Malum medya bir satıra on satır ekliyor

6 yıllık görev süresince hiçbir siyasi karar almadığını söyleyen İGM Başkanı Salih Sel, araç satışları ile ilgili olarak gerçek dışı haber yaptığını söylediği “malum medya”yı eleştirdi. Sel, 'Bir satırlık bir şey söyleniyor arkasına on satır ilave ediliyor. Bunu özellikle belirtmek istedim” dedi İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün tamamlandı. Toplantı gündem [&hellip]

Malum medya bir satıra on satır ekliyor

6 yıllık görev süresince hiçbir siyasi karar almadığını söyleyen İGM Başkanı Salih Sel, araç satışları ile ilgili olarak gerçek dışı haber yaptığını söylediği “malum medya”yı eleştirdi. Sel, “Bir satırlık bir şey
söyleniyor arkasına on satır ilave ediliyor. Bunu özellikle belirtmek istedim” dedi

İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün tamamlandı. Toplantı gündem dışı konuların gündeme alınıp rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderilmesi ile devam etti.
PROGRAMA EK SONDAJ YAPILACAK
İl Özel İdaresi 2015 yılı yatırım programında bulunmayan, programa ek olarak 6 köye sondaj çalışması yapılması isteğini uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyonunun raporu oybirliği ile kabul edildi. Programa ek olarak sondaj çalışması yapımı istenen köyler; Merkez Kızıldağ köyü, Çay ilçesinin Devederesi ve Bulanık köylerinde su da ki arsenik değerleri yüksek olması nedeniyle bu iki köye ortak kuyu açılması, Sandıklı ilçesinin Örenkaya köyüne, Sinanpaşa’nın Balmahmut köyü, Şuhut ilçesinin Oynahan köyü, İhsaniye’nin Aşağıtandır köyü olarak açıklandı.
ÇAY ÜYELERİ KOÇBEYLİ İÇİN FARKLI KONUŞTU
İGM Çay MHP Üyesi İsa Çağa, ilçenin 9 köyünde daha içme suyu ihtiyacının karşılanması gerektiğini söyeldi. Çağa, Devederesi ve Bulanık köylerinin yanında köye dönüşen Koçbeyli’de şu anda yüzde 98 oranında içme suyunda arsenik belirlendiğini söyledi. İsa Çağa, sözkonusu suyu hayvanların dahi içmeyeceğini, insan sağlığının düşünülmesi gerektiğini belirtti. Çay İGM AK Parti Üyesi Bahri Arıkan, Koçbeyli köyü içme suyundaki arsenik oranının yeni bulunan kaynakla çok düşük orana gerilediğini söyledi.
RAPOR İHTİYACA GÖRE HAZIRLANDI
İGM Başkanı Salih Sel, içme suyu ile ilgili raporları hazırlarken konu ile ilgili Şube Müdürünün görüşünü aldıklarını kaydetti. İmar Bayındırlık komisyonunun kafasına göre bir sondaj çalışma planı hazırlamadığını belirten Sel; “Tüm detaylar raporda açıkça belirtildi. Raporda açıklamada su da arsenik bulunduğu belirtiliyor inkar yok. Çay ilçesinde arsenik oranı sınır değerde olduğundan bu iki köy için ortak kuyu çalışması öngörüldüğünü okuduk.”dedi.
BİR TEK ARAÇ SATILDI
İl Özel İdaresine devredilen araçların satılması ve hurdaya ayrılması konusu bugünkü toplantıda ya da Ağustos ayı toplantılarında tekrar gündeme gelecek. İGM Başkanı Salih Sel, konunun enteresan olduğunu belirterek bazı gazetelerde konu ile ilgili haber yapıldığını söyledi. Sel şöyle konuştu: “Biz bazı kararlar aldık. Örneğin Ocak ayında satış yapılması ile ilgili olarak bir karar aldık. Ama maalesef bazı gazeteler yalan yanlış haberler yapıyorlar. Ben arkadaşlarımla görüştüm. Onların adı kullanılarak yapılmış. Bir arkaşımız ‘Ben sadece şunu söyledim.’ diyor. Bir başka arkadaşımız da konu hakkında bilgisinin olmadığını ifade ediyor. Buna rağmen malum medya tarafından başka yerlere bu servis edildi. Bu konuda gerekirse arkadaşlarımızla beraber bir açıklama yapabiliriz. 1 Temmuz 2015 tarihi itibariyle tek bir araç satışı gerçekleşti. 8 Temmuz Çarşamba günkü ihaleye de katılım olmadı. Satış olmayanları gelen talepler doğrultusunda isteyen yerlere vereceğiz. Bir satırlık birşey söyleniyor arkasına on satır ilave ediliyor. Bunu özellikle belirtmek istedim.”
SİYASİ OYUN OYNANIYOR İDDİASI
İGM Çay MHP Üyesi İsa Çağa, Pınarkaya köyünde işletmeler önünde ki kanalizasyon şebekesinin tıkandığını söyledi. Çağa, Pınarkaya ve Yeşilyurt köylerinin kanalizasyonlarının meradan bir metre aşağı çöktüğünü belirterek; “Muhtarlarla buraları gezdim. İşletme sahibi siyasi baskı yapıyor. Ben ismini verir, hangi milletvekilimizden baskı geldiğini de söylerim. Burada siyasi bir oyun oynanıyor. Veya o kişinin AK Parti üzerinde ağırlığı varsa Pınarkaya ve Yeşilyurt köylerine otomatik arıtmayı kurdurtsun. Bırakın oradaki işletmeleri Çay’ın kanalizasyonunu bağlayalım. Çay Belediyesi benim partimden yani MHP’den.” dedi.
“HANGİ KONUDA SİYASİ KARAR ALDIM?”
İGM Başkanı Salih Sel, konu hakkında bir karar alınmadığını, valilik makamından gelen yazının rapor hazırlanması için komisyonlara havale edileceğini ifade etti. Sel, “Doğmamış çocuğa don biçiyoruz.” deyişi ile durumun henüz net olmadığını belirtti. İsa Çağa, Nasreddin Hoca’nın testi kırılma hikayesini örnek vererek işin başında peşinen söyleme ihtiyacı duyduğunu ifade etti. Sahil Sel: “Altı yıldır beraber çalışıyoruz. Hangi konuda siyasi karar aldım? Lütfen bana bir tanesini söyleyin.” diye konuştu. Konu İmar Bayındırlık, Plan Bütçe komisyonlarında görüşülecek. İhtisas komisyonlarından gelecek olan raporların görüşülmesi ile toplantı devam etti. Temmuz ayı toplantılarının beşincisi ve sonuncusu bugün yapılacak. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme