Martaş doğudan batıya koşma hikayesini anlattı

Afyon İş Kadınları Derneği (AFİKAD), Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile Rıza Martaş'ın 'Doğudan Batı'ya Adım Adım İyilik Peşinde Koş' Projesi ve 'Kızımız Okuyacak' sloganıyla yürüttüğü koşu projesi hakkında bilgi verdi.Rıza Martaş, 20 Ekim Cumartesi günü İkbal Termal Otel'de düzenlediği basın toplantısında proje çerçevesinde yaşadıklarını anlattı. 'Doğudan Batı'ya Adım Adım İyilik Peşinde Koş' Projesi [&hellip]

Afyon İş Kadınları Derneği (AFİKAD), Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile Rıza Martaş’ın “Doğudan Batı’ya Adım Adım İyilik Peşinde Koş” Projesi ve “Kızımız Okuyacak” sloganıyla yürüttüğü koşu projesi hakkında bilgi verdi.
Rıza Martaş, 20 Ekim Cumartesi günü İkbal Termal Otel’de düzenlediği basın toplantısında proje çerçevesinde yaşadıklarını anlattı. “Doğudan Batı’ya Adım Adım İyilik Peşinde Koş” Projesi sayesinde Türkiye de birçok şehirde koştuğunu belirten Martaş, “Birçok şehirde ‘Adım Adım Gönüllüsü’ olarak yardım severlik koşusu yaptık. Bunu koşanlar bilir her zaman koşarken yaptığınızın daha iyisini yapma amaçlı hep bir üst hedefe çıkmak istenir. Bu hayatta da böyledir. Elimden geldiğince bende daha iyi neler yapabilirim düşünürken, enerji boyutuna çok inanıyorum. Enerji boyutunda ki düşüncem de; Bu dünyaya geldik, doğduk, büyüdük, yiyoruz, içiyoruz, bu dünyadan giderken bu dünyaya ne bırakacağız? Bu akan suya ben ne bırakabilirim onu düşünürken en sevdiğim şey koşmak olduğundan koşmaya yönelik farklı arayışta acaba ülkemizde doğudan batıya koşan var mıdır diye düşündüm. Baktığımda bırakın Van’dan İzmir’e koşmayı yürüyen dahi olmamış. Bu düşüncemi birçok kişi ile paylaştım, uygulama ayları aldı. Kabullenme ve kabullendirme süreci kolay olmadı. Son 10 gün kala koşuda tek başıma kalmıştım. Hiç kimseyi inandıramamıştım. Kendi ‘Adım Adım’ da koştuğum dostlarım da dâhil. Buna ailem ve kızım da dâhil. Benden bu koşuya gitmem halinde helalleşmeyi istediler. İçimde ki sese ve çocuğa çok inandım. İçimde ki çocuk ‘Daha hızlı koş’ diyordu. Onun etkisiyle bu kararımdan dönmedim” dedi.
 Martaş, toplantıya destek amacıyla gelen Buldan Vakfı Yönetim Kurulu Meryem Salman’a, AFİKAD Başkanı Tülin Helvacıoğlu ve AKUT Lideri Mithat Şener’e, İkbal Otelin Genel Müdürü Ali Gümüşhan’a katkıları nedeniyle teşekkür etti. Rıza Martaş deneyimlerini paylaştığı toplantı akabinde koşusuna devam etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme