• Haberler
  • Genel
  • Maliyeciler ziyaret turunda – Kocatepe Gazetesi

Maliyeciler ziyaret turunda – Kocatepe Gazetesi

22. Vergi Haftası kutlamaları dün itibariyle başladı. Defterdarlık personeli Defterdar Mustafa Ceylan’ın öncülüğünde bir dizi ziyarette bulundu. Ziyaretlerde vatandaşlık görevlerinden olan vergi verme bilincinin toplumda, yeni yetişen nesilde oturmuş olması gerektiği mesajı verildi İlk ziyaret Vali’ye 21-27 Şubat tarihleri arasında kutlanan 22. Vergi Haftası başlangıcında Defterdar Mustafa Ceylan ve beraberindekiler önce Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu sonrasında [&hellip]

Maliyeciler ziyaret turunda

22. Vergi Haftası kutlamaları dün itibariyle başladı. Defterdarlık personeli Defterdar Mustafa Ceylan’ın öncülüğünde bir dizi ziyarette bulundu. Ziyaretlerde vatandaşlık görevlerinden olan vergi verme bilincinin toplumda, yeni yetişen nesilde oturmuş olması gerektiği mesajı verildi

İlk ziyaret Vali’ye
21-27 Şubat tarihleri arasında kutlanan 22. Vergi Haftası başlangıcında Defterdar Mustafa Ceylan ve beraberindekiler önce Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu sonrasında; Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret ettiler. Ziyaretlerin devamı; SMMMO Başkanı Erdal Sayar, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak ve ATB Başkanı Mehmet Mühsürler’e yapıldı. Defterdar Mustafa Ceylan ve beraberindekiler ilk ziyaretlerini Vali İrfan Balkanlıoğlu’na yaptılar. Vali İrfan Balkanlıoğlu, halkı dağa kaldırmayan, huzur içinde yaşatan sistem için verginin zamanında verilmesi gerektiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu; “İnsanlar kazançlarının bir bölümünü devlete veriyor. Bu insanlara ilk etapta olarak zor geliyor. Bu bayrak altında özgürce yaşıyorsak, yollarında rahatça gidip geliyor, ticaret yapılıyorsa, düzen bizi dağa kaldırmıyorsa bunların temeli teşkilatlanma ve huzur içerisinde bağımsız, özgür olmasından kaynaklanıyor. Devlet teşkilatının da bunları gerçekleştirmesi için vergiye ihtiyacı var. Vatandaşın yollarını yapacak, mekanizmaları kontrol edecek, denetleyecek insanlara ihtiyaç var. Yapılan işlemler karşılığında vatandaşın vergisine ihtiyaç duyuluyor. Devlet kazancını bu hizmetleri yaptığı vatandaşlardan hali vakti yerinde olanlardan aldığı vergilerden elde etmektedir. Vatandaş bu bilinçle hareket etmeli. Alnını teri ile kazandığı kazancını seve seve devletine vermeli. Bu hizmetler, paralar, pa-saportlar kıymetlensin. İnsanlara sevimsiz de gelse vergi verilmek zorunda. Çoğu insanımızın özellikle Afyon’da vergilerini verdiklerini sanıyorum. Devletin koymuş oldukları vergileri vermek için kuyruğa giren vatandaşlar var.” dedi. Geçen sene yapılan tahakkukun yüzde 86,4’ünü tahsis ettiklerini kaydeden Defterdar Mustafa Ceylan, 720 milyon bütçe, 576 milyon vergi gelirinin olduğunu ifade etti. Riskli guruptaki sistem üzerinde denetleneceğini de sözlerine ekleyen Defterdar Ceylan; “Mükelleflerin daha dikkatli olmasında yarar var. Vergi tahsilinde katkısı bulunan mali müşavirlerin desteklerini unutmamak lazım.” diye konuştu.
Bolvadin yoluna ağaç dikilecek
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vergi Haftası dolayısıyla Defterdar Mustafa Ceylan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Karşılıklı görüş alışverişlerinin yapıldığı ziyarette Vergi Haftası hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Ceylan, her yıl Şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olarak kutlandığını belirtti. Vergi Haftası’nın kutlanmasındaki amaçlardan söz eden Defterdar Mustafa Ceylan; “Vergi Haftası kutlamaları toplumda vergi bilincini geliştirmek, öğrencilere vergiyi tanıtmak ve kendi personelimizin motivasyonunu artırmak olarak düzenlenmektedir. Hafta boyunca ilimiz protokolü ve sivil toplum örgütlerini ziyaret edeceğiz. Bu sene geçen yıllardan farklı olarak gerek şehir içi denetimlerde, gerekse yol denetimlerinde yapmış olduğumuz faaliyetlerde mükelleflerimizin hem Vergi Haftasını kutlamak hemde onlara birer lokum, birer karanfil hediye etmeyi amaçlı-yoruz. Bu sene yine Cumartesi günü Bolvadin yolunda ağaç dikimi yapacağız.” şeklinde konuştu. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Afyonkarahisar Defterdarlığı’nda çalışan tüm personelin Vergi Haftası’nı kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.
Torba yasaya müşterek çalışma
Defterdar Mustafa Ceylan ve beraberindekiler Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Erdal Sayar’ı oda da ziyaret ettiler. Erdal Sayar, 22. Vergi Haftası’nda kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla Defterdarlık tarafından yürütülen güzel ve başarılı çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi. Sayar şöyle konuştu: “Biz Mali Müşavirler olarak verginin ödenebilirliği verginin anlaşılabilirliği ve verginin tüm kesimlere sevdirilmesi açısından devamlı gayret içinde olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Bu vesile ile Vergi Haftamızın devletimize, milletimize ve mükelleflerimize hayırlı olmasını dilerim. Umarım etkinlikler istenen amaca ulaşır.” Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Oda (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 22. Vergi Haftası nedeniyle Defterdar Mustafa Ceylan ve beraberindekilerin ziyaretini kabul etti. Defterdar Mustafa Ceylan, 1989 yılından beri kutlanan vergi haftasının düzenli olarak kutlandığını söyledi. Daha önce Vergi Haftası’nın Mart ayında kutlandığını yaklaşık 4 yıldır da Şubat ayı sonunda kutlandığını belirten Ceylan; “Bu yıl Vergi Haftasını 21-22 Şubat tarihleri arasında Vergi Haftası düzenli olarak kutlanacaktır. Çabamız kamuoyuna vergi bilincinin yerleştirilmesidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verginin ne olduğunu anlatmak, personelimize motivasyon kazandırma amaçlı olarak bu haftayı düzenli olarak kutlayacağız. Bu hafta içerisinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret vesilesiyle onlarada bunları anlatıyoruz. Ayrıca bu sene ilk defa Huzurevi ve Yetiştirme Yurtlarına giderek yaşlılarımızı ve çocuklarımızı ziyaret edip onlara bu durumu anlatacağız. Öğrencilerimize personelimiz okullara giderek sunumlarda bulunuyor. Ayrıca öğrencilerimiz Vergi Dairelerini ziyaret ederek işleyişlerini bizzat görüyorlar. İlk defa bu yıl ağaç dikeceğiz. Şehir içi denetimlerde de normal denetimler dışında karanfil dağıtarak Vergi Haftasını kutlayacağız.” dedi. Defterdar Mustafa Ceylan, Vergi Haftası’ndan sonra kendileri için en önemli konunun gündemde yer alan Torba Yasa olduğunu kaydetti. Meclisten geçen yasanın henüz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmadığını aktaran Defterdar Ceylan; “Vergi Haftası akabinde Gelir İdaresi Başkan Yardımcımız gelerek Torba Yasayı anlatacak. SMMMO ziyaretimizde konuyu onlarla da istişare ettik. Uygun olacak şekilde birlikte bir program yapalım. Faydalı olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.
Vergi haftası hayırlı olsun
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, en alt birimden en üst birime kadar tüm Defterdarlık mensuplarının 22. Vergi Haftasını kutladı. Son 2 yıldır artan faaliyetlerle Vergi Haftasını kutladıklarını aktaran Serteser, özverili çalışmaları nedeniyle Defterdar Mustafa Ceylan ve ekibinden çok memnun olduklarını söyledi. Defterdar Ceylan’ın hafta kutlaması çerçevesinde anlattığı aktivitelerin özellikle de çocuklara küçük yaşta vergi bilin-cini aşılamak açısından yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu vurgulayan Hüsnü Serteser; “Biz bunlara sizinle birlikte alışmaya başladık. Etkinliklerin geniş kitlelere yayılması son iki senedir gerçekleşiyor. Hepinizin bildiği üzere beraber yapmıştık. Ama biz her sene vergi ödül törenini TSO olarak düzenlemediğimizden bu sene belki daha iyi oldu. Bu sene de SMMMMO ile birlikte yapıyorsunuz. Plaket töreni 23 Şubat Çarşamba günü tabi ona da katılacağız. Orada da sanayicilerimizi, ticaret erbabımızı, yüksek derecede vergi ödeyenleri ödüllendireceksiniz. Her zaman olduğu gibi bu da onlara ve ödül almayanlara da bir daha ki seneye ödül alabilmek için şevk verecektir. Vergi Haftasını TSO olarak çok önemsiyoruz. Sizin de bizi önemsediğiniz açıkça ortada. Biz zaten bir ortak gibi çalışıyoruz. O bakımdan Vergi Haftanızın size ve bizede hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Her geçen senede vergi bilincinin artmasını diliyorum. Çünkü kayıt dışı ekonomi bizlerin cebinden çalıyor. Kayıt dışı ekonomiyi de ne kadar hep birlikte azaltırsak Türkiye daha fazla kalkınacaktır. Bu yüzden bilinçli olarak bu haftanın geçirilmesi önemlidir. Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Son ziyaret Borsa’ya
Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak 22. Vergi Haftası nedeniyle kendisini ziyaret eden Defterdar Mustafa Ceylan ve beraberindekilerin haftalarını kutladı. Konak, ziyaretin anısına konuklarına kalem hediye etti. Vergi Haftası’nın tüm ülkenin haftası olduğunu kaydeden Konak; “Vatandaş olmanın şartlarından bir tanesi vergi vermektir. Bu ülkede yaşı-yorsak mutlaka vergimizi vererek devletimize destek olmak, ülkemizin sorununu beraber paylaşmak zorundayız. Haftamızın kutlu olmasını diliyorum. Camiamız için hayırlı olsun.” dedi. Ceylan ve beraberindekiler son ziyaretlerini Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler’e yaptı. Ziyaret sırasında hafta boyunca düzenlenecek programlar hakkında bilgiler aktarıldı. Borsa Başkanı Mehmet Mühsürler, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretlerde; Defterdar Yardımcısı Murat Toy, Gelir Müdürü Tuncay İlhan, Tınaztepe Vergi Dairesi’nden Vedat Kayın, Kocatepe Vergi Dairesi’nden Muammer Keskin, Vergi Denetmeni Adem Yağmur hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme