Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

MARKANIZI TESCİL ETTİRİN – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 21 Kasım 2017 Salı 13:30:24
 

Marka, bir ürünün üretilmesi, satılması ve hizmetin yapılmasında müşterinin üzerinde olumlu algı oluşturabilmek için satıcının kullandığı şekil veya yazıdır.
Ticaretin olmazsa olmazlarından birisi markalaşmadır. Ürettiğiniz ürünün ya da satışını gerçekleştirdiğiniz malın müşteriye ulaştırılması aşamasında tüketicinin güvenerek alabilmesi, tüccarın belli bir marka adı altında gönül rahatlığı ile malını tercih edilir duruma getirmesi uzun emek ister. Yolunuza tescilsiz devam ederseniz emeğiniz boşa gider.
Markanın kalıcı olması tescil ettirilmesine bağlıdır. Tescilsiz ise güvende değilsiniz demektir. Zira marka sizin eseriniz olsa bile başkasının tescilli markasının reklamını yapıyorsunuz ve ona çalışıyor olabilirsiniz.
Civar illere göre ticaretin ağırlıklı olduğu ilimizde her ne kadar yeni nesil ihtiyaç hissetse de bu konuda yeterli bilincin oluşmadığını üzülerek görmekteyiz. Tescil başvurusunda diğer şehirler arasında iyi sıralarda değiliz.
Değerli hemşerilerimizin uzun yıllar emek vererek tutturdukları markalarını tescil ettirmede geciktiklerinden ya markalarını kullanamadıklarını, ya değiştirmek zorunda kaldıklarını ya da yıllarca mahkeme ile uğraştıklarına şahit oluyoruz. Hatta bazı aile şirketleri arasında marka kullanımından dolayı husumetler doğmaktadır.
Bir başka konu hemşerilerimizin bu işi yaptırmak için başka şehirlerdeki tanımadıkları marka vekillerini tercih ettiklerini, ancak işlemlerin sonuçlandırılmasında problemlerin oluştuğudur. Çünkü bu konuda çok fazla korsan firma bulunmaktadır. Bu hem para, hem de zaman kaybıdır.
Bir başka yanlış düşünce bu işin çok pahalıya çıktığı yönündedir. Hiçte böyle olmadığı gibi, önemine kıyasla çok uygun rakamlara tescil yapılabilir.
Tescil sürecinde zaman ve para kaybını azaltmak için iyi araştırma yapılmalı ve 12 yıldır şahsımında aralarında yetkili olduğum Türk Patent ve Marka Kurumu yetkilisi Marka Vekilleri ile birlikte yürütülmesi çok faydalıdır.
Kısacası ticaretinizin ve ekonominizin geleceği için mutlaka markanızı tescil ettirin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER