• Haberler
  • Genel
  • Marsyas’ta onurlandıran başarı – Kocatepe Gazetesi

Marsyas’ta onurlandıran başarı – Kocatepe Gazetesi

Türkiye'de klasik müziğin en saygın ödülü olarak bilinen ve Andante dergisinin düzenlediği 'Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde 2014 yılı adayları kamuoyuna duyuruldu. AKÜ’nün MARSYAS Festivali de adaylar arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ile Dinar Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Marsyas Uluslararası Kültür, Sanat ve Müzik Festivali' de beşinci yılında önemli bir başarıya imza attı. Afyonkarahisar'ın [&hellip]

Marsyas'ta onurlandıran başarı

Türkiye’de klasik müziğin en saygın ödülü olarak bilinen ve Andante dergisinin düzenlediği “Donizetti Klasik Müzik Ödülleri”nde 2014 yılı adayları kamuoyuna duyuruldu. AKÜ’nün MARSYAS Festivali de adaylar arasında

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ile Dinar Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Marsyas Uluslararası Kültür, Sanat ve Müzik Festivali” de beşinci yılında önemli bir başarıya imza attı. Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde üniversite ve belediye işbirliğiyle düzenlenen festival, klasik müziğin pek çok unsuruyla yöre halkına titiz ve disiplinli biçimde ulaştırılması nedeniyle “Yılın Klasik Müzik Etkinliği” kategorisinde aday gösterildi.
“Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ile Kampüste Senfonik Akşamlar” ve “Süreyya Operası Oda Müziği Konserleri” etkinlikleri ile aynı kategoride yarışacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Konservatuvarımız, Üniversitemiz ve Dinar Belediyesi başta olmak üzere, festivalin başından beri emek harcayan herkes için çok büyük bir onur elde ettik. Ödülü kazanmaktan ziyade algılarda yer etmemiz çok daha önemli. Bu başarıya henüz 5. yılda ulaşmak ise ayrı bir sevinç kaynağı. Öğrencilerimize ‘Sanat, devletsiz; devlet, sanatsız olmaz’ deriz. Festivalin başarısında hiç kuşkusuz devletin organlarının büyük payı var. Bu vesile ile; Festival Koordinatörümüz Fakı Can Yürük’e, Müzik Direktörümüz Yıldırım Aktaş’a, Konservatuvarımız, Güzel Sanatlar Fakültemiz ve Dinar Meslek Yüksekokulumuzun değerli eğitimci ve öğrencilerine, sanatsever dostumuz ağabeyimiz Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’a, göreve geldiği günden beri konservatuvarımıza ve sanat etkinliklerine desteğini arttırarak veren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak’a teşekkür ederim. 100 seçkin jüri üyesinin CSO ve Süreyya Operası ile Marsyas Festivali’ni değerlendirecek olması, konuya duyarlı sayısız insanın gönlüne girebilmemiz bizi fazlasıyla heyecanlandırdığı gibi gelecekte daha titiz çalışmalar için de motive etti” diye konuştu.

11 farklı kategoride ödül verilecek
Beşincisi düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde bu yıl toplam 11 kategoride adaylar belirlendi. Yılın Bestecisi, Yılın Piyanisti, Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu, Yılın Üflemeli Çalgılar Yorumcusu, Yılın Oda Müziği Topluluğu, Yılın Opera Solisti (Kadın), Yılın Opera Solisti (Erkek), Yılın Dansçısı (Kadın), Yılın Dansçısı (Erkek), Yılın Genç Müzisyeni (30 yaş altı), Yılın Klasik Müzik Etkinliği kategorilerinde toplam 33 kişi, topluluk ve etkinliğin aday gösterildiği “5. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri”nin Yaşamboyu Başarı Ödülü ise Türkiye’nin en seçkin solistlerinden biri olan keman sanatçımız Ayla Erduran’a takdim edilecek.
Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nin şartnamesi gereğince, kamuoyuna duyurulan 2014 yılı adayları, önümüzdeki aylar içinde, ülkemizin müzik dünyasıyla bağlantılı performans, eğitim, basın ve organizasyon alanlarında faaliyet gösteren 100 dolayındaki seçkin temsilcisinin oylarına sunulacak. Oyların tasnif edilmesinin ardından Eylül ayında kamuoyuna açıklanacak ödül sahiplerine ödülleri, Ekim ayında Andante dergisinin Beyoğlu Belediyesi ve Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın (KÜSAV) ev sahipliği ve desteğiyle düzenleyeceği görkemli bir törende takdim edilecek.
5. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Aday Seçici Kurulu, Andante dergisi yazarları Serhan Bali, Şefik Kahramankaptan, Ayşe Öktem, Zerhan Gökpınar, Ahmet Makal, Yakup Kıvrak, Ece İdil, Kazım Hasanefendioğlu, Selen Yılmaz ve Simge Burhanoğlu’ndan oluşuyor. ‘(Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme