Mahalli Sanatçılar Afyon Belediye'ye Tepkili

Afyon Müzisyenler ve Mahalli Kültür Sanatçılar Derneği Başkanı Yusuf Aladaş, Afyonkarahisar'daki etkinliklerde kendilerine yer verilmemesi dolayısıyla tepki gösterdi.

Afyon Müzisyenler ve Mahalli Kültür Sanatçılar Derneği Başkanı Yusuf Aladaş, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından muhatap alınmadıklarını belirtti. Aladaş, 
"Gastronomi festivali için ve diğer müzik eğlence etkinliklerinde yanlı tutum sergileyen Afyon Belediyesini müzisyen ve kültür sanatçıları olarak kınıyoruz. Afyonlu müzisyenler ve kültür sanatçıları olarak tüm illerde ilçelerde bu tip etkinliklerde yer almak isterdik. Halkımızla müzik etkinliklerinde buluşmak yerel kültürümüz yerel türkülerimizle festivale renk katarak İlimizin güzel türkülerini yaşatmak paylaşmak isterdik. Bize böyle bir fırsat verilmedi." dedi.

SEÇİM ÖNCESİ SÖZLER UNUTULDU


Afyon Müzisyenler ve Mahalli Kültür Sanatçılar Derneği Başkanı Yusuf Aladaş şöyle devam etti:
"Festival öncesinde bu konuda görüşmek için belediyenin Kültar ve Gastronomi Müdürlerini defalarca telefonla aramalarımıza rağmen randevumuz kabul edilmedi. Festival için gelen müzik gruplarının yaptıkları müzik icrasını ilimiz müzisyen ve kültür sanatçılarının da onlardan daha güzel yapacağına yürekten inanıyorum. Dışarıdan gelen müzisyen ve sanatçıların etiketi var diye mi Afyonkarahisarlı müzisyen ve kültür sanatçıları tercih edilmiyor. Sayın Belediye Başkanımız seçim öncesi derneğimize ziyarete geldiklerinde bize verilen söz ve destekler neden unutuldu? Bizler ilimiz için gelecek genç nesiller için yerel kültür müziğimizi yöre halkımızla paylaşmak ve yaşatmak isteriz."

Bakmadan Geçme