• Haberler
  • Genel
  • Maliye ormanına fidan dikildi – Kocatepe Gazetesi

Maliye ormanına fidan dikildi – Kocatepe Gazetesi

22. Vergi Haftası kutlama programı 26 Şubat Cumartesi günü Bolvadin ilçesi yolu üzerinde bulunan alanda oluşturulan Maliye Hatıra Ormanı'na fidan dikim töreniyle sona erdi Ağaçlandırma iklimi etkiliyor Defterdarlık birimlerinde çalışan çok sayıda personelin katıldığı fidan dikme etkinliği hakkında bilgi veren Defterdar Mustafa Ceylan, Maliye Bakanlığı’nın ağaçlandırma çalışmalarına önem veren bir teşkilat olduğunu söyledi. Ağaçlandır-ma çalışmalarının [&hellip]

Maliye ormanına fidan dikildi

22. Vergi Haftası kutlama programı 26 Şubat Cumartesi günü Bolvadin ilçesi yolu üzerinde bulunan alanda oluşturulan Maliye Hatıra Ormanı’na fidan dikim töreniyle sona erdi

Ağaçlandırma iklimi etkiliyor
Defterdarlık birimlerinde çalışan çok sayıda personelin katıldığı fidan dikme etkinliği hakkında bilgi veren Defterdar Mustafa Ceylan, Maliye Bakanlığı’nın ağaçlandırma çalışmalarına önem veren bir teşkilat olduğunu söyledi. Ağaçlandır-ma çalışmalarının geçmişte uzun yıllara dayandığını belirten Ceylan; “1998 Yyılında Orman Bakanlığı ile bu konuda bir protokol imzalanarak bir çok ilimizde Maliye Ormanları oluşturulmuştur. Ağaçlandırma çalışmasının özellikle iklim rejiminin işlemesinde çok önemli bir yeri var. Bizde buna kurum olarak destek sunmak istiyoruz. Afyonkarahisar’da da ağaçlandırma alanlarına bakıldığında yeterli olmadığını görebiliyoruz. Kurumsal anlamda çam sakızı çoban armağını bir destekte bulunmak istedik. Geçen yıla göre bu yıl biraz daha etkinliklerin kapsamını genişlettik. Mesela yol denetimleri ya da ağaçlandırma çalışmalarımız gibi. Biz Vergi Haftası etkinliklerinde öncelikli olarak amaçla-dığımız konu mükelleflerimiz ile birebir tanışmak ve etkileşim kurmaktır. Biz zaten kurum olarak anasal ve yasalar çerçevesinde vergiyi her halikarda alırız. Ancak bizim kurum olarak amacımız mükelleflerimize yakın olmak ve toplumda gönüllü vergi bilincini oluşturmaktır. Biz biliyoruz ki mükkelflerimize ne kadar yakın olursak verginin tahakkuk ve tahsilat oranları artar ve bunu başardığımız oranda da ülkemizin bütçe açıklarıda ortadan kalkacaktır.” dedi.
Eroğlu’nun talimatları hayata geçiyor
İl Çevre ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Tahan, yaklaşık 504 hektarlık alanın 10 hektarının Defterdarlığa tahsisli olduğunu söyledi. Mevcut alanın 2000 yılında 4 yüz hektarında ağaçlandırma çalışması yapıldığını bildiren Mehmet Tahan; “Bu yıl içeriside alanın yüz hektarında bir revizyon ve ağaçlandırma çalışması planlıyoruz. Bugün yaklaşık 3 hektar alanda 550 adet fidan dikimi yapılacak. 2008 Yılında çıkarılan 13 bin 568 Sayılı Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği kapsamında kurumlarımıza biz talepleri karşılığında Çevre ve Orman Bakanlığı olarak fidan tahsis ediyoruz. Bu kapsamda Defterdarlığımıza tahsis edilen 550 sedir fidanının diikimi yapıldı. Bahsettiğim seferberlik kapsamında özellikle ülkemizde ve Afyonumuz da Sayın Bakanımızın katkıları ve talimatlarıyla hızlı bir şekilde orman alanlarının artması ve ağaçlandırma çalışmaları da kurumumuz tarafından devam etmekte. Hem kurumlarımız hem kendi bünyemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.
Ormansızlığa dikkat çeklidi
Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimat ve direktifiyle ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini söyledi. Bolvadin ilçesinin yaklaşık yüzde 1’nin orman olmasından yakınan Kaymakam Canatan; “Maalesef ağaçlandırma bakımından fakiriz. Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrol Seferberliği çerçevesinde geçen yıl yaklaşık 1 milyon ağaç dikildi. Bu yılda 1,5 milyon fidan dikimi düşünülüyor. Özburun, Dipevler ve Dişli bölgeleri arasına fidan dikimi yapacağız. Bu kapsamda Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sayın Defterdarımızın ve diğer yörelerden gelen arkadaşlarımızın katılımıyla böylesi bir etkinlikte ilçemizde düzenlenmesinden mutlu olduk. Bu etkinlik belki sembolik. Yaklaşık 500 ağaç dikilecek. Bilinç uyandırması ormansızlığa dikkat çekmesi açısından önemli olduğunu düşünü-yorum.” şeklinde konuştu. Fidan dikme törenine; Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Defterdar Mustafa Ceylan, İl Çevre Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Tahan, TEMA Vakfı Temsilcisi Önder Çelik, Defterdarlık çalışanları ve aileleri katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme