MASTEK projesinde Afyon'da var – Kocatepe Gazetesi

Zafer Kalkınma Ajansı ve Manisa Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. (TTO) iş birliği ile hazırlanan 'Manisa Savunma Sanayisi Teknoloji Geliştirme Kümesi (MASTEK)' güdümlü projesi sözleşme töreni, hizmet binasında gerçekleştirildi.ARA PARÇALAR AFYON'DA ÜRETİLECEKProje kapsamında TTO öncülüğünde Manisa Savunma Sanayisi Teknoloji Geliştirme Kümesi kurulacak. İlk etapta Manisa olmak üzere Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerini de içeren TR33 [&hellip]

Zafer Kalkınma Ajansı ve Manisa Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. (TTO) iş birliği ile hazırlanan “Manisa Savunma Sanayisi Teknoloji Geliştirme Kümesi (MASTEK)” güdümlü projesi sözleşme töreni, hizmet binasında gerçekleştirildi.
ARA PARÇALAR AFYON’DA ÜRETİLECEK
Proje kapsamında TTO öncülüğünde Manisa Savunma Sanayisi Teknoloji Geliştirme Kümesi kurulacak. İlk etapta Manisa olmak üzere Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerini de içeren TR33 Bölgesi’nde savunma sanayisine yönelik ürün geliştirme konusunda kapasite oluşturulup, gerekli kabiliyetlerin kazanılması sağlanacak. Proje ile ilk etapta savunma sanayinin başat aktörleri olan ASELSAN, TAI, ROKETSAN gibi firmalar için özellikle kilit teknoloji içeren ürünlerin geliştirilmesi sağlanacak. Bunlara alt yüklenicilik hizmeti verilecek. Proje kurgusuna göre tasarım, kilit teknoloji ve kalite-kontrol süreçleri MCBÜ TTO bünyesinde kurulacak olan Manisa Tasarım ve Birleştirme Teknolojileri Merkezinde (TABTEM) olacak; ara parçaların/malzemelerin üretilmesi ise Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinden kümeye dâhil olacak firmalara yaptırılacak.
AFYON TSO’DA
İŞTİRAKÇİLER ARASINDA
Proje kapsamında ve Ajans tarafından yapılacak diğer destekleyici faaliyetlerle birlikte, TR33 Bölgesi’nde savunma sanayisine yönelik hizmet sunabilecek firmaların tespit edilmesi ve kapasitenin geliştirilmesi sağlanacak. Projenin 16,5 milyon TL olan toplam bütçesinin14 milyon 850 bin TL’si ZEKÂ tarafından finanse ediliyor. MCBÜ’nün ortak olarak yer aldığı projede iştirakçi olarak Manisa TSO, Afyonkarahisar TSO, Kütahya TSO ve Uşak TSO; Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Birliği (MAKİM), Turgutlu Metal Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TURMESAD);Akhisar OSB, Salihli OSB, Soma OSB ve Turgutlu OSB ile özel sektör firmaları bulunuyor.
PROJE TÖRENLE İMZANLANDI
İmza törenine, Manisa Teknokent Genel Müdürü, TTO Yönetim Kurulu Başkanı ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, TTO üyesi ve proje teknik koordinatörü Yrd. Doç. Dr. M. Bahattin Akgül, Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili TTO üyesi ve Proje İdari Koordinatörü Doç. Dr. Ali Çipiloğlu, TTO Savunma Teknolojileri Direktörü Kadir Çıtak, ZEKÂ Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, Program Yönetimi Birimi Başkanı Erce Şengül, İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Taylan Uygun ve Ajans personeli katıldı.

Bakmadan Geçme