MasterChef All Star'a Aşçı Bacaksız Damgası!

Türkiye'nin en çok izlenen yemek yarışması MasterChef All Star'ın 183. bölümünde Afyonkarahisar'da Aşçı Bacaksız lokantasından kovulma olayına açıklık getiren ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, konunun yanlış yorumlandığını ifade etti.

Türkiye’nin en çok izlenen yemek yarışması MasterChef All Star’ın 183. bölümünde bu yılın son takım oyunu için kaptanlık mücadelesi verildi. Mücadele sonucunda Mavi takım kaptanlığını alan Tahsin, rakibi olarak Eren’i seçti. Takımlarını kuran iki kaptan şefler tarafından verilen avantajı elde edebilmek için yılın son düellosunda yarıştı. İki kategoride yapılan düellonun ilk aşaması bilgi yarışması oldu. İki kaptan şeflerin sorularına en çok doğru yanıtı verebilmek için yarıştı. Sorular arasında en çok dikkat çeken soru ise Danilo’nun yarışmacılara yönelttiği “ Mehmet Şef hangi şehirde esnaf lokantasından kovulmuştur?” sorusu oldu. İki yarışmacının da doğru yanıtı bilemediği sorunun cevabı “Afyonkarahisar” idi.

“AŞÇI BACAKSIZIN MOTTOSU HERKES RIZKINA RAZI OLACAK”

Soru hakkında yorum yapan Şef Mehmet Yalçınkaya, konunun yanlış yorumlandığını ifade etti. Yalçınkaya, “Aşçı Bacaksız lokantasının mottosu herkes rızkına razı olacak. Yani dükkâna gelen herkes, aşçının pişirdiği yemekten tadacak. Bir kişinin nasibi başka bir kişiye gitmeyecek. Yoklukta az ile yetinmeyi herkes bilmeli. Lokantanın aşçısı sadece bir tencere yemek yapıyor. Yemek bittiğinde ikincisini yapmıyor. Derdi, tokluk, geçimini sağlayacak kadar kazanç ve herkesin doyabileceği miktarda yemek yemesi. Lokantada yemek fiyatları çok uygun aslında kendisi bizleri severek seyrediyor. Olayda beni tanıyamadı ama tanısaydı da aynısını yapardı. Buradan, Ahmet ustaya selam gönderiyorum.” dedi

Özel Haber

Bakmadan Geçme