Masterchef Türkiye'de Gözyaşları Sel Oldu

Masterchef Türkiye'de Afyonkarahisar'ı temsil eden Ayşe Ekiz gözyaşları içinde ayrıldı

Türkiye'nin sevilen yemek programı Masterchef Türkiye'de, Afyonkarahisar'ı temsil eden Ayşe Ekiz dün yapılan eleme turlarının ikisinde de kaybederek 9'uncu haftada elendi.

Ayşe Ekiz'in elenmesi ardından diğer adaylarla vedalaşma sırasında birçok kişi gözyaşlarına hakim olamadı.

AFYON SENİN ARKANDA

Yarışmanın dünkü bölümünün başlarında Somer Şef, Ayşe’ye "Afyon senin arkanda. Bu kadar destek varken pes etmen eminim onları üzmüştür" dedi.
Ayşe Ekiz ise, bu sözler üzerine hemşehrilerine seslenerek şunları söyledi: "Güzel memleketim, o gün orada konuştuklarım için hepinizden özür diliyorum. Desteğinizi kalbimin en derin yerinde hissediyorum. Bugün bu potadan güçlü bir şekilde çıkıp memleketimi gururlandırmaya devam edeceğim." 

Ama ne yazık ki yarışmanın devamı beklendiği gibi olmadı. Elenen isim Ayşe oldu.

BEN DE BİR KÖY ÇOCUĞUYUM


Mehmet Şef, Ayşe Ekiz'in elenmesinin ardından yaptığı açıklamada kendisinin de köy çocuğu olduğunu vurgulayarak, her konuda yanında olduklarını ve her zaman desteklediklerini söyleyerek bu konuda başarılı olduğunu ifade etti.

"BUGÜNE KADAR BU KADAR SAYGI DUYDUĞUM YARIŞMACI OLMADI"

Masterchef Türkiye'de Gözyaşları Sel Oldu
Somer Şef ise Ayşe Ekiz'e, "Bizim burada çok sevdiğimiz yarışmacılar oldu. Ama ben şunu kesinlikle söyleyebilirim ki benim bugüne kadar Masterchefde bu kadar saygı duyduğum hiçbir yarışmacı olmadı. Sen sadece bizim değil tüm Türkiye’nin gönlünde çok özel bir yere sahipsin. Hayat sadece kaç birinciliğinin, kaç şampiyonluğunun olduğuyla değerlendirilmez o yoldaki duruşunla da değerlendirilir. Senin duruşun inanılmaz örnek alınacak bir duruş. Sen hep bize diyorsun ben sizden çok şey öğrendim. Asıl biz senden çok şey öğrendik. İyilik hayatta her zaman kazanır. Buna her zaman inanmalıyız.” dedi.

"GÖNÜL İSTERDİ Kİ..."

Masterchef Türkiye'de Gözyaşları Sel Oldu
Yarışmaya veda eden temsilcimiz Ayşe Ekiz yaptığı açıklamada duygularına hakim olamayıp gözyaşları içinde şunları ifade etti: “Gönül isterdi daha ileriye gitmek. Ama olmadı, bu kadar geldi elimden, teşekkür ederim.  Masterchef güzel bir yolculuktu. Buraya gelmek, sizlerin önünde iyi, kötü yemekler yapmak güzeldi yani. Söyleyeceğim çok şey var şu an unuttum. Gerçekten buraya geldiğim, sizinle tanıştığım, bu ekiple tanıştığım için o kadar mutluyum ki anlatamam. Bu kadar oldu. Gönül isterdi ki daha iyi yapayım, ama kendimi gösteremedim; onun için üzgünüm ama sizinle tanıştığım için de çok mutluyum. Bu kadar olabildi, keşke daha fazla olabilseydi.”

Ayşe Ekiz sözlerinin sonunda "Destekleyen, desteklemeyen herkese teşekkür ederim. Güzel bir iz bırakabildiysem ne mutlu bana" dedi.

Masterchef Türkiye'de Gözyaşları Sel Oldu

Ayşe Ekiz Kimdir?


1998 yılında Afyonkarahisar'da dünyaya gelen 26 yaşındaki Ayşe Ekiz, tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Babasıyla birlikte 500 koyuna bakan Ayşe, mutfağa annesinin yoğun iş temposu nedeniyle girmiş ve yemek yapmayı öğrenmiştir. Mutfak merakı zorunluluktan doğan Ayşe, online aşçılık eğitimi almış ve yarışmaya hazırlanırken Mehmet Şef’in kitaplarını incelemiştir.

Bakmadan Geçme