• Haberler
  • Gündem
  • Malik Otarbayev: 'Gelinin yüzünü ilk kim açarsa o sıcak gelir'

Malik Otarbayev: 'Gelinin yüzünü ilk kim açarsa o sıcak gelir'

Kazakistan BüyükelçiliğiKültür Ataşesi ve Türksoy Kazakistan Temsilcisi Malik Otarbayev, Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Otarbayev, 'Birülke kendisini kültür ve sanat yoluyla tanıtabilir, tanıtmanın en büyük gücü edebiyattır. Örneğin kitaplarda anlatılır bir dönemin yaşantısını, psikolojisini ve o zaman ki durumunu bunun yanı sıra tiyatro, sinema gibi kültür merkezleri ile de [&hellip]

Kazakistan BüyükelçiliğiKültür Ataşesi ve Türksoy Kazakistan Temsilcisi Malik Otarbayev, Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Otarbayev, “Birülke kendisini kültür ve sanat yoluyla tanıtabilir, tanıtmanın en büyük gücü edebiyattır. Örneğin; kitaplarda anlatılır bir dönemin yaşantısını, psikolojisini ve o zaman ki durumunu bunun yanı sıra tiyatro, sinema gibi kültür merkezleri ile de tanıtılabilir. Kazakistan tarihiyle zengin bir ülkedir. Kaynağı hiçbir zaman bozulmamıştır. Barış ve huzur ülkesi olarak tanımlarım ben. Milli değerlere sahip bir ülkedir Kazakistan. Ülkemizin nüfusunun yüzde 65’ini Kazaklar oluşturur bu nedenle kendilerine has gelenek görenekleri vardır. Ve ayrıca da diğer milletlere de saygı duyarız kendi dillerini konuşmalarını ve geleneklerini sürdürmelerini saygı duyarız bu konularda sağduyuluyuz” dedi.
TURGUT ÖZAL,
‘SABAHI
BEKLEYEMEDİM’ DEDİ
Kazakistan’ın, en çok gelişen 30 ülke arasına girmeyi hedeflediğini belirten Otarbayev, Türkiye ile Kazakistan arasında sıcak bir ilişki olduğunu aktardı. Otarbayev, “Ülkemiz ile Türkiye arasındaki ilişkilerimiz son derece sıcaktır.1991 yılında bağımsızlığımızı ilan ettiğimizde bağımsızlığımızı ilk kutlayan Türkiye olmuştur, Turgut Özal o dönemde Nursultan Nazarbayev’i arayarak ‘Sabahı bekleyemedim geceden aramak istedim’ demiş bu yüzden dolayı da ilişkimiz her zaman sıcak ve kardeşlik derecesindedir. Bizim orda bir atasözü derki‘Gelinin yüzünü ilk kim açarsa o sıcak gelir’.Türkiye bize her zaman bize sıcak gelmiştir” ifadelerini kullandı.
TÜRK DİLİ PARLAMENTER
ASAMBLESİ KURULUYOR
Türkiye ile Kazakistan’ın kardeş ülkeler olduğunu hatırlatan Otarbayev, “Kazakistan Türk dünyası birliğine önem vermektedir. Türk dünyasının güçlenmesi adına katkı sağlamaktadır. Ülkemiz ve Türkiye ilişkilerimiz şuan iyi ve her zaman iyi olmasını isteriz. Bu konuda herhangi bir sorun Türkiye ile yaşayacağımızı düşünmüyorum. Türkiye bizim kardeş ülkemizdir. Kazakistan, Türkiye ile ilişkisini her zaman korumaktadır ve Türkiye ile diğer ülkeler arasında aracılık eder her zaman iyi anlamda. Örneğin; Türkiye, Rusya ilişkilerinde aracılık etmiştir. Rusya büyükelçisi öldürüldüğünde Nursultan Nazarbayev sorunun giderilmesi açısından aracılık etmiştir. Projeler eğitim konusunda yapılmaya devam etmektedir Türk Dili Parlamenterler Asamblesi kurulmaktadır” şeklinde konuştu.

AKÜ’NÜN PROJESİ
BİZİ MUTLU ETTİ
Kazakistan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi ve Türksoy Kazakistan Temsilcisi Malik Otarbayev, öğrencilerin “Afyon Kocatepe Üniversitesi mensuplarına ve Afyonkarahisarlıara bir mesajınız olacak mı?” sorusuna şöyle cevap verdi:
“Afyon Kocatepe Üniversitesi mensuplarına saygı ve selamlarımı iletiyorum. Bütün hocalar bizim için değerlidir aynı zamanda öğrencilerde bizim geleceğimizdir. Bu tür projelerde yer almış olmaları beni gerçekten çok mutlu etti. Hocalarınızın sizi bu tür projelere yönlendirmesi son derece güzel ve mutluluk vericidir. Öğrencilerin her zaman girişimci olmasını isterim. Kendilerini geliştirip farklı diller farklı milletler tanımalarını tavsiye ederim ve her zaman bu tür projelerin olmasını isterim. Keşke diğer Üniversitelerde de bu tür çalışmalar gerçekleşse başarılarınızın devamını dilerim.”

Bakmadan Geçme