi buraya her yıl davet eden Kamil Altınkaya’ya çok teşekkür ediyorum. Biz aşağı yukarı 15 senedir her yıl Karşıyaka, Antalya, Manisa ve Afyon şeklinde Zafer Haftası Futbol Turnuvasına renk katmaya çalışıyoruz. Ben Ayhan kardeşimizin söylediklerine de katılıyorum. Bu zor dönemde böyle bir etkinlikte hiç olmazsa bu havayı dağıtmaya çalıştığımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.
“GELEN TAKIMLARA TEŞEKKÜR EDERİZ”
Gelen takımlara teşekkür eden Afyonkarahisar Masterler Derneği Başkanı Kamil Altınkaya, “Afyonkarahisar Masterleri olarak Zafer Turnuvası’nın 19’uncusunu düzenliyoruz. Bu turnuvada bizleri hiç bir zaman için yalnız bırakmayan başta Karşıyaka, Manisa, Antalya ve biz zaten Türkiye’yle de özdeşleşmiş Türkiye’ye bir ateş gibi, bu master ruhunu taşımışlardır. Bu katılımlarından dolayı derneklerimize çok çok teşekkür ediyoruz. Tabii ki Afyon deyince Zafer’in adı buradan geçiyor. Cumhuriyetin kuruluşu bu topraklarda başladı. Ayhan kardeşimin ve Bülent ağabeyimin de söylediği gibi Türkiye’nin bulunmuş olduğu şu son dönemde gerçekten insanların birbirine bakacak yüzlerinin olmadığı morallerinin çok bozuk olduğu bir ortamda böyle bir etkinlikle birazcık olsun halkımıza bir şeyler verebilirsek biz ayriyeten yine seviniriz. Bu sene Karşıyaka, Bostanlı dahil oldu bu gruba Şuhut dahil oldu. Katılan arkadaşlara derneklere sonsuz saygılarımızı sunuyoruz. Bir de bir şey söyleyeyim bu gelen derneklere de Afyon’un tarihi yerlerini gezdirmek tanıtmak başlıca görevimiz. Misafir gelen takımlara da buraları gezdireceğiz Afyon’u tanıtacağız.” ifadesine yer verdi.
Yemekten sonra takımlar Belediye’ye yakın bir kahvehanede çay içti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme