• Haberler
  • Genel
  • Marsyas Festivali, yıllar ilerledikçe derinlik kazanıyor

Marsyas Festivali, yıllar ilerledikçe derinlik kazanıyor

Dinar'da düzenlenen Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali değerlendirme toplantısı Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda yapıldı. Festival Düzenleme Kurulu Üyesi Mustafa Acar, Festival'in zaman ilerledikçe derinlik kazandığını söyledi Dünyanın ilk müzik yarışmasının yapıldığı Dinar'da düzenlenen Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndaki toplantıya Konservatuvar Müdürü Doç. [&hellip]

Marsyas Festivali, yıllar ilerledikçe derinlik kazanıyor

Dinar’da düzenlenen Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali değerlendirme toplantısı Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yapıldı. Festival Düzenleme Kurulu Üyesi Mustafa Acar, Festival’in zaman ilerledikçe derinlik kazandığını söyledi

Dünyanın ilk müzik yarışmasının yapıldığı Dinar’da düzenlenen Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndaki toplantıya Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ile Festival Düzenleme Kurulu üyeleri katıldı.
FLÜT YARIŞMASI
RENK KATIYOR
Festival Düzenleme Kurulu Üyesi Mustafa Acar, Marsyas’ın yıllar ilerledikçe daha da geliştiğini söyledi. Acar, “Festivalin ilk yılında çok fazla bir bilgimiz yoktu. Üniversitenin ne yapmak istediğini algıladık. İlk festivali yaptık. Dünyada ilk müzik yarışmasının yapıldığı yerin Dinar olduğunun tescillenmesini gerçekleştirdik. Bu lafla olmayacaktı. Bunu yıllardır söyledik, ama bilim adamları tarafından da ortaya konulması gerekiyordu. Bulguların ortaya konulması gerekiyordu. İlk festivalin sempozyum bölümü ciddi bir değer taşır. Marsyas’ın taraf olduğu ve sonunun dramatik bittiği, bilinen bir öykü. Uluslararası boyutu da Flüt Yarışması idi. Festivale gittikçe derinlik kazandırmaya başladık” dedi.
YÖRENİN KARACAOĞLAN’I
Bu yılki festivalin iki albüm kazandırdığına dikkat çeken Acar, “Yörenin Karacaoğlan’ı diyebileceğimiz Süleyman Uysal’ın şiirleri bestelenmiştir. Kendi ailesi, yaşantısı ve hayalleri üzerinden topluma mesaj vermiştir. Uğur Türkmen Hocam da güzel bir düzenlemeyle bu şiirleri CD haline getirmiştir” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞLAR İLGİ GÖSTERİYOR
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ise vatandaşların Festival’e ilgisinin memnun edici olduğunu vurguladı. Acar, “Bu yıl 4’üncü festivali düzenledik. İnşallah yıllarca devam ettireceğiz. Üniversitemizin büyük desteği var. Halkın beğenisini kazandık. Önümüzdeki yıl 5’incisini yapacağız. Vatandaşların ilgisi, bizi oldukça memnun ediyor. Akademisyenler de oldukça iyi bir şekilde hazırlanıyorlar” diye konuştu.
“SEMPOZYUMLARA TALİBİZ”
Afyon Kocatepe Üniversitesi Dinar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. İbrahim Balık ise şu ifadelere yer verdi:
“Bizim ana konseptimiz tarih olmasına rağmen Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizden kısmi bir ilgi vardı. Ama yoğun ilgi, Fen Edebiyat Fakültesi’ndeki öğrencilerden geldi. Lisans ve lisansüstü öğrencileri Festival’e ilgi gösterdi. Akademisyenler bakımından da çalışma yapılabilecek bir arenaydı. Bundan sonra, daha geniş kapsamlı sempozyumlara biz talibiz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme