• Haberler
  • Genel
  • Mahallelerde afet bilinci geliştirilecek – Kocatepe Gazetesi

Mahallelerde afet bilinci geliştirilecek – Kocatepe Gazetesi

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, yeni bir projeye imza atacak. Müdürlük, Afyonkarahisar’daki mahallelerde doğal afet bilincini oluşturmak için gayret gösterecek İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, okullarda ve çeşitli kurumlarda yaptığı eğitimi, mahalle sakinlerine de verecek. Afyonkarahisar’ın tüm mahallelerinde Mahalle Afet Gönüllüleri ekipleri kurmaya hazırlanan Müdürlük, bu konuda Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı’nda etkin rol [&hellip]

Mahallelerde afet bilinci geliştirilecek

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, yeni bir projeye imza atacak. Müdürlük, Afyonkarahisar’daki mahallelerde doğal afet bilincini oluşturmak için gayret gösterecek

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, okullarda ve çeşitli kurumlarda yaptığı eğitimi, mahalle sakinlerine de verecek. Afyonkarahisar’ın tüm mahallelerinde Mahalle Afet Gönüllüleri ekipleri kurmaya hazırlanan Müdürlük, bu konuda Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı’nda etkin rol alan Özgür Demir’in görüş ve tecrübelerinden yararlanacak.
HER MAHALLEDE GÖNÜLLÜLÜK HEDEFİ
Mahalle Afet Gönüllüleri projesinin hayata geçmesiyle birlikte, Afyonkarahisar’ın her mahallesinde doğal afet bilinci oluşturacaklarını belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, “Bu proje ile tüm mahallelerimizde Mahalle Afet Gönüllüleri eğitmeyi planlıyoruz. Doğal afet anında ne yapılması gerektiği, nereye gidilmesi gerektiği gibi konuların yanı sıra, hafif kurtarma çalışmalarına katılım sağlanması ve organizasyonda yardımcı olunması için de ekipman tedarik edeceğiz” dedi.
2013’TE HAYATA GEÇMESİ HEDEFLENİYOR
Projenin 2013’te hayata geçirilmesi için çalıştıklarını belirten Buldan, “Ülkemiz doğal afetlerin yaşanma potansiyeli olan bir coğrafyada. Bu nedenle okullarda, çeşitli kurumlarda ve kendi binamızda eğitimler veriyoruz. Bununla birlikte mahallelerde de bu projeyle birlikte eğitim çalışmaları yürüteceğiz. Böylece mahalle sakinlerinin de doğal afetlere karşı bilinci artmış olacak” diye konuştu.
MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme