• Haberler
  • Genel
  • Marsyas Sergisi beğeni topladı – Kocatepe Gazetesi

Marsyas Sergisi beğeni topladı – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Dinar Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen 'Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali', sempozyum, flüt yarışması ve belgesel gösterimlerin yanısıra düzenlenen sergilerle de büyük beğeni topladı Dinar Belediyesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Marsyas Festivali Koordinatörü AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Fakı Can Yürük, Soma'da meydana gelen facia nedeniyle festivalde yer [&hellip]

Marsyas Sergisi beğeni topladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Dinar Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali”, sempozyum, flüt yarışması ve belgesel gösterimlerin yanısıra düzenlenen sergilerle de büyük beğeni topladı

Dinar Belediyesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Marsyas Festivali Koordinatörü AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Fakı Can Yürük, Soma’da meydana gelen facia nedeniyle festivalde yer alan tüm konserlerin iptal edildiğini söyledi.
Festival kapsamında bu yıl “Dinar ve Çevresi Tarih Araştırmaları” konulu uluslararası bir sempozyum ile “Güzel Sanatlar Liselerarası Flüt Yarışması” düzenlendiğini ifade eden Yürük, “Ayrıca Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen ‘Seramiğin Sesi’ adlı karma resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Festival kapsamında bunun yanında AKÜ GSF tarafından düzenlenen ‘Sesten Renge 5’ konulu resim sergisi, ‘Göçerli’de bir köy düğünü’ temalı fotoğraf sergisi, ‘Salı Pazarı’ konulu belgesel gösterimi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Seramik Müzik Aletleri Sergi’si de sanatseverlerin beğenisine sunulmuştur” dedi.
Açılış törenine Dinar Kaymakamı Avni Kula, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Türkmen, öğretim görevlileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme