Masterchef’e Afyonlu Ayşe Damgası

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan Afyonkarahisarlı genç kız sınırlı imkanlarını zorlayıp kendisini geliştirerek profesyonel aşçı olabilmek için Master Chef 2024 Yarışmasına katıldı

Master Chef 2024 Yarışmasına Afyonkarahisar’dan katılan 26 yaşındaki Ayşe Ekiz, usta şeflerin karşısında ter döktü.

ŞEF SOMER SİVRİOĞLU, AFYONLU YARIŞMACININ DOĞALLIĞINI BEĞENDİ

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan Ayşe Ekiz, günlük hayatında ağırlıklı olarak ailesinin ve evlerine gelen misafirlerin yemeklerini hazırladığını söyledi. Yüz yüze eğitim alma imkanı olmadığından yarışmaya katılabilmek için online aşçılık eğitimi aldığını belirten Ekiz, jüriye Demi Glace Soslu kuzu pirzola hazırladı. Jüriden Şef Somer Sivrioğlu, yarışmacıları ilk kez stüdyoda gördüklerini belirterek, “Ayşe hanım biliyorsunuz biz yarışmacıları ilk kez burada yani stüdyoda görüyoruz. Ama sizin başvurunuz o kadar güzel ve herkes o kadar beğenmiş ki başvuruyu program başlamadan yolladılar. Hayvanlarınızla birlikte çok sevimli ve güzel bir başvuru yapmışsınız. Gerçekten çok eğlenceliydi. Gerçekten de çok orijinal bir başvuru olmuş.” dedi. Ekiz’in başvuru videosunda hayvanlarıyla birlikte verdiği görüntüde kuzu, oğlak ve dana yetiştirdiğini, tarım ve toprak ürünleriyle uğraştığını, yazları yayla da kışları ailesiyle birlikte köyde kaldığını ifade etti.

AFYONLU GENÇ KIZ PROFESYONEL OLMAK İSTİYOR

Yarışmaya katılma kararını kendisinin aldığını anlatan Ayşe Ekiz, anne ve babasına bu kararını açıkladığını, onlarında kararına saygı duyarak onayladıklarını söyledi. Hayallerini gerçekleştirebilmek için Master Chef 2024 Yarışmasına katıldığını anlatan Ekiz, başvurusu videosunda şunları kaydetti: “Çok küçük yaşlarda yemek yapmaya başladım. Anam tarlaya, bahçeye giderdi. Bende acıkınca böylece yemek yapmaya başladım. Sonra kendimi geliştirdim daha güzel yemekler yapmaya başladım. Sertifikalı aşçılık eğitimi aldım. Ben bu mesleği öğrenmek için yarışmaya katılmak istedim. İnsanlara kendi ürettiğim ürünlerle yemek yapıp satabileceğim bir işletme açmak istiyorum. Baskı altında çalışabilirim, bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirebilirim. Bende yarışmanıza katılmak istiyorum. Lütfen beni de çağırın.” Şef Somer Sivrioğlu’nun başvuru videosunu hazırlarken neler hissettiği sorusuna Ekiz, şöyle cevaplandırdı: “Vallahi Şefim çağrılıp çağrılmayacağımla ilgili içimde bir şüphe vardı. Evdekilere yarışmaya katılacağımı söyledim. Katıl dediler, sonra evde başvuru videosu çekmeye utandım. Hayvanlar yeni doğum yapmıştı. Anneme hayvanların sıkıldığını, dolaştırmam gerektiğini söyledim. Hayvanlar sürekli yatıyorlardı. Onları dolaştırmaya dağa götürdüm. Telefonumu da yanıma alıp yarışmaya başvuru videomu orada çektim. Orada internet çekmedi. Çekim yapıncaya kadar elim uyuştu.”

“ZOR BİR HAYATIM VAR, BENİ İYİ BİR YERE GÖTÜRÜRSE ZORLUKLARA KATLANIRIM”

Şef Mehmet Yalçınkaya’nın kitaplarını alarak çalıştığını, yayla da kaldığı için yüz yüze aşçılık eğitimi alma imkânını olmadığını belirten Ayşe Ekiz, “Hayvancılık zor bir iş. Hayvanlarımız yavrulama zamanında doğum oluncaya kadar yeri geliyor sabaha dek uyumuyoruz. Zor şartlarda yarışmaya hazırlandım. Yayla da kalıyorum. Köye 30 dakika mesafede. İlçeye ise uzaklığı 2 saat. Yarışmaya kardeşimle birlikte geldik. Ama utandığından ekranda görünmek istemedi. Yemeklerimi sobada pişiriyorum. Ocak kullanmaya alışkın değilim. Tatlılar ve çeşitli yemekleri deniyorum. Yufka açıyor bazlama ve katmer yapıyorum. Demi Glace Sosu 13 saatte yaptım. Kereviz bulamadık mevsimi değilmiş. Konya’nın Akşehir İlçesine kadar gittik bulamadık.” ifadelerine yer verdi. Jürinin takdirini kazanan Afyonkarahisarlı genç kız pek çok sos çeşidini öğrendiğini, zor bir hayatının olduğunu kendisini iyi bir yere götürecekse zorluklara katlanabileceğini sözlerine ekledi. Ayşe Ekiz, jüriden üç evet alarak yarışma önlüğü giymeye hak kazanıp yarışmanın ikinci turuna girdi.

Bakmadan Geçme