• Haberler
  • Genel
  • Mamaları kesilenlerin rahatsızlığı var – Kocatepe Gazetesi

Mamaları kesilenlerin rahatsızlığı var – Kocatepe Gazetesi

Başmakçı İlçesi’nin ardından Dazkırı Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, lafla milliyetçilik olmadığını söyledi Çanakkale’de yapılan tanıtım merkezini herkesin görmesi gerektiğini söyleyen Eroğlu, “Şehitlerimiz hayatlarını feda ettiler. Gazilerimiz de bu vatan bu millet için çalıştılar. Hepsine şükran borçluyuz. Sağolsunlar, varolsunlar. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Ben Çanakkale’de Gelibolu Milli Parkı’ndan sorumlu bakanım. [&hellip]

Mamaları kesilenlerin rahatsızlığı var

Başmakçı İlçesi’nin ardından Dazkırı Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, lafla milliyetçilik olmadığını söyledi

Çanakkale’de yapılan tanıtım merkezini herkesin görmesi gerektiğini söyleyen Eroğlu, “Şehitlerimiz hayatlarını feda ettiler. Gazilerimiz de bu vatan bu millet için çalıştılar. Hepsine şükran borçluyuz. Sağolsunlar, varolsunlar. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Ben Çanakkale’de Gelibolu Milli Parkı’ndan sorumlu bakanım. Yani Çanakkale destanının yapıldığı yer bu kardeşinize ait, oradan ben meshulüm. Orada muhteşem bir Çanakkale Tanıtım Merkezi yaptık. Başkanım seçilince buradaki çocukları, hanfendileri, gençleri getirmesi senden, misafir etmesi bizden. Herkes mutlaka tanıtım merkezini görmeli. Oraya gelenler harbi aynen yaşayacak. Tarihimize sahip çıkmamız lazım. Tarihe sahip çıkmak lafla olmuyor, icraatla oluyor. Orta Asya’da Moğolistan Karakurum’da Orhun Abideleri’nin bulunduğu yere gittim. Oradaki muhteşem sıfır 80 kilometre yolu başbakanımız yapmıştı. Atalarımızı biz hatırladık. Kimileri milliyetçi geçiniyor ama bunları biz gerçekleştiriyor, yapıyoruz. Destan yazıyoruz. farkımız bu.” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından Dazkırı’da yapımı tamamlanan Dazkırı Devlet Hastanesi’nin açılışını da yapan Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye’nin sağlıkta büyük bir dönüşüm yaşadığını söyledi. Hastanede normal sağlık hizmetlerinin yanı sıra ağız diş sağlığı hizmetlerinin de verileceğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Burası diğer hastanelerle entegre. Sağlık sisteminde öyle bir muazzam sistem kurduk ki sağlık sistemimiz çok iyi. Sağlıkçı arkadaşların bir kabahati yok ama bizim sağlık sistemi önceden Afrika kabile devletlerinin sağlık sisteminden daha berbattı.” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından hastanenin açılış kurdelesini kesen Eroğlu, daha sonra hastanede incelemelerde bulundu. Diş Hekimi Turgay Aşçı’yla birlikte minik bir Dazkırılı’nın dişlerini de muayene eden Eroğlu, miniklere dişlerine iyi bakmaları tavsiyesinde bulundu.
Dazkırı’nın ardından Evciler İlçesi’nde giden Bakan Veysel Eroğlu, hükümetin icraatlerini anlattı. Hükümeti yolsuzlukla eleştirenlerin 2002 öncesi Türkiye’yi hortumlattığını da kaydeden Eroğlu, “Merkez Bankası’nın kasasını kimler boşalttı hatırlayın. Filmi bir zahmet 11-12 yıl geriye doğru çevirin ve 2000’li yıllarda Türkiye’de neler oldu onu bir hatırlayın. Merkez bankasının kasasını kim boşalttı, 22 bankayı kim soydurdu, bütün Türkiye’deki Ziraat Bankası’nı Halk Bankası’nı kim hortumlattı Allah aşkına bunları bir düşünün. Paramızın yanına bir her yıl bir sıfırı kim koydu? 1 milyonla tuvalete bile girilmiyordu neredeyse. 1 milyon tuvalet parası olmuştu.” dedi.
Hükümetin her türlü hortum ve yolsuzluğa sona erdirdiğini de ifade eden Bakan Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Bizden önce; sevgili halkçı geçinenler, milliyetçi geçinenler topladığınızın vergilerin yüzde 86’sını faiz lobisine veriyordunuz. İşte bunlar kayıtlarda var. Her yıl yılda 60 katrilyon bütçede faiz lobisine para ayırıyordunuz. Zaten rahatsızlık da bundan. Onların bütün bunların rahatsızlığı bu. Mamaları kesildi ya bu AK Parti hükümeti bir gitse de eski ballı kaymaklı günlere bir dönsek diye heyecan yaşıyorlar. Bunun için gayret ediyorlar. Millet artık uyardı. Faiz lobisine tekrar paranızı kaptırmayın. Toplanan vergilerin yüzde 86’sını tekrar faiz losbisine vermeyin”
Konuşmasının ardından AK Parti Dazkırı Belediye Başkan Adayı Ertan Demirsoy’a destek isteyen Eroğlu, son olarak Kızılören İlçesi’ni ziyaret etti.
Yerel seçimlerin belediye başkanlarını seçilme yarışından öte geçtiğini söyleyen Eroğlu, seçimlerin Türkiye’nin istikranın sürüp sürmeyeceğiyle ilgili bir seçime dönüştüğünü kaydetti. Kızılören Belediye Başkanı Ahmet Pekşen’in çalışmalarından övgüyle söz eden Eroğlu, Pekşen’in ikinci dönem de belediye başkanı olarak görmek istediklerini kaydetti. Onur BAYRAM’ın haberi

Kızılören’in talihi değişti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kızılören’de birçok alanda yatırım yapıldığını söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Kızılören’e yaptığımız yatırımlarla adeta destan yazdık. Daha güzel bir Kızılören için eğitimden sağlığa, alt yapıdan ulaşıma, kültür sanattan çevreye, ormandan barajlara kadar rekor yatırımları ve yeni tesisleri ilçemize kazandırdık. Kızılören’i kalkındırmak için gece gündüz çalıştık” diye konuştu.
BÜYÜYEN BİR
KIZILÖREN VAR
Kızılören’in büyümeye başladığını söyleyen Eroğlu, “Son 11 yılda Kızılören’e orman ve su işleri, eğitim, sağlık, ulaşım alanlarında muhteşem kamu yatırımları gerçekleştirdik. Bu yatırımlarla ilçenin mevcut sorunlarını çözdük ve Kızılören’in gelecekte karşılaşabileceği sorunları en aza indirdik. Artık karşımızda her geçen gün daha da büyüyen bir Kızılören var” ifadelerini kullandı.
ORMAN VE SU İŞLERİ
DESTAN YAZDI
Bakanlık olarak Kızılören’e ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Eroğlu, “Son 11 yılda yapılan çalışmalar neticesinde ilçede bereket arttı. Kızılören göleti ve sulamasını tamamladık. 1440 dekar araziyi sulamaya hazır hale getirdik. Köylerin problemlerinin başında gelen taşkınları önlemek adına DSİ tarafından yapılacak olan taşkın koruma projelerini hizmete sunacağız. Proje ihaleleri yapılan taşkın koruma tesisleri ile artık köyler ve araziler rahat bir nefes alacak. Bu kapsamda Kızılören’de 3 taşkın koruma tesisi hayata geçecek. Bu tesisler arasında; Gülyazı Köyü Taşkın Koruma, Türkbelkavak Köyü Taşkın Koruma ve Ekinova Köyü Taşkın Koruma yer alıyor” dedi.
TARIMDA GELİŞİM
İLÇEYE YANSIDI
Son 11 yılda Türkiye çapında yapılan tarım hamlesinin Kızılören’e de yansıdığının altını çizen Veysel Eroğlu, “Tarıma ve çiftçilerimize destek olmak için yaptığımız yatırımlar artarak devam ediyor. Kızılören’e son 11 yılda yaklaşık 5 milyon TL tarım desteği verildi. Verdiğimiz destekle yüzü gülen çiftçimizin üretim imkânları arttı. Böylece, çiftçimiz kazandı ve Kızılören kazandı” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakan Eroğlu bugün Afyon’da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün Afyonkarahisar’da bazı ilçe ve beldelerde programlara katılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugünkü programına sabah saat 10.00’da Düzağaç’da halka hitap ederek başlayacak. Bakan Eroğlu sırasıyla; Küçükhöyük, Sinanpaşa, Kırka’da, Ahmetpaşa’da,Tınaztepe’de, Kılıçarslan’da, Akören’de, Erkmen’de ve Gebeceler’de halka hitap edecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme