• Haberler
  • Genel
  • “Marmomacc 2012” uluslararası fuarı başladı

“Marmomacc 2012” uluslararası fuarı başladı

İtalya'nın Verona Şehri'nde 47. kez 26-29 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Marmomacc 2012” Uluslararası Doğaltaş, Dizayn, Teknolojileri Fuarı başladı Bu yıl Türkiye'den 46'sı milli düzeyde toplam 102 katılımcı firma ile temsil edildiğimiz fuara Afyonkarahisar protokolü üst düzeyde destek verdi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erdem, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Milletvekilleri Bayrma [&hellip]

"Marmomacc 2012" uluslararası fuarı başladı

İtalya’nın Verona Şehri’nde 47. kez 26-29 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Marmomacc 2012” Uluslararası Doğaltaş, Dizayn, Teknolojileri Fuarı başladı

Bu yıl Türkiye’den 46’sı milli düzeyde toplam 102 katılımcı firma ile temsil edildiğimiz fuara Afyonkarahisar protokolü üst düzeyde destek verdi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erdem, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Milletvekilleri Bayrma Özçelik, Ramazan Kerim Özcan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İGM başkanı Salih Sel, MTA Etüd ve Arama Daire Başkanı Abdurrahman Tablacı heyet olarak Türk katılımcı firmalarına fuara katılıp, ülkemizi temsil ettiklerinden dolayı teşekkür ettiler.
17 FİRMADAN MİLLİ VE
BİREYSEL KATILIM
Afyonkarahisar’ın mermer madencilik sektöründe önde gelen kuruluşlarından 17 firma gerek milli katılım; gerekse bireysel katılım düzeyinde fuarda Türkiye ve Afyonkarahisar’ı temsil ediyorlar. İstanbul Maden Metal İhracatçıları Birliği’nin (İMMİB) özel olarak THY’den organize ettiği uçak ile heyet dün saat 15.00 ‘da İtalya’nın Verona Şehri’ne geldiler. Afyonkarahisar’ı temsil eden katılımcılara TSO Başkanlığı’nın özel olarak Ocak hazırladığı, ATSO üyelerinin Türkiye ve Afyonkarahisar’ın tanıtımlarına vermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerini ifade eden cam plaketler firmalara ayrı ayrı yapılan ziyaretler ile Vali İrfan Balkanlıoğlu, İGM Başkanı Salih Sel, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi.
BLOK İHRACATTA
GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ
ATSO Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Günay Kart’ın organize ettiği Hindistan Maden ve Petrol Bakanlığı Devlet sözcüsü Mr. Sudhansh Pant başkanlığındaki heyet ile Türkiye’den Hindistan’a yapılan mermer blok ihracatı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye’de üretilen blokların Hindistan pazarında giderek artan bir payının olduğu ve bu konuda 0,6 milyon ton alımın artırılması görüşünü paylaştılar. Ayrıca heyette bulunan Hindistan Ticaret Odası yetkilileri Türkiye protokolunu Hindistan’ın Juipur kentinde 28 Ocak 2013 tarihinde düzenlenecek uluslarası doğaltaş fuarına davet ettiler. Afyonkarahisar’dan milli katılım ve bireysel düzeyde katılım gerçekleştiren firmalar: Afyon Mermer, Balmahmut Mermer, Delta Mermer, Dervişoğlu Mermer, Emek Mermer, Efesus Stone, Gürel Mermer, Karamehmet Mermer, Natura Mermer, Oğuz Mermer, Şuayp Demirel A.Ş, Tureks A.Ş, Truva Mermer, Temmer A.Ş., Trabella Stone, Tiryakioğlu Mermer ve Umut Mermer & Mozaik. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme