'Mali açıdan ilk 5 il arasındayız'

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar'ın sağlık alanında mali açıdan ilk 5 il arasında olduğunu söyledi Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdikleri 'Verimlilik Değerlendirme Toplantısı' bu kez Emirdağ'da organize edildi.Emirdağ Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile Emirdağ Devlet Hastanesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı verimli geçti. Emirdağ Devlet Hastanesi [&hellip]

“Mali açıdan ilk 5 il arasındayız”

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar’ın sağlık alanında mali açıdan ilk 5 il arasında olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdikleri “Verimlilik Değerlendirme Toplantısı” bu kez Emirdağ’da organize edildi.
Emirdağ Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile Emirdağ Devlet Hastanesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı verimli geçti. Emirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Reşat Duman tarafından hazırlanan programın başında, Genel Sekreterlik çalışanlarına ve diğer merkez ve ilçe hastaneleri yöneticilerine Emirdağ Devlet Hastanesi’nin bir tanıtımı yapılarak fiziki koşullarında yapılan iyileştirmeler anlatıldı.
BAHÇEYE FİDAN DİKİLDİ
Emirdağ Belediyesi’nin katkılarıyla hastane bahçesine 200 çam fidanının ilki Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu tarafından dikildi. Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Hüseyin Atlı, Mali Hizmetler Başkanı Hüseyin Karasüleymanoğlu ile diğer başhekimlerin ortaklaşa diktikleri çam fidanlarının sulaması yapıldı.
“BİRLİK SAĞLADIK”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar İli Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, “Biz Afyon ilinde çok iyi bir birlik sağladık, birimizin sıkıntısını çözmek için tüm kurumlar ve ilçeler olarak hareket ediyoruz. 2 Kasım da göreve geldiğimizde duyduğumuz heyecanımız aynı şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.
Dr. Ayhan Erenoğlu şöyle devam etti:
“Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya yaptığımız ziyaretimizin sonunda mali yönden ülke genelinde 5’inci sırada, idari anlamda da iyi konumda olduğumuzu öğrenmiş bulunuyoruz. Ancak bu durum bizler için yeterli değil, mükemmel olmak için elimizden geleni yapacağız. Son 4,5 ayda hızlı adımlar attık. Mali yönden, kamu hastaneler birliği olarak hizmeti devir aldığımızdan itibaren daha da güçlenmiş durumdayız.”
MR’DA SÜREÇ NEDİR?
MR konusunda da konuşan Erenoğlu, göreve gelmeden önce işleyen bir sürecin olduğunu ve hukuki olarak bu süreci beklemek zorunda kaldıklarını aktardı. Bu sıkıntının da kısa bir süre sonra çözüleceğinin bilgisini verirken “Ancak, bizim MR’dan önce 2 tane tomografi cihazımız var” dedi.
KANSER TEŞHİSİNDE BİR ADIM
Nükleer Tıp Cihazı ihalesinin Sağlık Bakanlığı lehine sonuçlandığını söyleyen Genel Sekreter Erenoğlu, yaklaşık 3 ay içerisinde kanser teşhisinde çok önem arz eden nükleer tıp cihazının da Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde faaliyete geçeceğini söyledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme