• Haberler
  • Genel
  • 'Mahalle muhtarlarına daha fazla yetki verilmeli'

'Mahalle muhtarlarına daha fazla yetki verilmeli'

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Sefa Çetin, muhtarlarla bir araya geldi. Çetin, mahalle muhtarlarına daha fazla yetki verilmesi gerektiğini belirtti Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Sefa Çetin, muhtarlarla bir araya geldi. Çetin, 'Muhtarlar, halka en yakın demokratik unsurlardır. Yerel yönetimlerin halkla buluştuğu en yakın mekan muhtarlıktır. Halkı sizden daha iyi, daha [&hellip]

“Mahalle muhtarlarına daha fazla yetki verilmeli”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Sefa Çetin, muhtarlarla bir araya geldi. Çetin, mahalle muhtarlarına daha fazla yetki verilmesi gerektiğini belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Sefa Çetin, muhtarlarla bir araya geldi. Çetin, “Muhtarlar, halka en yakın demokratik unsurlardır. Yerel yönetimlerin halkla buluştuğu en yakın mekan muhtarlıktır. Halkı sizden daha iyi, daha yakından tanıyan bir başka meslek yoktur.
Öte yandan, muhtarlık siyaset üstüdür, bağımsızdır. Toplum sizi öyle görür, öyle olmalısınız. Meslek olarak çoğunuz esnaf ve emeklisiniz. Zor şartlar altında hizmet veriyorsunuz. Özellikle 2005 yılında çıkan Belediye Yasası’ndan sonra göreviniz çok ama yetki ve kaynağınız son derece azaltıldı.
Sıkıntısı olan vatandaşın en rahat ve yakınındaki kapı muhtarın kapısıdır. Halk ile devlet arasında köprü vazifesi kuran muhtarımız trafikten işsizliğe, eğitimden sağlığa yaşadığı mahalle ve köyün sorunlarıyla boğuşur hep. Bunların üstesinden gelebilmeniz, mahalle muhtarlarımıza daha fazla yeki ve kaynak vermekten geçer. Bütçesi ve çalışma ofisleri olan, çalışmaları kanunla açık şekilde belirlenmiş bir meslek grubu haline getirilmeniz gerektiğine inanıyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme