Mahinur Özdemir Göktaş Kimdir Ve Kaç Yaşında?

Mahinur Özdemir Göktaş kimdir ve kaç yaşındadır? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Mahinur Özdemir Göktaş Kimdir? Kaç Yaşındadır? Tüm bu soruların  yanıtı haberimizde.

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cezayir Büyükelçisi görevinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Mahinur Özdemir Göktaş, 7 Kasım 1982 (41) tarihinde Belçika’nın Schaerbeek ilçesinde doğdu. Emirdağ asıllı göçmen bir Türk ailesinin kızı olan Göktaş, Lisans eğitimin  Belçika’da Université libre de Bruxelles (Brüksel Serbest Üniversitesi) İnsan Kaynakları Mühendisliği bölümünde tamamladı. Aynı üniversitede Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ SİYASİ KARİYERİ

Siyasi kariyerine 2005 yılında Avrupa’da CDH Partisi Schaerbeek Teşkilatı Başkan Yardımcısı olarak başlayan Göktaş, 2006 yılında Brüksel Schaerbeek Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi. 2009 yılında gerçekleştirilen seçimlerde Avrupa’nın ilk başörtülü Milletvekili olarak Brüksel Parlamentosu’na giren Göktaş, bu görev kapsamında Brüksel Parlamentosu Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanvekilliği, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. Göktaş bu görevi 2019 yılına kadar sürdürdü. 2015 yılında Ermeni soykırımı iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilerek, görevini bağımsız milletvekili olarak sürdürdü.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kurulan Türkiye Demokrasi Platformu’nun gerçekleştirdiği Brüksel ziyaretinde, AB ve Belçika kurumları nezdinde yapılan görüşmelerde önemli rol oynayan Göktaş, Irkçılığa Karşı Avrupa Ağı tarafından Avrupa’daki Müslüman kadınların görünürlüğünün artmasına yönelik başlatılmış olan “Unutulmuş Kadınlar Projesi”nin yürütülmesine iki yıl boyunca katkı sağladı. Ürdün Kraliyet İslami Strateji Araştırmalar Merkezi tarafından her yıl açıklanan ve dünyanın en etkili Müslümanlarının belirlendiği “The Muslim 500” listesinde 3 yıl üst üste yer alan Bakan Göktaş, 2009 yılında New Arabic Woman Forum tarafından “Öncü ve Örnek Kadın Ödülü” verildi. 2019 yılında da Belçika’nın en etkili 100 kadınından biri olarak gösterildi. Aynı yıl Belçika’da yaptığı çalışmalarından dolayı Kral Leopold Devlet nişanına layık görüldü.2020 yılında Cezayir Büyükelçisi olarak atanmasıyla, Türkiye’nin Kuzey Afrika’daki ilk kadın büyükelçisi olarak görev yaptı. 4 Haziran 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görevlendirildi.

Evli ve 2 çocuk annesi olan Mahinur Özdemir Göktaş, Fransızca, İngilizce ve Flemenkçe bilmektedir.

Bakmadan Geçme