• Haberler
  • Genel
  • Marsyas Festivali başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Marsyas Festivali başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Dinar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Marsyas Müzik Festivali, 15 Mayıs’ta başlayacak Marsyas Müzik Festivali hakkında bilgi veren Festival Koordinatörü Fakı Can Yürük, “Altıncı yılında ilk yıl ki kadar heyecanlıyız. Üçüncü yılında Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen tanıtım konseri ve basın toplantısının ardından beşinci yılında Pera Palas'ta aldığımız ödül heyecanımızı pekiştirdi. Hedeflerimiz daha [&hellip]

Marsyas Festivali başlıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Dinar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Marsyas Müzik Festivali, 15 Mayıs’ta başlayacak

Marsyas Müzik Festivali hakkında bilgi veren Festival Koordinatörü Fakı Can Yürük, “Altıncı yılında ilk yıl ki kadar heyecanlıyız. Üçüncü yılında Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen tanıtım konseri ve basın toplantısının ardından beşinci yılında Pera Palas’ta aldığımız ödül heyecanımızı pekiştirdi. Hedeflerimiz daha da büyüdü.
Sanat yoluyla Dinar’ın sosyo-kültürel ve ekonomik gelişime katkıda
bulunmak. 6-11 Mayıs 2010 tarihlerindeki ilk festivalden bugüne geçen süre de bu ve benzeri amaçların gerçekleşmesi için Üniversite, Belediye, paydaşlarımız, eğitimci ve öğrenciler gibi geniş kapsamlı bir ekip akademik bir disiplin içinde özveri ile çalışmışlardır” dedi.
Yürük, şöyle devam etti:
“Konservatuvarımız, Güzel Sanatlar Fakültemiz ve Dinar Meslek Yüksek Okulumuzun değerli eğitimci ve öğrencilerinin, Dinar’da yaşayan dostlarımızın ortak amacı daha nitelikli, uluslararası bilim ve sanat ortamlarından adından söz ettiren, kurumsallaşmış bir festivalin gerçekleşmesidir. İnanıyoruz ki bu dilek gerçekleşmiştir. Böylesine geniş kapsamlı bir festivalde bir veya birkaç kişinin değil bu işe gönül veren hemen herkesin katkısı önemlidir. Sanatın devletin desteğine ihtiyacı vardır. Tüm bu başarılı çalışmaların en büyük destekçisi sayın rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak’a, Dinar Belediye Başkanımız sayın Saffet Acar’a, festival yürütme ve düzenleme kurulu başkanları ve üyelerine, sevgi dolu yaklaşımlarıyla Dinar halkına canı gönülden teşekkür ederim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme