Mahkeme hükmetti, müteahhit hatalarını giderecek

Veysel Eroğlu Spor Salonu'nun yapımında yaşanan müteahhit hataları ve imalat kusurları yine aynı müteahhit tarafından giderilecek Yapımı sırasındaki müteahhit hataları nedeniyle sürekli eleştirilere konu olan Veysel Eroğlu Spor Salonu'ndaki yanlışlıklar yine aynı müteahhit tarafından giderilecek. Eski SSK Hastanesi'nin bulunduğu alana geçtiğimiz yıllarda yeni spor ve gençlik tessileri yapılmış, Kapalı Spor Salonu'na ise Orman ve Su [&hellip]

Veysel Eroğlu Spor Salonu’nun yapımında yaşanan müteahhit hataları ve imalat kusurları yine aynı müteahhit tarafından giderilecek

Haber

Haber

Yapımı sırasındaki müteahhit hataları nedeniyle sürekli eleştirilere konu olan Veysel Eroğlu Spor Salonu’ndaki yanlışlıklar yine aynı müteahhit tarafından giderilecek.
Eski SSK Hastanesi’nin bulunduğu alana geçtiğimiz yıllarda yeni spor ve gençlik tessileri yapılmış, Kapalı Spor Salonu’na ise Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ismi verilmişti. Binanı inşaatı sırasında bir çok müteahhit hatası gündeme gelmiş, dönemin Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından müteahhit uyarılmıştı. Zaman içerisinde bina tamamlanarak faaliyete alındı. Ancak müteahhitten kaynaklanan hatalar zaman içerisinde gün yüzüne çıkmaya başladı. Binanın dış kaplamaları dökülürken, salonların iç kısımlarında da hatalar olduğu anlaşıldı.
Afyonkarahisar İl Gençlik ve Spor Müdürü Feyzullah Dereci, Vali Gökmen Çiçek’in talimatı ile konuyu takibine aldı. Yapılan incelemeler sonrasında konu adli mercilere intikal ettirildi. Mahkeme kararı ile spor tesislerindeki yapım hataları ve müteahhit kusurları tespit edildi.
Mahkeme, Veysel Eroğlu Spor Tesisleri’ndeki kusurların yapımı üstlenen müteahhit firma tarafından giderilmesine hükmetti. Önümüzdeki günlerde başta dış cephe olmak üzere binada yaşanan sıkıntılarla ilgil gerekli tadilatların yapımına başlanacağı öğrenildi.
Salonlar ve tribün kısımları ile ilgili bilirkişi incelemelerinin de devam ettiği, Mahkeme’den gelecek sonuca göre oralarda da yeniden tadilata gidilebileceği belirtiliyor.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme