• Haberler
  • Genel
  • Mahmut Koçak, istişare ettikten sonra karar verecek

Mahmut Koçak, istişare ettikten sonra karar verecek

Adı Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen eski milletvekili Mahmut Koçak, aday olup olmayacağına yaptığı istişareler neticesinde karar verecek. Koçak, 'Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev hemşehrilerimle istişare ediyorum. Öncelikle benim yapımda aktif, projeleri olan, sürekli üreten hareketli bir insana Afyonkarahisar'da ihtiyaç var mı?' dedi. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'na aday olacağı söylenen ancak henüz net bir [&hellip]

Mahmut Koçak, istişare ettikten sonra karar verecek

Adı Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen eski milletvekili Mahmut Koçak, aday olup olmayacağına yaptığı istişareler neticesinde karar verecek. Koçak, “Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev hemşehrilerimle istişare ediyorum. Öncelikle benim yapımda aktif, projeleri olan, sürekli üreten hareketli bir insana Afyonkarahisar’da ihtiyaç var mı?” dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’na aday olacağı söylenen ancak henüz net bir açıklama yapmayan eski milletvekili Mahmut Koçak, belirli bir süre istişare yapacağını duyurdu. Koçak, millete danışmadan siyasete atılmanın doğru olmayacağını belirterek “Ben siyasi görevlere talip olurken hep milletle beraber karar verdim. Beni yakından tanıyanlar iyi bilirler, 1995 sonunda yurtdışı’ndan döndüm hemşehrilerim benim siyasete girmemi ve siyaset yoluyla hizmet etmemi istiyorlardı. İki büyük piknikte hepsini topladım. Birisi Yörük Mezarı diğeri Tazlar’da yapıldı. Tüm dost arkadaş ve ağabeylerim bana fikirlerini söylediler. Caddelerde sokaklarda ablalarıma, yengelerime sordum olabildiğince geniş değerlendirme sonucu önce bürokrasi de hizmete devam en yakın seçimlerde de siyasete girmemi salık verdiler. Haksızlıklara uğradık, sandıklarda milletvekilliğimizi gasp ettikleri zaman da bağımsız aday olmamı millet istedi” dedi.
“BANA İHTİYAÇ VAR MI?”
3 Kasım 2002 tarihindeki genel seçimler için de istişare yaptığını hatırlatan Koçak, “2002’de yine istişare ile ak parti saflarında milletimizle birlikte mücadele ettik. Bazen fikrin yok mu? Diyorlar. Evet fikrim var ama şahsi bir işe değil ki milleti temsil işine, millete vekalet işine talip oluyorsun. Millete sormadan böyle bir eylem bizim siyaset tarzımıza yakışmaz. Şimdi yeniden mahalle mahalle, sokak sokak ev ev hemşehrilerimle istişare ediyorum. Öncelikle benim yapımda aktif, projeleri olan, sürekli üreten hareketli bir insana Afyonkarahisar’da ihtiyaç var mı? Benim siyaset bayrağını yeniden elime almamı ve sizler adına dalgalandırmamı, en yüksek burçlara dikmemi istiyor musunuz? Eğer millet gönülsüz ise bize düşen Ankara’daki hizmetlerimize devam etmektir. Zaten kesintisiz 25 yılı aşan bir hizmet kapısıyım. Bundan da onur duyuyorum. Çünkü milletin duası her şeyin üstündedir” ifadelerini kullandı.
“DEDİKODULARLA İLGİLENMEYİN”
Kendisini sevenlere de çağrıda bulunan Koçak, şöyle devam etti:
“Hemşehrilerimle değerlendirme toplantılarım büyük bir hızla devam ediyor. Ama daha zamana ihtiyacımız var. Buluşamadığım, konuşamadığım geniş arkadaş kitlelerim var. Ben onlarla sıkıntılı günleri birlikte yürüdüm. En kısa zamanda onlarla da bir araya geleceğim.
Hep söylüyorum siyaset Allah rızası için bu millete hizmet etme vesilesidir. Bilimsel yönü de vardır, sanatsal yönü de. Ama her yönü millete çıkar. İnsan idealleri için yaşar. Benim de büyük ideallerim var. Daha yaşım çok genç ve sürekli eğitimlerle kendimi yeniliyorum. Çağın ötesinde kalmamak için, sizlere en yeni en güçlü iletişim teknikleriyle hizmet vereyim diye. Değerli dostlarım, ramazan ayını huzur ve huşu içinde geçirelim. Magazin, dedikodu haberleri ile fazla ilgilenmeyelim. Bir şey olacaksa ben size zaten doğrudan duyururum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme